به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک به علت ادامه بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) و حالت بلاتکلیفی و سردرگمی در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در خصوص کاهش بیشتر تولید نفت کاهش یافت.
در پایان معاملات نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه ژانویه با ۳۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۴ دلار و ۲۰ سنت رسید.
در همین بازار، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه دسامبر با ۱۹ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۴۱ دلار و ۷۴ سنت رسید.
رابرت یاگر (Robert Yawger) ، کارشناس شرکت خدمات مالی و بانکداری میزوهو (Mizuho Securities) که اطلاعات و تحلیلهای لازم در خصوص مسائل نفتی و انرژی را نیز ارائه میکند، در این باره میگوید: ما اکنون شاهد مسابقه سرعت بین بیماری همه گیر کووید-۱۹ و واکسنهای ضد آن هستیم. با این توضیح، افزایش موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹ و بسته شدن مدارس در نیویورک این حالت بدتر میشود. همزمان امیدها درباره آینده اوضاع و شرایط اقتصادی و مالی با تولید واکسن کرونا توسط دو شرکت دارو سازی فایزر Pfizer آمریکا و بیونتک BioNTech آلمان و دیگر شرکتها افزایش یافته است.
این در حالی است که در آمریکا تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نفر به علت ابتلا به ویروس کووید-۱۹، جان خود را از دست داده اند. شیوع بیماری کرونا در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است از چند هفته پیش رو به افزایش گذاشته است.
اوژن واینبرگ، کارشناس بخش کارگزاری امور مالی و خدمات مشاوره سرمایهای کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات معاملات امروز میگوید علاوه بر افزایش شیوع بیماری کرونا در آمریکا، حالت بلاتکلیفی و سردرگمی در تصمیم گیریهای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند برای کاهش تولید نفت نیز در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
این کارتل نفتی سه شنبه برای ایجاد تعادل میان عرضه نفت به بازار جهانی و تقاضا برای نفت در سطح جهان اعلام آمادگی کرد. اما به نظر میرسد که امارات عربی متحده از این پیشنهاد زیاد راضی نیست و نمیخواهد که کاهش تولید نفت را ادامه دهد. این مخالفت برای برگزاری نشست آخر ماه نوامبر این کارتل نفتی خبر خوبی نیست. این کارشناس نفتی بر این باور است که در نهایت محدودیتهای تولید نفت ادامه خواهد یافت. یعنی کشورهای عضو گروه نفتی اوپک پلاس متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، دوباره توافق خواهند کرد که محدودیتهای تولید نفت را ادامه دهند. هر چند که ممکن برخی کشورها مانند گذشته با افزایش تولید این توافق را نقض کنند.
جفری هالی از بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اواندا در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: اعضای گروه نفتی اوپک پلاس متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، در آخر این ماه نشست مجازی (ویدئوکنفرانس) خود را برای تصمیم گیری درباره سیاستهای آینده نفتی برگزار میکند.