پخش زنده
امروز: -
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد امیدوار است تیم علمی بین المللی که این سازمان برای یافتن منشا ویروس کرونا ایجاد کرده است ”به زودی“ به چین عزیمت کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه اعلام کرد امیدوار است تیم علمی بین المللی که این سازمان برای یافتن منشا ویروس همه گیر کرونا ایجاد کرده است ”به زودی“ به چین عزیمت کند.
مایک رایان، مسئول وضعیتهای فوری سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی این آژانس وابسته به سازمان ملل اعلام کرد ”ما میخواهیم باور کنیم که تیمی در محل خواهیم داشت. تیم بین المللی ما کاملا ضروری است که بتواند به همکاران چینی بپیوندد و به محل عزیمت کند“.
تیم بین المللی که از حدود ۱۰ دانشمند معروف در زمینههای تخصصی مختلف ترکیب شده است، ماموریت دارد به منشا ویروس برسد و بداند که ویروس چگونه به انسان منتقل شده است، اما این تیم تاکنون نتوانسته است به چین عزیمت کند، کشوری که همه گیری در پایان سال ۲۰۱۹ در آنجا شیوع پیدا کرد. اگر چه دانشمندان به طور کلی فکر میکند میزبان اصلی ویروس یک خفاش است، اما حیوان واسطهای را که موجب شده است ویروس به انسان منتقل شود، نمیشناسند.
آمریکا که همه گیری بیش از هر جای دیگری در آنجا شیوع یافته و به مرگ تقریبا ۲۶۰ هزار نفر منجر شده است، به طور علنی پکن را به مخفی کردن امور و سازمان جهانی بهداشت را به تمایل شدید به خواستههای مقامات چینی متهم میکند. سایر کشورهای عضو، در عین این که کمتر انتقاد میکنند، با وجود این، به پکن مظنون هستند که در روند شناسایی منشا ویروس مانع تراشی میکند.
سازمان جهانی بهداشت فعلا موفق شده است در ماه ژوئیه یک تیم شناسایی به چین اعزام کند.
رایان با اشاره به این مطلب که دو تیم به طور مرتب کنفرانسهای ویدیویی داشته اند، خاطر نشان کرد ”این بسیار مهم است“ و ”ما دوست داریم که این تیم هر چه سریعتر در محل مستقر شود و در نتیجه میان بخش چینی و تیم بین المللی رابطهای برقرار کنیم“.
وی اعلام کرد ”بنابراین، ما از همکاران خود در دولت چین انتظار داریم -و اطمینانهایی نیز در این جهت داریم- کار بخش میدانی ماموریت هر چه سریعتر به منظور اطمینان دادن به جامعه جهانی درباره کیفیت جنبه علمی مسائل تسهیل و محقق شود.
مایک رایان همچنین اعلام کرد ”همه ما باید منشا ویروس را بشناسیم، باید بفهمیم از کجا آمده است، تا بدانیم در آینده دوباره چه زمانی ممکن است پدیدار شود و من فکر میکنم که همکاران چینی ما نیز بی صبرانه در انتظار یافتن پاسخی برای این سوالات هستند“.