پخش زنده
امروز: -
اهمیت مدیریت مصرف آب در شرایط کاهش بارندگی ها، بیش از پیش نمایان می شود. اما با راهکارهای ساده همچون بهره گیری از آب های سطحی و غیر سطحی، می توان بخش قابل توجهی از نیازها به این مایه حیات را تامین کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی کارگران با گودبرداری پروژه بانکی در عمق ۸ متر به آبهای زیر زمینی در خیابان طالقانی غربی بجنورد برخوردند و با گذشت ۹ ماه از اجرای این پروژه این آب همچنان در جوی آب به هدر می رود.
مقدار دبی این آب ۳۰ لیتر در هر ثانیه است یعنی در هر شبانه روز ۲ میلیون و ششصد هزار لیتر و در یکسال یک میلیارد لیتر آب هدر می رود .
واسطه معاون بهره برداری آب منطقه ای می گوید:این هدر رفت آب نیست و دوباره به چرخه طبیعت باز می گردد در حالیکه فضای سبز شهرداری و زمین های کشاورزی در این بحران کم آبی به آب نیاز دارند.
معاون فضای سبز شهرداری بجنورد نیز می گوید: در صدد استفاده از این آب بودند اما با اخطارهای آب منطقه ای مواجه و مانع استفاده آنها شدند چرا که باید هزینه پرداخت کنند.
مهماندوست در ادامه می گوید:هر هکتار در هرثانیه به یک لیتر آب نیاز دارد و این یعنی با استفاده از یک روز از آب این محل ۳۰ هکتار فضای سبز آبیاری خواهد شد.
جنگ آینده بر سر آبها خواهد بود و این آب زلال و باکیفیت از جوی آب به سمت خندق بجنورد حرکت می کند که باعث رقیق شدن آب آلوده و لجنزار آنجا شده است.
اهالی محل در آن منطقه از بوی نامطبوع تا وجود موش ها پشه ها و نبود نظارت کافی گلایه مند بودند .
مسئولیت پاکسازی خندق را همچون این آب سرگردان آب منطقه ای استان و شهرداری بجنورد به سمت یکدیگر حرکت می کنند.
وحدانی کارشناس محیط زیست استان در ادامه با نمونه گیری آب محل گودبرداری و انتهای خندق می گوید :آب محل گودبرداری همچون آب رودخانه زلال و باکیفیت است و آب انتها خندق آبی آلوده است.
در این بین آب بسیاری به هدر می رود و بعد از جوی آب و کانال خندق به سمت دریای خزر رهسپار می شود.