روند نامناسب وضعیت اقتصادی در دوران کرونا
هشدار درباره خطر فروپاشی اقتصادی
در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، مقامات کشورهای درگیر این بیماری همه گیر در مورد خطر فروپاشی زیرساختهای اقتصادی و مالی کشور خود بیمناک شدند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، درباره افزایش مشکلات اقتصادی و حتی فروپاشی زیرساختهای مالی کشورها هشدار داده شد.
کمبود غذای یک پنجم انگلیسیها در دوران قرنطینه
یک پنجم خانوادههای انگلیسی دارای فرزند در دوره قرنطینه به غذای کافی دسترسی نداشتند.
روزنامه گاردین نوشت: از آغاز قرنطینه در انگلیس، خانوادههایی که دارای کودک هستند و با کمبود مواد غذایی دست به گریبانند، دو برابر شده و میلیونها نفر برای تهیه غذا در تلاشند.
اطلاعات جدیدی که بنیاد غذا منتشر کرده، نشان میدهد حدود یک پنجم خانوادههای انگلیسی که دارای کودک هستند، در پنج هفته گذشته به مواد غذایی کافی دسترسی نداشته اند و درحالیکه خانوادههای آسیب پذیر با قرنطینه و از دست دادن درآمد خود دست به گریبانند، کودکان نمیتوانند غذای کافی دریافت کنند.
هشدارهای هراس آور کرونا برای اقتصاد انگلیس
بانک مرکزی انگلیس امروز هشدار داد در سال جاری میلادی، به علت همه گیری کووید ۱۹، اقتصاد این کشور ۱۴ درصد کوچک میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانهها در انگلیس اعلام کردند این وضعیت، بدترین سقوط اقتصاد انگلیس در ۳۰۰ سال اخیر است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت براساس گزارش بانک مرکزی انگلیس - که با عنوان "گزارش ثبات مالی" (Financial Stability Report) منتشر شد - بیکاری در این کشور به زودی ۹ درصد خواهد شد.
در گزارش بانک مرکزی انگلیس آمده است که در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی، اقتصاد انگلیس ۲۵ درصد کوچک خواهد شد و به همین علت، میزان بهره بانکی کماکان در پایینترین میزان یعنی ۰.۱ درصد نگاه داشته شد. براساس این گزارش، نزول شدید اقتصادی موجب خواهد شد تا در شرایط تعطیلی کسب و کارها به علت همه گیری ویروس کرونا، فشار مالی بر خانوارها افزایش یابد.
به گزارش بانک مرکزی انگلیس، میزان بیکاری در انگلیس اکنون ۴ درصد است که به زودی بیش از دو برار میشود.
به گزارش بانک مرکزی انگلیس، علاوه بر کاهش ۱۴ درصدی تولید ناخالص ملی، سرمایه گذاری در مشاغل نیز ۲۶ درصد کم میشود، توان خرید خانوارها ۱۴ درصد کمتر میشود و به طور متوسط، درامد همه خانوارها ۲ درصد کم خواهد شد.
براساس این گزارش، در سال آینده میلادی، اقتصاد انگلیس رو به بهبود خواهد رفت. بانک مرکزی انگلیس همچنین براورد کرد اقتصاد جهان در سال جاری میلادی، ۲۰ درصد کوچک شود. براساس گزارش این بانک، در سه ماهه نخست سال جاری، اقتصاد جهانی ۴ درصد و در سه ماهه دوم، ۲۰ درصد کوچک میشود.
بخشی از اقتصاد انگلیس فعلا با کمک زنده است
همه گیری ویروس کرونا موجب شده است بخش بزرگی از اقتصاد انگلیس، برای زنده ماندن، به کمک دولتی نیازمند شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بیش از یک ماه از اعمال محدودیتهای فراوان در انگلیس، برای مهار همه گیری ویروس کرونا میگذرد.
به نوشته گاردین، حدود یک چهارم افراد شاغل در این کشور، از دو هفته پیش ۸۰ درصد از دستمزد ماهانه خود را از دولت میگیرند تا صاحبان مشاغل، آنان را اخراج نکنند.
گاردین افزود: وابستگی شدید بخشهایی از اقتصاد انگلیس به کمک ها، به علت رکود ناشی از همه گیری کووید ۱۹ است که تاکنون نیز عمیقترین رکود را در انگلیس، از سال ۱۷۰۹ میلادی تاکنون موجب شده و وضعیت در حال بدتر شدن است.
