پخش زنده
امروز: -
مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از تهیه پیشنویس تفاهمنامه جستجو و نجات دریایی خزر خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، آقای نادر پسنده در خصوص سومین نشست کارگروه بررسی پیشنویس تفاهمنامه جستجو و نجات دریایی میان کشورهای حاشیه دریای خزر، افزود:موضع دریایی ایران برای تفاهم نامه جستجو و نجات دریایی در خزر در سومین نشست کارگروه بررسی پیش نویس تفاهمنامه جستجو و نجات دریایی، میان کشورهای حاشیه دریای خزر، اعلام شد.
مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در نشست کارگروه بررسی پیش نویس تفاهمنامه جستجو و نجات دریایی خزر با حضور نمایندگان ایران، آذربایجان، روسیه، ترکمنستان و قزاقستان، مواضع و سیاستهای بخش دریایی جمهوری اسلامی اعلام و تبیین شد.
به گفته وی، در این نشست نمایندگان اداره کل ایمنی و حفاظت دریایی، دفتر حقوقی و اداره کل ترانزیت، لجستیک و توافقنامههای سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین کارشناسان وزارت امور خارجه، در قالب هیات ایرانی در محل اداره کل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر؛ گردهم آمدند و دیدگاههای کارشناسانه خود را ارائه کردند.
مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر افزود: جستجو و نجات دریایی به دلیل ماهیت حساس و اضطراری خود، ایجاب میکند که همه سازمانها ذیربط و ذیصلاح از آمادگی و هماهنگی کامل جهت ارائه کمک به افراد دچار اضطرار در دریا برخوردار باشند.
وی گفت: از آنجا که پهنه دریاها و اقیانوسها اغلب تا فواصل دور از خشکی و پایگاههای استقرار نیروهای امدادی گسترده شده و نیز محدوده تحت پوشش و حاکمیت کشورهای ساحلی در مجاورت یکدیگر قرار گرفته است، ضرورت تدوین و اجرای تفاهمنامههایی در این خصوص میان کشورها در نقاط مختلف جهان احساس میشود.
مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: پیش از برگزاری این نشست، هیئت جمهوری اسلامی ایران طی جلسهای، موارد و تصمیمات نشست پیشین در کشور ترکمنستان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
گفتنی است، در این نشست مفاد پیشنویس یادشده توسط کارشناسان و نمایندگان پنج کشور حوزه خزر، به صورت آنلاین، بحث و بررسی شد تا پس از نهاییشدن متن تفاهمنامه و تامین دیدگاههای تمامی کشورهای ذینفع، امضا و لازمالاجرا شود.
ایران پیش از این، دو تفاهمنامه دوجانبه جستجو و نجات دریایی با کشورهای ترکمستان و روسیه به صورت مجزا به امضا رسانده است و با امضای تفاهمنامه در دست بررسی، اقدامات و فعالیتهای همه پنج کشور حاشیه دریای خزر در خصوص جستجو و نجات دریایی به صورت هماهنگ و همسان ارائه خواهد شد تا این فعالیت حیاتی و انسان دوستانه با بالاترین درجه موفقیت و اثر بخشی انجام شود.