به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری رویترز روز یکشنبه در گزارشی نوشت، یک روز پس از آنکه دهها هزار نفر از طرفداران "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا برای تکرار ادعاهای وی مبنی بر تقلب شدن در انتخابات به خیابانهای پایتخت ریختند، انتقال قدرت به دولت جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید روز یکشنبه همچنان در بلاتکلیفی سیاسی باقی ماند.
در این گزارش آمده است که جو بایدن، روزها را با رایزنی با مشاورانش برای تصمیم گیری درباره انتصاب اعضای کابینه، پاسخگویی به تماسهای تبریک رهبران جهان و تدوین سیاستهای خود پس از ادای سوگند در بیستم ژانویه، سپری میکند. انتظار میرود وی روز یکشنبه دوباره در جلسه خصوصی با مشاورانش شرکت کند.
در همین حال، ترامپ جمهوریخواه از پذیرش شکست امتناع و در عوض، ادعاهای بی اساس در خصوص وقوع تقلب را مطرح کرده است. این وضعیت موجب توقف روند معمول آماده شدن دولت آمریکا برای آغاز فعالیت دولت جدید شده است.
ستاد انتخاباتی ترامپ به شکلی ناموفق با تشکیل پروندههایی خواستار لغو نتایج در چند ایالت شده است. کارشناسان حقوقی میگویند این پروندهها بخت چندانی ندارند که بتوانند نتیجه انتخابات سوم نوامبر را تغییر دهند. مسئولان انتخاباتی هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات گفته اند شواهدی از وقوع بی نظمیهای مهم وجود ندارد.
طرفداران ترامپ در حالی که پرچمهایی در درست داشتند روز شنبه به مرکز شهر واشنگتن آمدند.
رئیس جمهور در توئیتر خود نوشت: "صدها هزار نفر از مردم در واشنگتن دی سی حمایت خود را نشان میدهند. آنها انتخابات تقلبی و فاسد را تحمل نخواهند کرد! "
ترامپ در حالی این سخنان را بیان کرده است که بیشتر برآوردها، حضور این تعداد از طرفداران وی در خیابانها را تایید نمیکنند.
کاروان خودرویی حامل ترامپ در مسیر حرکت به طرف زمین گلف وی در ویرجینیا، از میان جمعیت عبور کرد که این موجب تشویق تظاهر کنندگان شد و رئیس جمهور نیز از صندلی عقب برای آنها دست تکان داد.
راهپیماییها عمدتاً مسالمت آمیز بودند، اگرچه درگیریهایی بین طرفداران ترامپ و مخالفان وی به وجود آمد و این درگیریها بعد از تاریکی هوا ادامه یافتند.
آتش نشانی و خدمات فوریتهای پزشکی واشنگتن دی سی اعلام کرد یک نفر با ضربات چاقو زخمی و به بیمارستان منتقل شد. روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد این حمله با چاقو در میان نزاعی که پس از ساعت ۸ بعدازظهر در گرفت، رخ داده است.
دهها نفر از اعضای "پسران افتخار" - یک گروه راستگرای افراطی- در حالی که کلاه ایمنی و جلیقه داشتند، در خیابانها راهپیمایی کردند. این در حالی است که اعضای یک جنبش چپگرای افراطی موسوم به آنتیفا نیز تظاهرات خود را برگزار کردند.
نیروهای پلیس واشنگتن دست کم ۱۰ نفر از جمله چند فرد متهم به حمله را دستگیر کردند.
موسسه "تحقیقاتی ادیسون" اعلام کرد بایدن ۳۰۶ رأی از آرای الکترال کالج را در ایالتها کسب کرده است. تعداد آرای الکترال کالج برنده انتخابات ریاست جمهوری را مشخص میکند. تعداد آرای الکترال کالج بایدن بسیار بیشتر از تعداد ۲۷۰ رای مورد نیاز برای بدست آوردن اکثریت آراء است.
ترامپ سال ۲۰۱۶ در رقابت با هیلاری کلینتون نامزد دموکرات به همان تعداد آرای الکترال کالج دست یافته بود. این پیروزی بود که ترامپ آن را همراه با اکثریت آراء اعلام کرده بود در حالی که کلینتون آراء مردمی بیشتری کسب کرده بود. در حالی که باز شماری آراء در معدودی از ایالتها هنوز ادامه دارد، بایدن با کسب پنج میلیون و ۵۰۰ هزار رای بیشتر یا سه و شش دهم درصد پیشتاز است.
دستیاران ترامپ گفتند در حالی که بخت وی برای تغییر نتیجه انتخابات عملا از بین رفته است، وی با مشاورانش درباره ماجراجوییهای بالقوه رسانهای گفتگو کرده است. این ماجراجوییها موجب میشوند ترامپ پیش از تلاش احتمالی برای اینکه سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید راه یابد، همچنان در کانون توجهها باقی بماند.
اما ادعاهای علنی ترامپ درباره تقلب در انتخابات، مانع از دسترسی بایدن و تیمش به ادارات دولتی و بودجهای شده است که به طور معمول در اختیار دولت بعدی قرار میگیرد تا گذار آسان قدرت تضمین شود.
آژانس فدرالی که مسئول تأمین این منابع است یعنی "اداره خدمات عمومی" هنوز پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته است.
ایالتها در مرحله تأیید نتایج انتخابات خود هستند. اعضای کالج انتخاباتی روز ۱۴ دسامبر برای رای دادن به رئیس جمهور جدید تشکیل جلسه میدهند.
ران کلین که توسط بایدن به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید انتخاب شد, این هفته گفت انتقال سریع قدرت برای تضمین اینکه دولت آمادگی توزیع واکسن کرونا در اوایل سال آینده را داشته باشد، ضروری است.
مقابله با همه گیری ویروس کرونا احتمالاً مهمترین اولویت بایدن خواهد بود. آمریکا روز جمعه برای چهارمین روز متوالی رکورد جدیدی را در تعداد روزانه موارد جدید ابتلاء به کرونا ثبت کرد.
بیش از ۲۴۴ هزار نفر از زمان آغاز همه گیری کرونا در آمریکا جان خود را از دست داده اند.