پخش زنده
امروز: -
رسانههای صوت و تصویر فراگیر باید سهم کودک و نوجوان را از تولید محتوای ایرانی افزایش دهند و با ایجاد رده بندی سنی محتواها امکان کنترل محتوای رسانهای را برای والدین فراهم کنند.
آقای سید محمد صادق امامیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه فضای مجازی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما افزود:: در جلسه سوم کمیسیون تنظیم مقررات با توجه به الزام سند شبکه ملی اطلاعات به ساترا که باید سهم محتواهای ایرانی در محتواهای نمایشی و سرویسهای ویدئویی مبتنی بر تقاضا افزایش یابد مقرراتی وضع کردیم ضمن اینکه علاقه مردم هم نشان میدهد به تماشای محتوای ایرانی علاقه مندند و حتی حاضرند بیشترین پول را برای دیدن محتوای ایرانی بدهند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) افزود: برای اینکه کار از سردرگمی در بیاید و تولید محتوای ایرانی تشویق شود و مالکیت فکری و تنظیمات لازم در این حوزه انجام شود مصوبات جلسه سوم کمیسیون ساترا به این حوزه بر میگشت که محتواهای ایرانی در پلتفرمهای صوتی و تصویری حمایت شود و با یک ساز و کار و موافقتنامه کلی اجازه انتشار اینها روی رسانههای صوتی و تصویری صادر شود رسانهها میتوانند به راحتی از این امکان استفاده کنند و ما باید دریک بازی چند سالهای به سهم ۴۰ درصد محتوای ایرانی از روی پلتفرمها برسیم.
آقای امامیان افزود: تولید محتوای بومی، چالش مهم جهانی است و کشورها برای نظام تولید محتوای داخلی شان سیاستهای تشویقی در نظر میگیرند چرا که در بسیاری از کشورها اتفاق بدی که افتاده این است که رسانههای صوتی و تصویری و بخش خصوصی شان عملاً از کار افتاده اند و غالباً این رسانههای آمریکایی هستند که نیاز کشورهای اروپایی را پوشش میدهند و کشور ما از این جهت رو به رشد بوده است و با ورود جوانهای نوآور و شرکتهای دانش بنیان توانسته ایم در این حوزه رسانههای خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به سه مصوبه جلسه سوم ساترا گفت: مصوبه اول، در واقع صدور موافقتنامه کلی برای محتواهای تازه منتشر شده رسانه هاست و این کار به خوبی انجام میشود. مصوبه دوم ناظر به انبارههای محتوایی است که در سالیان گذشته انجام شده است و لزوم استاندارد سازی آنها باید انجام شود و مصوبه سوم در امر محتوای کودک و نظامند کردن استفاده این گروه سنی در حوزه رسانهها و مقررات صیانت از دغدغههای خانوادهها در حوزه کودک و نوجوان است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) با بیان اینکه آن چه که امروز میبینیم اولا سهم کم کودک و نوجوان از تولید محتوای ایرانی است دوماً خیلی وقتها رسانهها الزامات را در خصوص گروه سنی اجرا نمیکنند افزود: الزاماتی است که همه دنیا نسبت به آن حساسیت ویژهای دارند در کشور ما هم این حساسیتها به مراتب قابل توجهتر است و ما باید آنها را مورد توجه قرار دهیم از جمله اینکه امکان کنترل والدین فراهم شود امکان رده بندی سنی محتواها وجود داشته باشد و به نحوی بستههای سواد رسانهای در اختیار خانوادهها و کودکانشان برای استفاده از رسانهها قرار گیرد.
آقای امامیان افزود: با توجه به شرایطی که در دوران کرونا اتفاق افتاده و در واقع حساسیتهایی که در استفاده زیاد و قابل توجه به رسانههای اینترنتی ایجاد کرده لازم است ما به اصلیترین دغدغه مردم که قشر کودک و نوجوانان است توجه جدی کنیم و رسانهها نیز خود را به تولید و محتوای مورد نیاز کودکان و نوجوانان بیشتر مشغول کنند همانطورکه مصوبه سوم ما در این حوزه است که به این رسانهها ابلاغ شده است و به زودی هم اجرا خواهد شد.
وی گفت: سابقاً همه مردم محتواهای رسانهای خود را از شبکههای تلویزیونی میگرفتند، اما بنا بر تحولات فناورانه رسانههای شبکههای تلویزیونی ایجاد شدند که به رسانههای صوتی و تصویری معروفند که در همه جای دنیا به خوبی توسعه پیدا کردند از جمله در کشور ما که به عنوان مکمل رسانه ملی فعالیت میکنند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) افزود: رسانه ملی با تعداد شبکههای خود نمیتواند همه نیازهای کشور را پوشش دهد و این رسانهها خاصیت شبکه تلویزیونی دارند بسیار موثر و رو به رشد هستند و شرایط کرونایی جدید هم مصرف این رسانهها را بسیار بالا برده و این فرصتی است که ما تولید و اداره بخش خصوصی را داشته باشیم که طبق قاعده و دغدغههای جامعه فعالیت میکنند و طبیعتاً نیازهای جامعه را پوشش میدهند.
آقای امامیان گفت: اکنون تولید ۲۰۰ رسانه با کارکردهای مختلف در حوزهها و سبکها و تنوعهای موضوعی مختلف از ساترا مجوز گرفتند و فکر میکنم این فضا، فضای رو به رشد و گویایی خواهد بود.
وی افزود: ما معتقدیم رسانه ملی به عنوان محور این نظام رسانهای نقش خود را ایفا خواهد کرد و این رسانهها در کنار رسانه ملی میتوانند جبههای قدرتمند حمایت از فرهنگ و هویت ایرانی را در آیندهای نزدیک داشته باشند.