اضطراب سلامتی مشکل شایع دوران کرونا
انجام مداخلات روانشناختی در زمان شیوع بیماریهای واگیردار اجتناب ناپذیر است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، نتایج بررسی تماسهای سامانه مشاوره تلفنی جهاد دانشگاهی نشان داد مهمترین علت تماس افراد با این سامانه، اضطراب سلامتی در گروه تماسگیرندگان بدون علامت ابتلا به کرونا است.
یکی از تاثیرات مهم همهگیری بیماری کووید-۱۹ در جهان، مشکلات روانشناختی این بیماری و در خطر قرار گرفتن سلامت روان افراد مختلف جامعه است.
در زمان شیوع بیماریهای واگیردار، شرایط پرخطر، غیرقابل پیشبینی بودن اوضاع و عدم اطمینان از زمان کنترل بیماری، جدی بودن خطر مرگ و تحلیلها و اطلاعات غلط میتواند نگرانی و اضطراب افراد را افزایش دهد. از سوی دیگر قرنطینه سبب از دست دادن ارتباطات چهرهبهچهره و تعاملات اجتماعی در افراد میشود و این شرایط میتواند برای افراد استرسزا باشد.
بررسی محققان نشان داد نزدیک به ۸۰ درصد از افراد جامعه به دلیل احساس اضطراب و استرس با سامانه های مشاوره تماس گرفتهبودند. از بین این افراد مهمترین دلیلی که باعث اضطراب شده بود، ترس از ابتلا به کرونا بود. ۴۱.۵ درصد از این افراد بدون داشتن علائم بالینی، از ابتلا به بیماری میترسیدند و حدود ۲۶.۶ درصد از افراد به دلیل ترس از مبتلا شدن بستگان درجه یک خود که در حال حاضر سالم بودند، دچار اضطراب شده بودند.
این محققان با اشاره به این که در حال حاضر مطالعهای در خصوص بررسی اثربخشی خدمات از جمله خدمات مشاوره تلفنی، در اضطراب و استرس ناشی از بیماریهای همهگیر انجام نشده، پیشنهاد میکنند پژوهشگران توجه ویژهای به این حوزه داشته باشند.