مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از اجرای ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک وبیومکانیک درسطح مراتع استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، قاسمی گفت:در سطح ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار از مراتع استان آذربایجان غربی، عملیات بیولوژیک و بیومکانیک با صرف اعتبار۲۵ میلیارد ریال از محل اعتبارت صندوق توسعه ملی در سال جاری دردست اجراست.
او، اجرای این طرحها را به منظور احیاء، تثبیت خاک و حفظ ذخایر ژنتیکی و گونههای شاخص مراتع، عنوان کرد و گفت: امسال عملیات بذرپاشی، کپه کاری، علوفه کاری و قرق در سطح ۵۶۰۰ هکتار از مراتع استان در حال اجرا است.
مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: چرای بیرویه دام، چرای زود رس و طولانی بودن فصل چرا، فعالیتهای نامناسب کشاورزی و توسعه اراضی زراعتی دیم در عرصه مراتع از جمله مشکلات اساسی پیش روی حفاظت از منابع طبیعی است که با مشارکت جوامع محلی و بهرهبرداران محلی در حفاظت از اراضی ملی، نتایج موثر و مطلوبی در مدیریت مراتع حاصل میشود.
او اضافه کرد: با توجه به مرغوبیت خاک و شرایط آب و هوایی مراتع این استان یکی از غنیترین مراتع کشور است و در این مراتع از بذر گیاهان دارویی و مرتعی مانند باریجه، آنغوزه، اسپرس و چاودار در کاشت استفاده میشود.
قاسمی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور تسریع در تحقق مدیریت پایدار و بهره برداری اصولی از مراتع و بر اساس بخشنامه صادره از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تمامی پروانههای چرای دام (پروانههای مرتعداری) که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است، باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ منجر به طرح اجرایی شود که در غیر این صورت این پروانهها فاقد اعتبار خواهند بود و نسبت به ابطال آنها اقدام خواهد شد.