بر اساس تحقیقات دانشگاه اسکاتلند
تاثیر منفی استرس زنان باردار بر رشد مغز جنین
محققان علوم پزشکی در دانشگاه ادینبورو در اسکاتلند اعلام کردند استرسهای دوران بارداری مادر بر رشد و نمو مغز نوزاد تاثیر میگذارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت ، بر اساس مطالعه دانشمندان، مغز نوزاد بر اساس سطوح استرس مادر در طول بارداری شکل میگیرد.
سطح استرس در مادر که با هورمون مرتبط با اضطراب و دیگر مشکلات سلامت اندازه گیری میشود و با تغییرات در بخشهایی از مغز نوزاد همراه خواهد بود. پزشکان میگویند یافته جدید نشان میدهد مادر باردار به حمایت بیشتر در طول بارداری و سلامت جسمی به شدت نیازمند است. نخستین بار است که دانشمندان از اندازه گیری سطوح هورمون کورتیزول در مادر برای مطالعه استرس و تاثیر آن بر مغز جنین استفاده میکنند.
کورتیزول با پاسخ بدن به استرس ارتباط دارد و بالا بودن سطح آن در خون نشان از استرس بالاتر خواهد داشت. محققان دانشگاه ادینبورو دریافتند سطوح این هورمون با رشد و نمو بخش آمیگدال در مغز نوزاد مرتبط است که منطقه کنترل هیجانات و رشد و نمو اجتماعی در دوران کودکی است. محققان از نمونه موی ۷۸ زن باردار برای اندازه گیری سطوح هورمون کورتیزول در سه ماهه گذشته استفاده کردند.
نوزادان این زنان نیز با استفاده از روش سالم ام آر آی که برای آنان بی خطر بود از نظر مغزی تحت بررسی قرار گرفتند. دانشمندان دریافتند سطوح بالاتر کورتیزون در مادر با تغییرات ساختاری در بخش آمیگدال مغز نوزاد همراه است.
پروفسور جیمز بوردمن مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی جنیفر در دانشگاه ادینبورو میگوید:این بررسی نشان میدهد حمایت روحی و روانی از مادران باردار تا چه حد اهمیت دارد.