به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ازلندن؛ براساس گزارش دولت انگلیس که به رسانهها راه یافته، به دولت این کشور هشدار داده شده است خروج این کشور از اتحادیه اروپا، همه گیری کووید- ۱۹، فراگیری آنفلوانزا، جاری شدن سیل و بروز ناآرامیهای اجتماعی میتواند به کابوسی برای این کشور مبدل شود.
دولت انگلیس پذیرفته است که خروج این کشور از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، در زمانی که کشور در موج دوم همه گیری کووید گرفتار است، ممکن است موجب بحران اقتصادی فراگیرتر (systemic economic crisis) شود. در این گزارش محرمانه که به رسانهها درز کرده آمده است در ماههای آینده، بریتانیا ممکن است با "خطر قابل توجه" روبرو و با توفان ترکیبی فجایع، از جمله آغاز آنفلوانزای فصلی درگیر شود که به علت همه گیری کووید ۱۹، بسیاری از امکانات بهداشت و درمان را مشغول خود کرده است.
در این گزارش آمده است:" زمستان ۲۰۲۰ ممکن است با ترکیب بلاهایی همچون سیلهای شدید، همه گیری آنفلوانزا، شیوع بیماریهای عفونی فصلی، همراه با خارج شدن کشور از اتحادیه اروپا، با بحرانی بزرگ مواجه شود. "
بر اساس این گزارش کارشناسان دولت باید برای بدترین حالت در زمان خارج شدن بریتانیا از اتحادیه اروپا در ۱۲ دی ماه، از جمله درباره موضوعات مهمی همچون تامین نفت، وضعیت بهداشت و درمان، تا گردشگری و تامین امنیت شهرها، طرح هایشان را آماده کنند.
رسانهها در انگلیس نوشتند در این سند به مقامات دولتی هشدار داده شده است برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا نیز آماده شوند. گزینهای که خسارتبارترین شرایط را برای انگلیس ببار خواهد آورد.
این رسانهها افزودند؛ بر اساس این سند، احتمال دارد با خروج بدون توافق کشور از اتحادیه اروپا، بریتانیا با کمبودهایی از جمله در مواد غذایی روبرو شود، زیرا موادی که در پایان سال ۲۰۱۹ در انبارها ذخیره شده بود، در همه گیری کووید ۱۹ مصرف شده است. در این گزارش همچنین اشاره شده است به علت مشکلات در تامین میوه و سبزیهای تازه، احتمالا این مواد کم خواهد شد و بهای آنها به شدت افزایش خواهد یافت.
روزنامه گاردین براساس این سند دولتی نوشت در صورت خروج بدون توافق، به ویژه خانوارهای کم درآمد، بیشتر از ناامنی غذایی رنج خواهند برد و تک والدها، کودکان، خانوارهای پر جمعیت و خانوادههای دارای فرد معلول، بیشتر آسیب خواهند دید.
در این سند پیش بینی شده است کابوس اقتصادی ممکن است خطر اغتشاش عمومی و نیز مشکلات بهداشت روانی را در پی داشته باشد و پول دولت را در پاسخ به دیگر بحران ها، کم کند.
به نوشته گاردین در این سند همچنین درباره "تنش جوامع" و نافرمانی مدنی هشدار داده شده است، زیرا در ماه مارس ۲۰۱۹ میلادی، پلیس بریتانیا از افزایش جرایم ناشی نفرت مربوط به برگزیت گزارش داد که در پی تمرکز رسانهها و سیاستمداران به خروج از اتحادیه اروپا، روی داد.
اندرو بیلی (Andrew Bailey)، رئیس کل بانک مرکزی انگلیس این هفته گفت اگر این کشور نتواند با دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا، از این اتحادیه خارج شود، دچار خسارات اقتصادی درازمدت خواهد شد. مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همهپرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأیدهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن رأی دادند. براساس مقررات موجود، بریتانیا قرار بود در ۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ اتحادیه اروپا را ترک کند که به علت اختلافات فراوان، چنین نشد. این خروج به برگزیت (Brexit) موسوم شده است و اکنون انگلیس روزهای پایانی دوره گذار را طی میکند تا به طور کامل از اتحادیه اروپا خارج شود.