پخش زنده
امروز: -
محدودیتهای جدید کرونایی از عصر سه شنبه (۲۰ آبان) در تهران و دیگر شهرهای هدف با ابلاغ دستورالعمل جدید ستاد ملی کرونا آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این محدودیتها با کاهش ساعت فعالیت گروههای شغلی، صنفی و حمل و نقلی به دنبال کاستن از ترددها و تجمعها و در پی آن کنترل شیوع کرونا است.
همه بخشهای خدماتی و صنوف به جز فروشگاههای توزیع کننده مواد غذایی، نانواییها و داروخانهها از ساعت ۱۸ تعطیل میشوند. همچنین بر اساس این شیوه نامه سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی و مترو در تهران نیز ساعت ۲۰:۳۰ پایان مییابد.
بر اساس مشاهدات در شهرهای مختلف بسیاری از مردم و کسبه با این محدودیتها موافق هستند و امیدوارند با همکاری همه جانبه و تشدید نظارتها، شاهد کاهش شیوع بیماری کرونا در کشور باشند، اما در این میان افرادی همچنان مقاومت میکنند و از بستن مغازه و فروشگاههای خود خودداری میکردند.
این افراد بیشتر مشکلات اقتصادی را علت مخالفت با اعمال محدودیتها عنوان میکنند و معتقدند دولت باید همزمان با اجرای محدودیتها، مشوقهایی برای کسب و کارها و مشاغل روز مزد در نظر بگیرد تا معیشت آنها دچار مشکل نشود.
صاحب مغازه کفش فروشی در غرب تهران میگوید کسب و کار ما عصرها شروع میشود بنابراین با این تصمیم در عمل فروش مغازه به صفر میرسد. با این حساب چگونه اجاره و دیگر هزینههای سنگین فروشگاه را پرداخت کنیم؟
فروشنده دیگری میگوید با بسته شدن مغازه در ساعت ۱۸ دیگر کاسبی معنا ندارد با این شرایط چگونه چک هایم را پاس کنم؟
واکنش مردم به کاهش فعالیت ناوگان اتوبوسرانی و مترو نیز متفاوت بود، شمار زیادی از مسافران میگفتند با توجه به شلوغی اتوبوس و مترو، خطر ابتلا به کرونا در انها زیاد است از این رو موافق کاهش ساعت فعالیت بودند.
اما عدهای معتقد بودند که این اقدام به شلوغی بیشتر اتوبوس و مترو در ساعات پایانی عصر منجر میشود.
همچنین عدهای که ساعت پایان کارشان در اواخر شب است نیز با این کاهش ساعت فعالیت اتوبوسها و مترو مخالف بودند و میگفتند بدون اتوبوس ومترو مجبورند هزینه زیادی برای رفتن به منزل بپردازند.
اقدام و تصمیمهای ستاد ملی کرونا همگی در جهت کاهش شیوع بیماری کروناست.
متاسفانه روزانه بیش از ۴۰۰ نفر از هموطنانمان را از دست میدهیم و شرایط بیشتر استانهای کشور به شدت نگران کننده است.
زمانی میتوان به اجرای این تصمیمها خوش بین بود که هم مردم با آن همراهی کنند و هم نظارتها در اجرای صحیح آن وجود داشته باشد در غیر این صورت باید همچنان شاهد تاخت و تاز کرونا و صدمات ناشی از آن در کشور باشیم.
پاساژها، مراکز خرید و مال ها، تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مساجد، مصلی ها، قنادی و شیرینی فروشی ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها، مراکز تهیه و طبخ غذا که اگر بیرون بر باشد میتوانند باز باشند، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خوردو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، بازار فروش فرش، موکت، فرش ماشینی، اسباب بازی فروشی ها، فروش لوازم خانگی، عمده فروشیها و خرده فروشی ها، خدمات چاپ و دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمانی، کادوفروشی ها، پارچه فروشی ها، عکاسی ها، آژانسهای مشاوره املاک، پرده سراها، فروش مبلمان، کیف و کفش، نوشت افزار، خیاطی و خرازیها و لوازم آرایشی و بهداشتی جزو گروه شغلی ۲ هستند.
دانشگاه ها، مدارس، زبان سراها، آموزشگاههای فنی و حرفه ای، کتابخانه ها، استخرهای سرپوشیده، موزهها و موزه باغ ها، سینما و تئاتر، آرایشگاه ها، مساجد و مصلیها و ممنوع بودن برگزاری هرگونه آزمون حضوری جزو گروه ۳ شغلی است.
از جمله برگزاری مراسمهای اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش ها، فعالیت باشگاههای ورزشی، مدارس شبانه روزی، کافه و قهوه خانهها ممنوع است.
همچنین، غذاخوریها با روش مهمان پذیر تعطیل خواهند بود و تنها به شکل بیرون بر فعالیت خواهند کرد.