پخش زنده
امروز: -
متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا : برای توقف گردش انتقال ویروس کرونا باید دست به دست هم بدهیم و با برخورد منطقی با شرایط، از تجمعات و مهمانی های شبانه و دورهمی ها دوری کنیم.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر مردانی در برنامه تیتر امشب رسانه ملی گفت: با جهشی که ویروس کرونا کرده سرعت انتقال آن ۳ تا ۹ برابر افزایش پیدا نموده است برای همین همه باید بیشتر مراقب خودشان باشند و پروتکلها و فاصله گذاری اجتماعی را کاملا رعایت و از تجمع و اجتماع دوری کنند و با اعمال محدودیتهای جدید تلاش میکنیم حداقل سرعت انتقال بیماری را آهستهتر کنیم.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا به بیماری افزود: امیدواریم که محدودیتهایی که اعلام میشود اجرا شود، من خودم دیشب سمت سعادت آباد و ... رفتم حدود ساعت ۸ و ۹ شب، دیدم رستورانها و فست فودها همه باز و لبالب آدم نشسته بود و فاصله گذاری و پروتکلها اصلا رعایت نمیشد.
مردانی با اشاره به این که پیشنهادهای کمیته علمی در سطوح بالاتر ستاد ملی چکش کاری و به اقتضای جوانب مختلف تصمیم گیری میشود گفت: پیشنهاد ما تعطیل کردن کامل ۲ تا ۳ هفتهای شهر تهران بود.
این متخصص عفونی با ابراز خوشبینی درخصوص ساخت واکسن تا ۵ يا ۶ ماه دیگر گفت: هر عاملی که بتواند گردش ویروس را در سطح جامعه یا متوقف و یا آهسته کند میتواند از بار و فشار همه کارکنان درمانی و بهداشتی کم کند و بگذارد تا نفسی بکشند الان هر روز وقت و بی وقت ما خبر ابتلا و یا فوت همکاران پزشک یا پرستارمان را میشنویم و این خیلی سخت و دردناک است.
مردانی درباره افزایش تست گیریها گفت: تعداد تستها خیلی نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است و نزدیک به ۳۰ هزار تست pcr در روز رسیده قرار است با کیتهای رپیدی که از کشور کره وارد کرده اند تعداد تستها به روزی ۱۰۰ هزار برسد و مراکزی برای غربالگری مشخص کرده اند تا افراد مشکوک به کرونا به آنجا معرفی و تست بدهند و این به شناسایی افراد مبتلا و ناقل کمک می کند و قرنطینه آنها کمک شایانی به کنترل بیماری میکند.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا بااشاره به این که ۵۰ درصد مبتلایان در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی مبتلا شده اند، از مردم خواست ضمن رعایت همه شیوه نامه ها حتما از تجمعها دوری و از برگزاری مهمانیهای شبانه و دورهمیها به شدت اجتناب کنند.
رؤسای بیمارستانهای امام خمینی (ره)، سینا، و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی لرستان و کردستان هم در ارتباط تصویری با برنامه ضمن ابراز نگرانی شدید از سیر افزایشی مبتلایان بدحال و پر شدن آی سی یوها، درباره تاثیر محدودیتهای جدید برای کنترل بیماری ابراز تردید کردند و گفتند محدودیتها باید همراه با آگاهی افراد باشد تا از دورهمیها و مهمانیها و تجمعها دوری و همه دستورالعملها را رعایت کنند وگرنه محدودیتها به تنهایی تاثیر چندانی نخواهد داشت و شاهد افزایش مرگ و میرها و فرسایش و خستگی بیش از حد کارکنان درمانی خواهیم بود.