نگراني جامعه اروپا از پسابرگزيت
فون درلاین: پسابرگزیت نباید بر وحدت بازار اثر گذارد
رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد توافق تجاری احتمالی پسابرگزیت میان اتحادیه اروپا و انگلیس که قرار است از اول ژانویه اجرا شود، نباید بر یکپارچگی بازار واحد اروپایی تاثیر بگذارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بروکسل؛ اورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا چهارشنبه هشدار داد توافق تجاری احتمالی پسابرگزیت میان اتحادیه اروپا و انگلیس که قرار است از اول ژانویه اجرا شود، نباید بر یکپارچگی بازار واحد اروپایی تاثیر بگذارد.
در حالی که مذاکرات میان اتحادیه اروپا و انگلیس در مرحله نهایی است وی در برابر نمایندگان پارلمان اروپا گفت ما هرچه در توان داریم برای دستیابی به توافق انجام میدهیم. ما آماده خلاقیت هستیم. وی افزود با این حال ما حاضر نیستیم یکپارچگی بازار واحد به ویژه پایبندی به استانداردهای زیست محیطی، اجتماعی و مالی را زیر سوال ببریم.
کمیسیون اروپا مخالفت مجارستان و لهستان با تصویب بودجه اروپا را غیر مسئولانه دانست
اورزولا فُن دِر لاین، رئیس کمیسیون اروپا مخالفت مجارستان و لهستان را که مانع تصویب بسته محرک رشد اقتصادی اتحادیه اروپا شده است غیرمسئولانه دانست و برخی اظهارات مبنی بر اینکه بروکسل در نظر دارد در سیاست ضد سقط جنین ورشو دخالت کند دروغ توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، مجارستان و لهستان هفته گذشته بودجه چند ساله اتحادیه اروپا و بسته محرک رشد اقتصادی اروپا را در مخالفت با ساز و کاری که استفاده از مزایای این طرح را منوط به رعایت حاکمیت قانون میکند وتو کردند. حاکمیت قانون از نظر قوانین اتحادیه اروپا به این معناست که دستگاه قضایی در کشورهای عضو باید مستقل باشد و سیاست ضد فساد در این کشور در حال اجرا باشد.
رئیس کمیسیون اروپا امروز در جمع نمایندگان پارلمان اروپا گفت این طرح محرک رشد اقتصادی ۷۵۰ میلیارد یورویی، که توسط بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا در ژوئیه امسال تنظیم شده است، نشان دهنده همبستگی اروپاست و مخالفتهای مجارستان و لهستان به سادگی غیرمسئولانه هستند.
وی افزود میخواهد در این باره با هر دو دولت گفتگو کند، زیرا به عنوان مثال، این ایده که اروپا در تلاش است تا روش سقط جنین در لهستان را سازمان دهد، کذب محض است. رئیس دستگاه اجرایی اروپا اضافه کرد: سقط جنین چیزی است که در صلاحیت ملی کشورهاست.
ورشو و بوداپست که به طور مرتب توسط بروکسل به خاطر اصلاحات به باور بروکسل ضعیف کننده ارزشهای دموکراتیک متهم میشوند هر دو برداشتهای خاص خود از شرط اروپا برای برخورداری از صندوقهای حمایت مالی اروپا دارند. ورشو میگوید اینکه بروکسل برخورداری از این صندوق را به رعایت حاکمیت قانون منوط کرده است نبردی عقیدتی علیه ارزشهای حاکم بر این کشور است. بوداپست نیز از این نگران است که به خاطر سیاست ضد مهاجرتی اش مورد تنبیه بروکسل قرار گیرد.
حال آنکه مسائل مربوط به جامعه، بهداشت یا مهاجرت در محدوده ساز و کار مورد مناقشه قرار نمیگیرد.
در سند این ساز و کار آمده است تنها زمانی که موردی از نقض توسط یک کشور با تأثیر مستقیم و کافی بر بودجه اروپا مشاهده شود، کمیسیون پیشنهاد میکند که این ساز و کار علیه کشور خاطی آغاز شود. در این حالت ۲۷ کشور یک ماه برای تصویب تحریمهایی با اکثریت واجد شرایط علیه کشور خاطی وقت دارند.
اما امروز اورزولا فُن دِر لاین خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت بیایید به استدلالهای اشتباه گوش ندهیم. اگر این پیشنهاد مطابق با پیمان لیسبون نیست، همانطور که (نخست وزیر مجارستان) ویکتور اوربان ادعا میکند، بیایید به دیوان عدالت اروپا برویم. در این جاست که درباره اختلافات تصمیم گیری قطعی میشود.
در همین حال، بئاتا سیدلو، نماینده راستگرا و بدبین به اتحادیه اروپا لهستان در پارلمان اروپا که در گذشته خود نخست وزیر این کشور بوده است خطاب به اورزولا فُن دِر لاین پاسخ داد: من میخواهم بگویم که حاکمیت قانون در لهستان بسیار خوب عمل میکند. وی با خشم افزود: دولت لهستان از منافع شهروندان خود دفاع میکند. شما نمیتوانید خودسرانه اراده اکثریت را به اقلیت تحمیل کنید.