دودستگی در میان حزب حاکم انگلیس؛
بزرگترین تمرد حزبی علیه بوریس جانسون در پارلمان انگلیس
لایحه دولت انگلیس با عنوان "طرح زمستانی" کووید ۱۹ در حالی به تصویب رسید که ۵۵ نفر از نمایندگان حزب حاکم محافظه کار در مخالفت با جانسون نخست وزیر انگلیس، به این لایحه رای منفی دادند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن مخالفت نمایندگان حزب حاکم محافظه کار در مجلس انگلیس با اعمال محدودیت های شدیدتر در مراحل سه گانه هشدار کرونایی دیشب آشکارتر شد.
لایحه دولت انگلیس با عنوان "طرح زمستانی" کووید ۱۹ دیشب با ۲۹۱ رای موافق در برابر ۷۸ رای مخالف، در حالی به تصویب رسید که ۵۵ نفر از نمایندگان حزب حاکم محافظه کار، در مخالفت با بوریس جانسون رهبر این حزب و نخست وزیر انگلیس، به این لایحه رای منفی دادند.
همچنین ۱۶ نفر از نمایندگان حزب حاکم انگلیس، یا رای ندادند یا رای ممتنع دادند. با تصویب این لایحه، اکنون ۹۹ درصد از مناطق انگلیس از امروز با محدودیتهای بیشتر کرونایی روبرو میشود.
به نوشته گاردین، شورش نمایندگان حزب حاکم محافظه کار علیه دولت، بزرگترین تمرد حزبی علیه بوریس جانسون محسوب میشود.
به نوشته این روزنامه، رای ممتنع نمایندگان حزب کارگر، رقیب اصلی حزب حاکم محافظه کار، به داد نخست وزیر رسید و گرنه وی نمیتوانست به علت مخالفت نمایندگان حزب خود، لایحه اش را به تصویب برساند. در مدت طرح این لایحه در صحن مجلس در روز سه شنبه، نخست وزیر و دستیارانش از جمله وزیر بهداشت و درمان بارها از نمایندگان حزب محافظه کار خواستند به این لایحه رای مثبت بدهند.
کارشناسان و خبرنگاران برآورد کردند ۷۰ نفر از نمایندگان حزب محافظه کار با لایحه دولت برای اعمال محدودیتهای بیشتر کرونایی مخالفت کنند. اگرچه شمار مخالفان دولت در رای گیری سه شنبه شب، کمتر شد. اما در مقایسه با مخالفت اعضای این حزب با لایحه دومین دور قرنطینه سراسری در ماه نوامبر که ۳۴ نفر بودند و نیز مخالفان با تعطیلی فروشگاهها و غذاخوریها از ساعت ۲۲ که ۴۴ نفر بودند نشانگر روند افزایشی مخالفتها با رهبر این حزب است.
نمایندگان حزب محافظه کار، اعمال محدودیتهای بیشتر کرونایی را نادرست میدانند و معتقدند در جایی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا رو به کاهش است، این گونه محدودیتها به اقتصاد این کشور آسیب میزند.
مت هنکوک (Matt Hancock)، وزیر بهداشت و درمان انگلیس هفته پیش در مجلس این کشور اعلام کرد، مراحل سه گانه هشدار کرونایی پس از پایان قرنطینه سراسری در ۱۲ آذر ماه، در مناطق گوناگون این کشور ادامه خواهد یافت. نشست سه شنبه شب مجلس انگلیس درباره لایحه دولت این کشور، شش ساعت طول کشید.
با تصویب طرح دولت انگلیس با عنوان "طرح زمستانی" کووید ۱۹ که سه شنبه شب تصویب شد، از امروز چهارشنبه همه مناطق این کشور در یکی از سه مرحله هشدار کرونایی قرار میگیرد و محدودیتهای بیش تری، در مقایسه با پیش از قرنطینه سراسری، بر این مناطق اعمال خواهد شد.
روزنامه دیلی میرورو نوشت در گزارش ۴۸ صفحهای محرمانهای که کارشناسان دولت انگلیس تهیه کرده اند اعلام شده است هنوز معلوم نیست محدودیتهای جدیدی که از روز چهارشنبه این هفته بر مناطق گوناگون این کشور اعمال میشود، چه اثری بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
انگلیس در همه گیری ویروس کرونا بیشترین شمار جان باختگان از این همه گیری را در قاره اروپا داشته است. از نظر شمار مبتلایان هم در ردیف هفتم جهان قرار دارد.
مرکز ملی آمار انگلیس اعلام کرده است تاکنون بیش از ۷۴ هزار نفر در این کشور، قربانی همه گیری کووید ۱۹ شده اند. دولت انگلیس شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در این کشور را هم تا کنون بیش از یک میلیون و ۶۴۳ هزار نفر اعلام کرده است.