پخش زنده
امروز: -
تشخیص زودهنگام بیماریها از جمله علائم بیماری کرونا با استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ممکن شد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به بهبود کارآیی روشهای حفظ حریم خصوصی در حوزه سلامتمحور مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا شدند که به گفته آنها میتوان از آن برای تشخیص زودهنگام بیماری بهره برد.
محمد مشایخ، فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این پروژه با عنوان «بهبود کارآیی روشهای حفظ حریم خصوصی در کاربردهای مراقب سلامت مبتنی بر اینترنت اشیا» اجرایی شده است، گفت: با توجه به کمبود منابع و مقالات داخلی در این حوزه، تصمیم به مطالعه و تحقیق بهمنظور ساماندهی و یکپارچه کردن اطلاعات بیماران گرفتیم، از اینرو در این طرح یک راهکار برای استفاده امن از یک سیستم یکپارچه پزشکی با حفظ حریم خصوصی ارائه شده است.
مشایخ که دانشآموخته دانشگاه امیرکبیر است، یکی از خدمات این مرکز برای کابران را استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات سلامت دریافتی از کاربران دانست و یادآور شد: در این طرح مبنا بر این است که با استفاده از ابزارهای هوشمندی (مانند ساعتهای هوشمند و انواع سنسورهایی که در اینترنت اشیا مرسوم هستند) که به کاربران وصل شده است، اطلاعات حیاتی کاربر بهصورت امن به این مرکز درمانی ارسال میشوند و در صورتی که سامانه هوش مصنوعیای که در این مرکز قرار دارد، با توجه به علائم کاربر یک بیماری را برای شخص تشخیص دهد، برای کاربر یک هشدار ارسال خواهد شد و از وی خواسته میشود که به مراکز درمانی مراجعه کند.
محقق این طرح خاطرنشان کرد: در کاربردهای اینچنینی یکی از مهمترین مسائلی که وجود دارد، انتقال امن اطلاعات از کاربر به مرکز درمانی است. یعنی نباید شخص دیگری غیر از فرستنده و گیرنده به اطلاعات ارسالی کاربر دسترسی داشته باشد تا کاربر اطمینان حاصل کند که اطلاعات وی افشا نخواهد شد. برای دستیابی به این هدف در پژوهش انجام شده یک پروتکل امنیتی ارائه شده است. فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از روش ارائه شده میتوان در بخش سلامت کشور استفاده کرد تا بتوان علاوه بر یکپارچه کردن پروندههای سلامت الکترونیک، از قابلیتهای هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام بیماریها استفاده کرد. وی گفت: برای ادامه کار میتوان این پروژه را در مقیاس کوچک و در سطح چند مرکز درمانی با تعداد محدودی کاربر عملیاتی کرد تا مشخص شود استفاده از این سامانه تا چه حدی در تشخیص زودهنگام بیماریها میتواند به افراد کمک کند. بهعنوان مثال میتوان از این روش برای تشخیص علائم بیماری کرونا بدون مراجعه به پزشک استفاده کرد.