ستاد مدیریت بیماری کرونا؛
اجرای قاطع طرح محدودیت های کرونای از اول آذرماه
استاندار مرکزی درستاد مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اجرای قاطع طرح محدودیت های کرونای از اول آذرماه گفت: صنوف متخلف پلمپ می شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک،استاندار مرکزی درستاد مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اجرای قاطع طرح محدودیت های کرونای از اول آذرماه گفت: صنوف متخلف پلمپ می شوند.
سید علی آقازاده در هفتاد و یکمین جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به اینکه شاهد تثبیت شرایط درطول یک هفته گذشته در استان بودیم، اظهار کرد: طی دو هفته آینده 75 درصد مشاغل کشور را تعطیل می کنیم که خسارت بالای اقتصادی خواهد داشت، اما کرونا در جای دیگر خسارات سنگین تری را در حال تحمیل است که باید یک جا این زنجیره قطع شود چراکه همه ارکان و کادر درمان فشار مضاعفی را تحمل می کنند.
وی افزود: اصناف طی هشت ماهه اخیر خسارت بالایی داشته اند، اما طی دو هفته آینده محدودیت هایی برای شهرهای قرمز و نارنجی خواهیم داشت و باید تلاش کنیم مصوبات ستاد ملی کرونا حتما اجرایی شود.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه جزئیات این تعطیلی به اطلاع مردم رسانده می شود، افزود: در کنار این مصوبات قرارگاه سلامت استان تحت عنوان طرح سپهبد شهید قاسم سلیمانی در بازه زمانی طولانی تر کار خود را دنبال می کنند و عمده پایگاه های این طرح مساجد هستند درست است که در دو هفته آینده مساجد در شهرهای قرمز و نارنجی برگزار نماز جماعت نخواهد داشت اما پایگاه مساجد برای اجرای طرح شهید سلیمانی فعال خواهند بود و البته نباید هیچ تجمعی در این اماکن صورت گیرد بلکه فقط باید محلی برای تصمیم گیری باشد.
وی از مردم خواست با ماموران در جهت بسته بودن فعالیت واحدهای صنفی برابر قانون و مصوبه ملی در شهرهای قرمز و نارنجی همکاری لازم را داشته باشند و گفت: ماموران امر در پلمب واحدهای صنفی با تعامل رفتار کنند چراکه به دنبال فشار آوردن به مردم نیستیم و قطعا این شرایط به سود جامعه و سلامت مردم خواهد بود و فرمانداران دقت کنند که تمام مراحل به صورت ارشادی باشد، همچنین مدیران در صورت عدم انجام مصوبات به هیاتهای رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت ارجاع می شوند.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه برگه های تردد توسط بالاترین مقام دستگاه های اجرایی صادر شود، افزود: اگر صدور برگه تردد برای فردی توسط مدیران دستگاه های اجرایی غیرضروری باشد، مدیر باید نسبت به اقدام انجام شده، حتما پاسخگو باشد و مسئولیت هر گونه سوءاستفاده بر عهده بالاترین مسئول دستگاه اجرایی است و فرمانداران نیر نظارت خواهند داشت، همچنین جلسات طی دو هفته اخیر در شهرهای قرمز باید حداکثر 15 نفر باشد و حدالامکان جلسات برگزار نشود و در شهرهای نارنجی نیز حداکثر 20 نفر باشد در غیر این صورت تخلف صوررت گرفته است و هیچ جلسه همایش و گردهمایی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به تعطیلی بازارها و پاساژها، گفت: فرمانداران در شهرهای قرمز دارای بازار سرپوشیده و پاساژ طی امروز و فردا هماهنگی لازم را دنبال کنند تا تعطیلی انجام گیرد و با متخلفان نیز برخورد لازم صورت می گیرند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: ۶ شهرستان استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.
بهروز اکرمی در هفتاد و یکمین جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی ضمن تشریح طرح جامع مدیریت هوشمند تردد از اول آذرماه و محدودیت تردد خودروها اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا از اول آذرماه طرح جدیدی خواهد داشت که براساس آن شهرها به سه دسته قرمز، نارنجی و زرد تقسیم بندی می شود.
وی با بیان اینکه تقسیم بندی شهرها براساس شاخص های وزارت بهداشت هر دوشنبه اعلام می شود، افزود: براساس شاخص های وزارت بهداشت شهرهای دارای وضعیت قرمز به معنی ابتلای 10 نفر به کرونا و بستری از هر 100 هزار نفر، شهرها نارنجی 6 نفر با PCR مثبت بستری دربیمارستان و شهرهای زرد 4 نفر با PCR مثبت و بستری در بین 100 هزار نفر است و طی این شاخص 6 شهرستان استان مرکزی در وضعیت قرمز و 6 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارد.
اکرمی شهرستان های اراک، ساوه، دلیجان، شازند، خمین و کمیجان را در وضعیت قرمز و باقی شهرستان های را در وضعیت نارنجی دانست.
