استان مرکزی؛
افزایش آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا از افزایش آمار فوتی ها و مبتلایان به کرونا در آبان ماه در استان مرکزی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ دکتر جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا با ابراز نگرانی از افزایش روز افزون آمار فوتی ها و مبتلایان به کرونا در آبان ماه ، رعایت دستور العمل های بهداشتی را مهمترین راهکار مقابله با این ویروس عنوان کرد.
دکتر جمالیان افزود: آمار مثبت مبتلایان ، بستری ها و مرگ و میرها در شهرهای ساوه و اراک افزایش داشته است و موارد مثبت هفته سوم آبان ماه از ۲ هزار و ۲۴۹ نفر به ۲ هزار و ۳۱۵ نفر رسیده است .
وی یادآور شد: موارد فوتی های ناشی از بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در هفته دوم آبان ماه از 68 نفر به ۸۱ نفر در هفته سوم رسید که افزایش ۲۵ درصدی را نشان میدهد.
استاندار مرکزی هم در این جلسه گفت: با توجه به خستگی کادر درمان، باید مصوبات ستاد به درستی و دقت تحقق یابد تا نتایج مطلوبی از آن به دست آید.
آقازاده افزود: تعدادی از صنوف در راستای طرح محدودیتهای کرونایی همکاری نکردند و با کمک مسئولین مرکز بهداشت، نیروی انتظامی و دستگاههای مربوطه اجرای محدودیتها تداوم پیدا کرده است. در طول هفته گذشته با توجه به همکاریها و اجرای پروتکلهای بهداشتی تعداد مبتلایان به کرونا نسبت به هفتههای گذشته و اوایل آبان ماه مقدار کمی کاهش یافته اما فوتیهای ناشی از ویروس با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. امیدواریم با همکاری مردم، اصناف و مسئولین بتوان کاهش تعداد مبتلایان را شاهد بود تا در این صورت استان مرکزی از شرایط بحرانی و قرمز شهرهای بزرگی مانند اراک، ساوه، خمین و دلیجان خارج شود.
وی یادآور شد : مسئولین ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ اعتقادی به تعطیلی و بسته شدن کسب و کار و صنف مردم ندارند اما زمانی که با افزایش مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا مواجه هستیم، چیزی جز جان مردم از اهمیت برخوردار نیست و مجبور به اعمال محدودیتها هستیم. تجهیزات بیمارستانی به شدت در حال فرسایش است به طوری که در تأمین تعدادی از قطعات آنها با مشکل جدی مواجه هستیم و اگر یک دستگاه سی تی اسکن، ام آر آی و ونتیلاتورهایی که با مشقت تهیه شد و در حال حفظ و نگهداری آنها هستیم، با اشکالی مواجه شوند جایگزین کردن آنها بسیار دشوار است بنابراین با توجه به این شرایط همکاری همه برای مهار این ویروس لازم است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان گفت: در دنیا از هر ۱۰ هزار نفر ۶۸ نفر و در ایران ۸۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا میشوند و متاسفانه میزان ابتلا در ایران نسبت به میانگین جهان بالاتر است. این آمار نشان میدهد که توصیههای بهداشتی در ایران رعایت نمیشود و وضعیت اصلا خوب نیست.
در موضوع مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ نیز وضعیت نامناسب است به طوری که در جهان از هر ۱۰ هزار نفر ۲۴۴ نفر و در ایران بیش از ۵۰۰ نفر جان خود را از دست میدهند.
اکرمی افزود: کادر درمان خسته است و تجهیزات بهداشت و درمان کفایت نمیکند، با چه زبانی باید اعلام خطر کرد تا مردم احساس کنند شرایط اصلا خوب نیست؟ تا چه زمانی باید به کادر درمان فشار آورد؟ مردم باید بدانند که در شرایط کنونی جای نگران وجود دارد و باید تصمیمات جدیتر و جدیدی اتخاذ کرد.
وی ادامه داد: از هفته آینده شاهد برخی محدودیت ها خواهیم بود، اگر تصمیمی از جانب ستاد ملی اتخاذ و ابلاغ شود قطعا به مردم اعلام می شود. تعطیلی اصناف در ساعت ۱۸ به مدت یک ماه باید در شهرهای ساوه و اراک اجرایی شود و نباید خللی در اجرای آن به وجود آید، فعلا حدود ۸۰ درصد صنوف از اجرای این طرح تبعیت میکنند، اما انتظار میرود که بازدیدها همچنان ادامه یابد و در این راستا بازرسی سازمان صمت استان نیز حتما باید پای کار باشد.
اکرمی گفت: مسئله دورکاری اقشار تحت خطر همچنان ادامه دارد به طوری زنان باردار و افراد دارای بیماری زمینه ای که لیست دقیق این بیماریها از سوی دانشگاه علوم پزشکی اعلام میشود، مشمول دورکاری خواهند بود. 9 ماه است که درگیر این بیماری هستیم و از روز اول بر هدایت فعالیتها به سمت خدمات غیرحضوری تاکید شد، اما سوال اینجاست که تاکنون چند اداره، نهاد عمومی و حتی صنوف و مغازهداران خدمات و فروش خود را غیرحضوری کردهاند؟
معاون استاندار افزود: تامین مخزن اکسیژن و لولهکشی در فضایی در مجاورت بیمارستان امیرالمومنین از سوی سازمان صمت استان به جهت بستری بیماران باید انجام شودو این اقدام نباید به هیچ عنوان دچار وقفه شود.