به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از به پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه پورتلند در اورگان آمریکا اعلام کردند عمل جراحی بای پس معده در صورتی که بلافاصله پس از ابتلا به دیابت انجام گیرد به بهبود دراز مدت این بیماری منجر میشود.
بر اساس مقاله محققان که در شماره اخیر نشریه بیماریهای غدد و متابولیزم منتشر شد بیش از نیمی از افراد بالغ مبتلا به دیابت نوع دو به دنبال جراحی بای پس معده، تا مدتها شاهد بازگشت علائم بیماری نخواهند بود. جراحی دستگاه گوارش به افراد چاق کمک میکنند میزان زیادی از وزن خود بکاهند و سلامت خود را بهبود بخشند.
دو نوع رایج جراحی دستگاه گوارش شامل دو روش استفاده از باندی به دور معده برای کوچک کردن ظرفیت آن و جراحی بای پس معده که در آن اندازه معده کوچک میشود.
به دنبال جراحی بای پس معده، تغییرات هورمونی صورت میگیرد و مقدار مواد مغذی که جذب بدن میشود نیز کاهش خواهد یافت. یکی از بزرگترین فواید این عمل جراحی، بهبود شرایط بیماران دیابتی و حتی رفع این بیماری است.
دکتر جاناتان پورنل و همکارانش میگویند اگر بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم تحت جراحی بای پس قرار گیرند و این کار بلافاصله پس از تشخیص وجود بیماری دیابت انجام شود سطوح قند خون طبیعی خواهد شد و بیمار به استفاده از داروهای دیابت، نیاز نخواهد داشت.
در این مطالعه بر روی ۲ هزار و ۲۵۶ مبتلا به چاقی مفرط به مدت هفت سال بررسی کاملی انجام گرفت و مشخص شد جراحی بای پس معده، ۵۰ درصد از دیابتیها به دنبال این جراحی، بهبود کامل مییابند و ۲۲ درصد نیز بهبود درازمدت خواهند داشت. عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت وساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست.
افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی همراه است. محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است. برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت میکنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است. باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است. کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی میدهد، امری اجتناب ناپذیر است.
در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش مییابد. در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است؛ بنابراین تولید انرژی کاهش مییابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.