به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرنگار شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارشی درباره اعتراضات حامیان ترامپ در واشنگتن دی سی اظهارداشت: معترضان امروز با حضور در خیابانهای واشنگتن، ادعاهای غیرمستندی درباره تقلب در انتخابات مطرح کردند. حتی دونالد ترامپ با خودروی خود از بین معترضان عبور کرد. قبل از آنکه جو بایدن به عنوان رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام شود، به تدریج سلسله تظاهرات کوچکی برگزار شد. چرا که ترامپ این سخنان را بیان کرد:
ـ آنها دارند سعی میکنند انتخابات را بدزدند. آنها در تلاش برای تقلب در انتخابات هستند، اما ما نمیتوانیم اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد.
ـ هشتگ «سرقت را متوقف کنید» پس از طرح ادعاهای بی سند و مدرک مبنی بر اینکه دموکراتها تقلب کرده اند و انتخابات را دزدیده اند، به سرعت در فضای مجازی منتشر شد. اما بذر بی اعتمادی به روند دموکراتیک (انتخابات)، بسیار قبل از شب انتخابات پاشیده شد. ترامپ ادعاهای تقلب در انتخابات را بیش از هفت بار قبل از روز انتخابات در صفحه اش در توئیتر مطرح کرد. این موضوع تازهای نیست. وی سال ۲۰۱۶ هم ادعای تقلب در انتخابات را مطرح کرده بود. تنها تفاوت این است که این بار افراد بسیار بیشتری، هفته هاست که شاهد این ادعا در تمام رسانههای اجتماعی بوده اند و به گروههای فیس بوک پیوسته اند.
جیمی، از کارولینای شمالی گفت: من ادمین (مدیر) گروه «سرقت را متوقف کنید» در فیس بوک هستم. جنبش ما معتقد است تقلب شده است و ما عصبانی هستیم.
تریسی، از اوهایو گفت: فکر میکنم فقط با آرای پستی که همواره مورد نگرانی بود، در انتخابات تقلب شده است. با بازشماری درست آراء در ایالت ها، رئیس جمهور ترامپ پیروز خواهد شد.
کارشناسان نگران تاثیر تهدیدکننده و پایدار این امر هستند.
ویتنی فیلیپس، از دانشگاه سیراکیوز گفت: همه این حرفهایی که این سو و آن سو میزنند، در قالب این ادعا مطرح میشود که نتیجه (از اول) معلوم بود و دموکراتها قصد سرقت انتخابات را داشتند و اکنون فقط باید ببینیم چطور تلاش میکنند این کار را بکنند.
سایتها در رسانههای اجتماعی قادر به مقابله با موج جدید پستهای گمراه کننده نبوده اند.
بزرگترین نگرانی پیش رو این است که انتشار سریع اطلاعات گمراه کننده و نادرست، باور میلیونها نفر را به دموکراسی به شدت تضعیف کند.