پخش زنده
امروز: -
محافل رسمی و مردمی یمن بسته شدن فرودگاه صنعا را محکوم کردند و خواستار بازگشایی آن برای پروازهای انسانی شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، محافل رسمی و مردمی یمن با صدور بیانیهها و برگزاری تجمعاتی، بسته شدن فرودگاه صنعا را محکوم کردند و خواستار بازگشایی آن برای پروازهای انسانی شدند.
سازمان هواپیمایی کشوری یمن به مناسبت روز جهانی هواپیمایی، با صدور بیانیهای خواستار بازگشایی فرودگاههای یمن و توقف حملات ائتلاف متجاوز سعودی به آنها شد.
فرودگاه بین المللی صنعا از سال ۲۰۱۶ به روی پروازهای انسانی بسته شده است. سازمان هواپیمایی کشوری یمن اعلام کرد اقدامات عربستان سعودی نقض قوانین بین المللی است.
خبرنگار شبکه العالم در یمن در گزارشی همراه با پخش تصاویری از کارکنان شرکت هواپیمایی یمن که تجمع اعتراض آمیز برگزار کرده بودند و پلاکاردهایی در دست داشتند که تصاویری از حملات به فرودگاهها بر روی آنها دیده میشد، گفت: این افراد کارکنان شرکت هواپیمایی یمن هستند که در اطراف فرودگاه بین المللی صنعا تجمع اعتراض آمیز برگزار کرده اند و خواستار بازگشایی فرودگاه برای پروازهای انسانی هستند. شرکت کنندگان در این تجمع ادامه تعطیلی فرودگاه را محکوم کردند.
خالد الشایف مدیرکل فرودگاه صنعا گفت: کارکنان سازمان هواپیمایی کشوری برای اعلام خشم و نفرت و اعتراض خود به تعطیلی فرودگاه تجمع کرده اند. در حالی که جهانیان افتتاح فرودگاههای جدید و توسعه فرودگاههای فعلی را جشن میگیرند، فرودگاه بین المللی صنعا هنوز بسته است و هدف حملات قرار دارد.
در ادامه گزارش آمده است: بسته شدن فرودگاه صنعا بر مشکلات اهالی یمن افزوده است و بیش از ۸۰ هزار بیمار به سبب ناتوانی از سفر به خارج از کشور برای درمان، جان خود را از دست دادند. در همین حال ۶۵ هزار بیمار بدحال نیز در صورتی که نتوانند برای درمان به خارج از کشور بروند با خطر مرگ روبرو هستند. بیش از ۱۲ هزار بیمار نیز به پیوند کلیه در خارج نیاز دارند. این در حالی است که تعداد زیادی از بیماران به علت بعد مسافت و مشکل حمل و نقل برای رساندن خود به فرودگاههای عدن و سیئون جان خود را از دست داده اند.
مازن الصوفی سخنگوی رسمی سازمان هواپیمایی مدنی یمن گفت: حملات به فرودگاهها و بسته شدن فرودگاه صنعا خسارات انسانی زیادی به دنبال داشته است. بسیاری از سازمانها بسته شدن فرودگاه صنعا را جنایتی غیرقابل توصیف دانستند. حدود ۸۰ هزار بیمار به سبب ناتوانی از سفر به خارج جان باختند و بسیاری از بیماران نیز در صورتی که نتوانند به خارج از کشور سفر کنند سرنوشت نامعلومی خواهند داشت.
در پایان گزارش آمده است: ناظران معتقدند حمله به فرودگاه صنعا و بستن آن از چند سال پیش، جنایت جنگی و نقض قوانین انسانی و قوانین حقوق بشر است، زیرا باعث افزایش مشکلات انسانی، اقتصادی و اجتماعی همه یمنیها میشود. این در حالیست که فرودگاه صنعا به صورت کاملا غیرقانونی بسته شده است و سازمان ملل نیز هیچ توجهی به این مسئله ندارد.