مقاله روزنامه الاخبار:
امارات بنادر جنوب یمن را حق انحصاری خود به شمار می آورد
الاخبار نوشت: ابوظبی بنادر جنوبی یمن را حق انحصاری خود به شمار می آورد و دولت منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) قادر به هیچ گونه اقدامی نیست.
این روزنامه در ادامه نوشته است: رفتار تند اماراتی ها در رقابت بر سر تاسیسات حیاتی به طرفداران دولت منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) منحصر نمی شود. آنها در ارتباط با تشکیلات محلی که توسط خود اماراتی ها ایجاد شده و کارکنان آن توسط اماراتی ها آموزش دیده اند نیز همین رفتار را دارند. از جمله نیروهای ویژه الشبوانیه پس از نشست های متعدد سران قبایل شبوه تشکیل شد و هزاران تن از اعضای این قبایل برای آموزش به غرب المکلا اعزام شدند تا نیرویی برای تامین امنیت استان الشبوه تشکیل شود. اما اماراتی ها پس از مدت کوتاهی این توافقنامه را زیر پا گذاشتند و تلاش کردند نیروهای آموزش دیده مذکور را که به تازگی به شهرهای شبوه اعزام شده بودند کنار بزنند و از حضور آنها در اسکله های این استان جلوگیری کردند. این اقدامات اوایل ماه ژوئن گذشته به اوج خود رسید و ابوظبی تلاش کرد در اسکله بلحاف که ویژه صادرات گاز مایع است، نیروهای دیگری را جایگزین آنها کند.
این مسئله با مخالفت خالد اعظمی فرمانده نیروهای ویژه الشبوانیه مواجه شد و با اعلام آماده باش در میان این نیروها، اقدام به برافراشته ساختن پرچم امارات در دروازه این اسکله کرد. وی همچنین تاکید کرد مدیریت اسکله بلحاف امری حاکمیتی است و به افراد خارجی تحویل داده نخواهد شد. این مسئله منجر به وقوع اختلافاتی میان نیروهای تحت امر العظمی شد و سرانجام با مداخله مقامات قبیله ای وی برکنار و خالد منصور السلیمانی جایگزین او شد. اما العظمی مقاومت کرد و اعلام کرد در صورت لزوم به زور متوسل خواهد شد. امارات پس از این موضع گیری العظمی اقدام به استقرار نیروهای گشتی گارد ساحلی کرد تا به اسکله بلحاف حمله کنند. به گفته منابع محلی نیروهای اماراتی در اطراف این اسکله نیز چندین ایست بازرسی نظامی ایجاد و انتقال هرگونه سلاح به این منطقه را ممنوع کرده اند تا مقدمات حمله به آنجا را فراهم سازند. این در حالی است که اماراتی ها چند روز قبل نیز فرودگاه عتق را در استان شبوه با زور اسلحه تحت کنترل گرفتند.
از سوی دیگر به گفته منابع محلی در حضرموت، اماراتی ها از فعالیت صیادان در نزدیک فرودگاه بین المللی الریان جلوگیری می کنند. امارات این مکان را به زندان سرّی تبدیل کرده است. اماراتی ها همچنین یکسال است که از فعالیت صیادان مناطق شحیر و الشحر در حضرموت نیز جلوگیری می کنند. بهانه اماراتی ها در این اقدام اینست که چند اسکله موجود در این منطقه نظامی شده اند. اما به گفته منابع محلی اماراتی ها از این اسکله ها برای قاچاق بنزین استفاده می کنند.
اماراتی ها با تشدید تدابیر امنیتی، دریانوردی در اسکله عدن را که از مهمترین اسکله های منطقه و جهان است متوقف کرده اند. آنها اسکله الزیت را نظامی اعلام کرده اند و کالاهای تجّار را بدون هیچ توجیهی توقیف می کنند. این گونه اقدامات منجر به تعطیلی بندر عدن شده است و دولت منصور هادی نیز قادر به هیچ گونه اقدامی برای نجات این بندر نیست. اماراتی ها بندر المخا را نیز در ساحل غربی یمن نظامی اعلام کرده اند و منصورهادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) همچنان به سکوت ادامه می دهد.