به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکزاصفهان؛ براساس مصوب ستاد تنظیم بازار کشور، قیمت فروش هر کیلوگرم شیرخام با سه و دو دهم درصد چربی، چهارهزارو ۵۰۰ تومان در دامداری اعلام شدکه هزار و ۶۰۰ تومان بیشتر از قیمت مصوب حدود پنج ماه پیش است.
همچنین به ازای هر یک دهم درصد افزایش یا کاهش درصد چربی ۶۰ تومان به قیمت اصلی اضافه یا کسر میشود.
قیمت فرآوردههای لبنی درچهارم تیر بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار بهطور رسمی ۲۲ تا ۲۸ درصد افزایش یافته بود.
قیمت جدید دیگر محصولات لبنینرخ ۱۰ قلم محصولات لبنی پرمصرف مشمول قیمت گذاری تثبیتی (شیر، ماست، پنیر) به شرح ذیل است.
- شیر بطری یک لیتری کم چرب (۱/۵ درصد) ۷۱۰۰ تومان
- شیر بطری یک لیتری نیم چرب (۲ درصد) ۷۵۰۰ تومان
- شیر بطری یک لیتری پر چرب (۳ درصد) ۸۵۰۰ تومان
- شیر بطری یک لیتری چربی کامل (۳/۲ درصد) ۸۶۰۰ تومان
- شیر نایلونی (۹۰۰ گرمی) کم چرب (۱/۵ درصد) ۵۴۰۰ تومان
- ماست ۹۰۰ گرمی کم چرب (۱/۵ درصد) ۸۰۰۰ تومان
- ماست ۹۰۰ گرمی پر چرب (۳ درصد) ۹۷۰۰ تومان
-ماست دبهای ۲۵۰۰ گرمی کم چرب (۱/۵ درصد) ۲۱۰۰۰ تومان
-ماست دبهای ۲۵۰۰ گرمی پرچرب (۳ درصد) ۲۴۰۰۰ تومان
-پنیر یواف ۴۰۰ گرمی ۱۴۵۰۰ تومان
سرانه نگران کننده مصرف لبنیات سرانه مصرف شیر ایران با متوسط جهانی ۳۰ درصد و با کشورهای توسعه یافته ۶۰ درصد اختلاف دارد.
لبنیات به عنوان یک محصول اساسی و ضروری نقش مهمی در سلامت افراد دارد و وجود آن در سبد غذایی ضروری است.
مصرف لبنیات در پیشگیری از بسیاری از بیماریها مانند دهان و دندان، پوکی استخوان، کوتاهی قد و سرطانهای دستگاه گوارش موثر است.
اگر مصرف سرانه لبنیات از کودکی آغاز و تا سالمندی ادامه داشته باشد، زندگی پربار، مولد و سالم میشود و از کار افتادگی به تاخیر خواهد افتاد.
اما متأسفانه با افزایش قیمت لبنیات روز به روز سرانه مصرف آن در کشور کاهش مییابد.
بنابراعلام برخی آمارهای رسمی و غیررسمی، سرانه مصرف لبنیات در ایران به ۸۰ کیلوگرم رسیده است.
در استان اصفهان، میانگین سالانه مصرف شیر با سرانه تولید بیش از ۲۲۸ لیتر وسرانه مصرف ۷۰ لیتر به ازای هر نفر است که با این نرخ دوباره روندصعودی قیمت، نمیتوان به افزایش آن امیدواربود.
میانگین مصرف جهانی آن ۱۶۰ کیلوگرم و در کشورهای اروپایی و آمریکا حتی بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم میرسدچرا که این کشورها شیر و فرآوردههای حاصل از آن را به عنوان منبع اصلی کلسیم غذای اصلی میدانند.
جایگاه نخست استان اصفهان در تولید شیرخام کشوردر هزارو ۶۲۳ واحد گاوداری صنعتی استان اصفهان، به تنهایی به میزان ۱۴ تا ۱۵ استان، شیر تولید میشود.
سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شیرخام در استان تولید میشود.
استان اصفهان نخستین صادر کننده محصولات لبنی کشور است.
۶۶ واحد فرآوری در استان اصفهان سالانه حدود دو میلیون و ۹۱۷ تن شیرخام را فرآوری و به صورت شیرخشک، خامه، پنیر و سایر لبنیات به کشورهای روسیه، عراق و افغانستان صادر میکنند.
طبق بررسیهای میدانی، در ۱۰ روز اخیر، قیمت هرلیتر شیر در اصفهان قطب این مایع خوراکی با قیمت ۶۰۰ هزار ریال هم عرضه شده است.