به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ریودوژانیرو؛ موسسه جغرافیا و آمار برزیل روز جمعه اعلام کرد که نرخی بیکاری در سه ماهه ژوئیه تا سپتامبر در برزیل که به شدت تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است، به ۱۴.۶ درصد رسید.
موسسه جغرافیا و آمار برزیل اعلام کرد این سومین سه ماهه متوالی است که نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال برزیل به عنوان بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین است، این چنین شدید افزایش مییابد. بر اساس این گزارش در فاصله ماههای ژوییه تا سپتامبر (سه ماهه سوم) امسال ۱۴.۱ میلیون نفر از جمعیت این کشور به دنبال کار بودند.
میزان بیکاری در سه ماهه مشابه در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۸ درصد رسیده بود. از آن زمان تاکنون ۱.۶ میلیون نفر دیگر به جمع متقاضیان کار پیوسته اند.
بیکاری طی سه ماهه قبلی، یعنی از ژوئن تا اوت، به ۱۴.۴ درصد رسیده بود. در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، نیز نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال و جویای کار بزریل به ۱۳.۸ درصد رسیده بود که نخستین رقم بی سابقه درباره بیکاری در این کشور از کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب بود.
تحلیلگرانی که نشریه اقتصادی والور Valor نظر آنها را درباره چشم انداز و سمت و سوی اوضاع و شرایط اقتصادی و مالی برزیل جویا شده است پیش بینی میکنند که، نرخ بیکاری در فاصله ماههای اکتبر تا دسامبر (سه ماهه چهارم) امسال به ۱۴.۸ درصد یا حتی ممکن است بیشتر از این رقم شود.
در ادامه گزارش موسسه جغرافیا و آمار برزیل آمده است که حدود ۵.۹ میلیون نفر نیز از جستجوی کار "دلسرد" شده اند و در زمره بیکاران این کشور به حساب نیامده اند. با این توضیح که آنها در طول ماههای گذشته با توجه اینکه خیلی دنبال کار گشته اند، ولی موفق نشده اند برای سه ماهه دیگر از جستجوی کار دلسرد شده اند و از همین رو دیگر نام خود را در اداره کاریابی به عنوان متقاضی کار ثبت نکرده اند که در آمار به حساب آیند.
بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) در بزریل تاکنون به کشته شدن بیش از ۱۷۱، ۰۰۰ نفر منجر شده است دولت پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی امسال چهار و نیم درصد کاهش یابد.
با این حال، انتظار میرود تولید ناخالص داخلی این کشور در فاصله ماههای ژوییه تا سپتامبر (سه ماهه سوم) امسال هفته آینده اعلام شود. برخی پیش بینیها حاکی از آن است که رشد اقتصادی بزریل در این فصل مالی از سال نسبت به سه ماهه دوم هشت دهم درصد افزایش یابد.
اما این بهبود نسبی رشد اقتصادی ممکن است با موج دوم شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، در برزیل به خطر بیفتد، جایی که موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، و شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، به شدت افزایش یافته است.