به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، ظهور کانونهای جدید بیماری همه گیر کووید-۱۹ در چندین منطقه آفریقای جنوبی ترس از گسترش ویروس کرونا را افزایش داده است.
این مسئله از آنجا بیشتر مایه نگرانی است که دورهمیهای پیش بینی شده برای جشنهای پایان سال نیز در پیش است و در ویروس کرونا، زودتر و بیشتر شیوع پیدا میکند.
از زمانی که موارد ابتلا به ویروس کرونا، در استانهای کیپ شرقی و کیپ غربی افزایش یافته است مقامات آفریقای جنوبی، یکی از کشورهای بسیار آسیب دیده از شیوع ویروس کووید-۱۹، چه از نظر ابتلا به این ویروس و چه از نظر مرگ و میرهای بالای ناشی از آن، تلاش کرده اند با محدودیتهای قرنطینهای، بیماری را مهار کنند.
در سطح ملی، تعداد روزانه موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، بیش از سه هزار مورد است که نسبت به ماه نوامبر ۵۰٪ بیشتر است.
بیش از نیمی از این افزایش، ناشی از آلودگیهای به ثبت رسیده در استانهای کیپ شرقی و حدود ۲۵٪ در استان کیپ غربی است.
زولی امخیزه، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی، هفته گذشته اعلام کرد: کانونهای کوچکی از بیماری همه گیر کووید-۱۹ را که اکنون مشاهده میکنیم موقتی هستند. اما برای جلوگیری از گسترش آنها باید اقداماتی انجام دهیم.
میزان انتقال ویروس کرونا در آفریقای جنوبی پس از اوج گرفتن در ماه ژوئیه، اکنون مقداری افت کرده است. به طوری که روزانه از اواخر ماه اوت تا اوایل نوامبر کمتر از سه مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر مشاهده شده است.
اما این آرامش، کوتاه مدت بود و مقامات در حال تلاش برای مقابله با از سرگیری احتمالی این بیماری همه گیر ویروسی هستند.
سلیم عبدالکریم مشاور دولت در امور مبارزه با ویروس کرونا در این باره میگوید: ما در موج دوم نیستیم، اما در این دو استان در حال آغاز موج دوم شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، هستیم. وی هشدار داد که اگر این شیوعهای جدید مهار نشوند، کل کشور دیر یا زود تحت تأثیر قرار میگیرد.
در بزرگترین شهر کیپ شرقی، یعنی پورت الیزابت، بیمارستانها از قبل با شیوع مجدد شیوع بیماری دست و پنجه نرم میکنند، اگرچه مقامات محلی میگویند اوضاع تحت کنترل است.
کاستیهای مزمن:
مراکز بهداشتی که همچنان تحت شوک موج اول شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا هستند، به علت کاستیهای مزمنی که گرفتار آن هستند از سازمان پزشکان بدون مرز تقاضای کمک کرده اند.
دکتر کالین پفاف، یکی از مسئولان سازمان پزشکان بدون مرز در استان کیپ شرقی به خبرگزاری فرانسه گفت: بیمارستانها واقعاً مملو از تعداد زیادی بیمار هستند، حتی برخی میگویند تعداد آنها بیشتر از ماه ژوئیه است.
وی با انتقاد از کاستیهای مزمن که در مراکز درمانی و بیمارستانهای آفریقای جنوبی وجود دارد و با اشاره به ابتلا تعداد زیادی از پرستاران و کادر درمان به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، افزود: مراکز درمانی در آفریقای جنوبی واقعا کمبود نیرو دارند.
موسسات خصوصی نیز تحت تأثیر قرار گرفته اند: ریچارد فریدلند، رئیس بزرگترین شبکه خصوصی پزشکی آفریقای جنوبی، نکتار، هفته گذشته به خبرگزاری فرانسه گفت: بیمارستانهای ما در کیپ شرقی در حال حاضر بیش از حد پر شده اند.
وی با این وجود اطمینان داد که همیشه توانایی درمان موارد جدید را دارند و این کار را با نصب تختهای اضافی انجام میدهند.
در حالی که دولت محلی این استان اطمینان میدهد بیمارستانها نه پر و نه خارج از ظرفیت پذیرش هستند، انجمن پزشکان آفریقای جنوبی، وزارت بهداشت را به عدم تأمین خدمات پشتیبانی کافی از کادر درمان به شدت خسته متهم کرد.
آفریقای جنوبی با ۵۸ میلیون نفر جمعیت تاکنون ۷۹۲ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، را ثبت کرده است، که از این تعداد تاکنون بیش از ۲۱ هزار و ۶۰۰ جان خود را از دست داده اند.