وی بیان کرد: طبق تصمیمات اتخاذ شده و قوانین و ضوابط در شهرستان های دارای وضعیت قرمز از اول آذرماه یک سوم کارکنان دولت در محل کار حاضر خواهند شد، گروه های شغلی دو، سه و چهار به مدت 2 هفته کاملا تعطیل خواهند شد و امروز باید سازمان صمت و اتاق اصناف به صورت مکتوب این تعطیلی را به صنوف اعلام کند و ناظر عالی براین امر دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود و صمت نیز مسئول اجراست.
معاون استاندار تاکید کرد: دراین طرح چنانچه واحد فعال و باز بود، نیازی به تذکر، توبیخ نیست و ماموران می توانند در لحظه اقدام به پلمب واحد کنند و نیروی انتظامی حمایت انتظامی از ماموران صمت را خواهد داشت.
وی با اشاره به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و آموزشگاه های خصوصی و حوزه های علمیه به صورت کامل در شهرهای قرمز، گفت: در صورت فعال بودن این اماکن، در مرحله اول تذکر داده می شود، در صورت تکرار، انفصال از خدمت به مدت سه ماه برای مدیران دولتی مدارس و در صورت باز بودن آموزشگاه های خصوصی مبلغ دو میلیون تومان جریمه لحاظ می شود.
اکرمی با بیان اینکه در شهرهای دارای وضعیت قرمز، تمامی مساجد، نمازهای جمعه، مراسم های مذهبی و آیینی کاملا به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود، گفت: براساس این طرح، ورود پلاک های غیربومی به شهرها کاملا ممنوع است در غیراین صورت یک میلیون تومان جریمه برای خودرو لحاظ می شود، همچنین تردد خودروهای شخصی در این شهرها از ساعت 21 تا 4 بامداد نیز ممکن نخواهد بود و در صورت تررد مبلغ 200 هزار تومان جریمه اعمال می شود.
وی اضافه کرد: از اول آذرماه به مدت دو هفته تردد پلاک های غیر بومی به غیر از ایران 47 و ایران 57 به استان ممنوع است و افراد ساکن در استان با پلاک های غیربومی استان مرکزی می توانند با در اختیار داشتن کارت بیمه خودروی خود که نشان از سکونت در استان است می توانند تردد داشته باشند، همچنین برای تردد پرسنل کارخانجات در شیفت شب، تردد کادر درمان و ... کارفرما باید لیست را به فرمانداری ارسال کنند و پس از تایید فرمانداری لیست در اختیار پلیس قرار می گیرد.
اکرمی در خصوص محدودیت های شهرهای نارنجی اظهار کرد: در این راستا ادارات با یک دوم ظرفیت کارمندان خود فعال خواهند بود، مدارس، دانشگاه ها، حوزه های علمیه و آموزشگاه های خصوصی تعطیل خواهند بود و ورود خودروها با پلاک غیربومی به این شهرها نیز ممنوع است.
سردار محسن کریمی در هفتاد و یکمین جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با بیان اینکه توجه و عمل به دستورات این ستاد در واقع مصداق تقواست، اظهار کرد: امروز باید به این برسیم که درصدد انجام یک اقدام ملی برای مقابله با یک دشمن هستیم و مردم و جامعه نیز قبول دارند که باید یک اقدام اثربخش به انجام برسد.
وی تصریح کرد: در کنار همه اقدامات طرح جدید شهید سپهبد قاسم سلیمانی در نظر گرفته شده است و امروز رسما در استان مرکزی کار خود را در مسجد ولایت آغاز شده است و این دو هفته تعطیلات می تواند در اثرگذاری این طرح موثر باشد و باید از این فرصت باید نهایت استفاده را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طرح در بازه زمانی چهار تا شش ماه و حتی بیشتر انجام می شود، افزود: مقرر است که خانواده ها محلات توانمند شود تا از خود دفاع کند و حتی در صورت تدوام محله با زندگی با کرونا همراه شود و قرار است بیش از گذشته در کنار مردم باشیم.همراه مردم خواهیم بود، خدمات را به محلات می بریم تا مراکز درمانی خلوت تر باشد تا به بیماران خاص اختصاص یابد.
کریمی گفت: با توجه به تجارب گذشته تلاش شد که در کنترل بیماری محله محور عمل کنیم و مساجد نیز محور خواهند بود و روحانیون فرمانده هستند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همه ما را به تصمیمات ستاد ملی ارجاع داده اند، افزود: اگر مسائل دینی تقویت شود و خداوند را ناظر بدانیم بخشی از مشکلات حل می شود و افرادی که رعایت نمی کنند نیز باید اعمال قانون شوند.
کریمی بنیه طرح را مراقبت، نظارت حمایت دانست و گفت: کمیته رهگیری، آموزش، پایش و نظارت ، عملیات نیز مشخص شده است مسئول و امور طرح نیز مشخص شده است، کار فنی با علوم پزشکی و کار عملیاتی بر عهده بسیج خواهد بود و فرایند کار و اقدامات در محلات نیز مشخص شده است.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی با بیان اینکه در این طرح دو نوع قرنظینه در نظر گرفته شده است، گفت: افراد درگیر و افراد دارای بیماری زمینه ای و در معرض خطر نیز باید در قرنطینه قرار گیرند و از برای استقرار بیماران از همه ظرفیت های موجود نیز استفاده می شود و رصد بیماران محتمل نیز در این طرح حتما انجام می شود تا بتوان زنجیره انتقال را قطع کرد.