روزنامه گاردین نوشت تاکنون ۸۰۰ هزار شرکت از کمک دولت برای ۶.۳ میلیون مستخدم خود استفاده کرده اند که تا سوم ماه می، ۱۴ اردیبهشت ماه، هزینه آن به ۸ میلیارد پوند رسید.
این روزنامه نوشت طرح کمک دولت انگلیس از بیکاری ۴ میلیون شاغل پیشگیری کرد و کارشناسان درخواست کرده اند دولت باید زمینه را برای بازگشت نیروی کار به مشاغل، فراهم سازد.
اداره مسوولیت بودجه (Office for Budget Responsibility) در انگلیس اعلام کرده است اگر کمک مالی دولت به منظور پیشگیری از بیکاری افراد شاغل، ۸.۳ میلیون نفر را شامل شود، هزینه این کمکها در مدت سه ماه، به ۴۲ میلیارد پوند بالغ خواهد شد.
به نوشته گاردین، اما صاحبان مشاغل در انگلیس هشدار میدهند اگر همان گونه که شنیده میشود دولت انگلیس کمک هایش را در ماه ژوئن قطع کند، "سقوط" مشاغل و در نتیجه موج سهمگین بیکاری گسترده کارکنان، در پی خواهد آمد. صاحبان مشاغل از دولت انگلیس میخواهند کمک هایش را دستکم تا فصل پاییز امسال ادامه دهد.
اما دولت اعلام کرده به علت محدودیتها نمیتواند کمک برای حفظ مشاغل و شاغلان را ادامه دهد و میزان کمکها را نیزممکن است از هشتاد درصد دستمزدها به شصت درصد کاهش دهد.
خسارت چند میلیارد دلاری در انتظار صنعت اتوبوسرانی آمریکا
نشریه نیوزویک نوشت: درپی آسیبهای گستردهای که به علت شیوع ویروس کرونا و تعطیلیهای ناشی از آن به اقتصاد آمریکا وارد میشود، صنعت اتوبوس رانی این کشور نیز خسارت چند میلیارد دلاری متحمل خواهد شد و هزاران نفر از نیروهای فعال در این صنعت کار خود را از دست خواهند داد.
خسارت حدود ۳ میلیارد دلاری شرکت آمریکایی اوبر
شرکت اوبر که در زمینه تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکند اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی آن، حدود سه میلیارد دلار در سه ماهه نخست ۲۰۲۰ خسارت دیده است.
هشت سال، زمان بهبود وضعیت اقتصادی آلمان
پایگاه اینترنتی راشاتودی در تشریح وضعیت اقتصادی آلمان در پی شیوع ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از آن نوشت: بهبود اوضاع اقتصادی آلمان حداقل ۸ سال زمان میبرد.
پلوسی: بسیاری از خانوادههای آمریکایی امنیت غذایی ندارند
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با بلومبرگ گفت: ما نتوانسته ایم موضوعات مربوط به ارائه مواد غذایی به افراد را حل و فصل کنیم. این همیشه یک مشکل بوده است. همیشه یک فرزند از ۵ فرزند و یا یک فرزند از ۶ فرزند یک خانواده امنیت غذایی ندارند.
وی تصریح کرد: این وضعیت هم اکنون با شیوع کرونا بدتر شده است. مردم در حال از دست جان خود هستند.
پلوسی تاکید کرد که باید اقدامی فوری انجام داد، مردم در حال از دست جان خود هستند، به مردم آسیب وارد میشود و ما باید اقتصاد کشور را بازگشایی کنیم.
این مقام دموکرات در ادامه افزود، یک فرزند از ۵ فرزند یک خانواده آمریکایی امنیت غذایی ندارند، این وضعیت هم اکنون با شیوع کرونا بدتر شده است؛ بنابراین ما بر سر مسائل زیادی هنوز باید با دولت مذاکراتی داشته باشیم.
در همین باره اندیشکده بروکینکز اخیرا گزارشی را منتشر کرد که در آن یک مادر اعلام کرده است که یک نفر از چهار فرزند وی امنیت غذایی ندارند.
وزیر اقتصاد برزیل درباره فروپاشی اقتصاد هشدار دادبه گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، وزیر اقتصاد برزیل در مورد خطر فروپاشی اقتصادی این کشور هشدار داد.
وزارت بهداشت برزیل هم اعلام کرد:با فوت ۶۱۰ نفر دیگر در شبانه روز گذشته، شمار تلفات کرونا در این کشور به ۹۱۴۶ نفر و تعداد مبتلایان هم به ۱۳۵۱۰۶ نفر افزایش یافته است.