پخش زنده
امروز: -
در ادامه شیوع بیماری کرونا شاهد از دست رفتن نخبگان علمی کشور هستیم، سرمایههایی که برای به ثمر رسیدنشان چند دهه زمان صرف شده است.
فرزانه آذرفام، خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما در گزارشی نوشت: حدود ۹ ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور میگذرد. بیماری ناشناختهای که هر روز قربانی میگیرد و رکوردهای متعددی از تعداد مبتلایان و فوتیها به ثبت میرسد.
کادر درمان با همه توان در میدان مبارزه با این بیماری اند. خستگی بر تن پزشکان و پرستاران سنگینی میکند، اما آنها میدان را خالی نکرده اند و با همه توان به مداوای بیماران مشغولند.
در طول مدتی که از شیوع بیماری میگذرد، تعداد بسیاری از پزشکان و پرستاران به کرونا مبتلا شده و جان خود را از دست داده اند.
نخبگانی که شاید دیگر شبیه به آنها در میدان علم تکرار نشوند، از این افراد میتوان به مرحوم دکتر محمد زارع رئیس بیمارستان لبافی نژاد اشاره کرد.
جراح و متخصص چشم و کسی که به استناد عملکردش در سالهای اخیر یکی از بهترینها در عرصه پزشکی بود. او به علت حضور مستمر در بیمارستان و معالجه بیماران کرونایی به این بیماری مبتلا شد و درگذشت.
همسر مرحوم دکتر زارع رئیس بیمارستان لبافی نژاد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: متاسفانه شاهد از دست رفتن سرمایههای علمی کشور هستیم. جالب است که عدهای همچنان به این بیماری بی توجه اند و شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند! برای به ثمر رسیدن کسی شبیه دکتر محمد زارع شاید ۳۰ تا ۴۰ سال زمان نیاز داشته باشیم و این زمان کمی نیست!
در شرایط کنونی بیمارستانهای کشور فقط جایی برای بستری شدن افراد مختلفی در جامعه که به علت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی کرونایی شده اند نیست.
چند ماهی است که این بیمارستانها از پرستان و پزشکان بیماری به علت ابتلا به این ویروس میزبانی میکنند.
اینها به خاطر سر و کار داشتن با بیماران کرونایی به کوید ۱۹ مبتلا و بستری شده اند.
برای تهیه گزارش به بیمارستان مسیح دانشوری رفتیم؛ یکی از بیماران بد حال در بخش کرونا، جراح قلب بود که به سختی نفس میکشید. دوست نداشت اسمش رسانهای شود، اما از اینکه عدهای بی توجه به هشدارهای بهداشتی شرایط را برای شیوع بیشتر این بیماری فراهم کرده اند، گلهمند بود.
میگفت: کرونا بیماری وحشتناکی است. برای کادر درمان رمقی نمانده است. لطفا رعایت کنید!
خانم افخمی یکی از پرستاران بخش اورژانس این بیمارستان هم درباره ابتلا کادر درمان به کرونا و از دست رفتن آنها گفت: بسیاری از همکاران من چند بار به این بیماری مبتلا و در ادامه خانواده هایشان هم درگیر شده اند. آنها از نظر روحی در شرایط خوبی نیستند و اگر شرایط به همین منوال پیش رود باید شاهد از دست رفتن جمعی از پزشکان و پرستاران باشیم.
از مردم درخواست میکنم با بی توجهی شرایط را از اینکه هست برای خودشان و ما سختتر نکنند!
دکتر علی زارع پسر مرحوم دکتر محمد زارع هم معتقد است که پدرش جانش را بر کف دست گرفته و راهی میدان مین شده است.
او در این باره میگوید: همه پزشکان و پرستاران در شرایطی مشابه قرار دارند. آنها خودشان را به خطر انداخته اند تا دیگران به خطر نیفتند. ما نه تنها نخبههای علمی کشور بلکه ستونهای خانواده هایمان را از دست میدهیم.
این موضوعی است که مردم باید همیشه در نظر داشته باشند و در موج سوم شیوع بیماری در رعایت شیوه نامههای بهداشتی حساستر باشند.
نکته مهم و قابل توجه این است که افزایش مبتلایان در کادر درمان فرسودگی بیشتر آنها را به دنبال داشته و این موضوع در کنار خستگی دیگر اعضا میتواند شرایط را برای ادامه فعالیت بهتر پزشکان و پرستاران در مواجهه با بیماران کرونایی بدتر کند.
طبق آخرین آمار نزدیک به ۲۰۰ نفر از کادر درمان به علت بیماری کرونا جان باخته اند و بسیاری از پزشکان و پرستاران هم به تازگی به این بیماری مبتلا شده اند.
اگر شرایط به همین منوال پیش رود، چه بسا جمع بیشتری از نخبگان در جامعه پزشکی قربانی این ویروس منحوس شوند.
همه باید مراقب جان خود و خانواده و نخبگان و فرهیختگان جامعه خودمان باشیم و این کار امکان پذیر است اگر شیوه نامهها راعایت کنیم.