آژانس محیط زیست اروپا اعلام کرد
اروپاییها در ۱۰ سال آینده هوای سالم تری دارند
کیفیت هوای این قاره در ده سال گذشته به وضوح بهبود یافته است، اما شمار زیادی از مردم اروپا همچنان به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودرس میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از کپنهاگ، گزارش آژانس محیط زیست اروپا حاکیست آلودگی هوا به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی مرگباری که به دنبال دارد مهمترین تهدید زیست محیطی برای سلامت اروپاییها است.
طی ده سال گذشته که مورد بررسی قرار گرفته است یعنی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ شمار مرگ و میر ناشی از آلایندههای اصلی بیشتر کاهش یافته است. آژانس محیط زیست اروپا اعلام کرد در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا و انگلیس شمار مرگ و میر ناشی از ریزگردهایی که قطر آن کمتر از ۲.۵ میکرومتر است از ۴۱۷ هزار نفر در سال ۲۰۰۹ به ۳۷۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
در مورد دی اکسید ازت، گازی که توسط خودروها و نیروگاههای حرارتی تولید میشود، طی یک دهه مرگ زودهنگام حدود ۵۴ درصد کاهش یافت و از ۱۱۷ هزار مورد به ۵۴ هزار مورد کاهش یافت. این آژانس مستقر در کپنهاگ یادآور شد از ابتدای سالهای ۲ هزار، انتشار اصلیترین آلایندههای هوا به ویژه اکسید ازت به طور قابل ملاحظهای در اروپا کاهش یافت.
اما در مورد ازون شمار قربانیان در سال ۲۰۱۸ به ۱۹ هزار و ۴۰۰ نفر رسید که در مقایسه با سال ۲۰۰۹ با افزایش ۲۴ درصدی همراه بود. ویرجینیوس سینکویسیوس کمیسر محیط زیست اروپا میگوید بهبود کیفیت هوا به لطف سیاستهای آب و هوایی و زیست محیطی خبر خوبی است، اما نمیتوان نادیده گرفت که شمار قربانیان همچنان بسیار بالاست.
در سال ۲۰۱۸، ۳۴ درصد ساکنان مناطق شهری در اروپا هنوز میزان ازن بیشتر از سطح استاندارد اروپایی استنشاق میکردند.
معیارهای اروپایی در مقایسه با معیارهای سازمانهای جهانی بهداشت کمتر سختگیرانه است. طبق معیارهای سازمان جهانی بهداشت ۹۹ درصد ساکنان اتحادیه اروپا هنوز بالاتر از استانداردها ازن استنشاق میکنند.