پیگیر خسارتهای وارده در مناقشه قره باغ هستیم
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: وصول خسارتهای وارده به مناطق مرزی کشور در پی درگیریهای قره باغ میان کشورهای آذربایجان و ارمنستان، در حال پیگیری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سید عباس عراقچی در ادامه اظهاراتش در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما، در خصوص مواضع ایران در مناقشه قره باغ، افزود: خوشبختانه ما تلفات انسانی نداشتیم، خساراتی که به بعضی از روستاها و منازل وارد شده بود، خیلی گسترده نبود، همه اینها را در زمان خودش ثبت کرده و طی یادداشتی به طرفهای ارمنی و آذری تذکر دادیم، در بعضی از مواقع مجبور شدیم که هشدار بدهیم که حتماً از مرزهای ما فاصله بگیرند و در تیراندازیها و شلیکها دقت کنند. همه اینها ثبت شده و به موقع خود اعتراض شده و الان هم از ستاد کل و وزارت کشور خواستیم که جمعبندی خسارات را به ما بدهند که ما اینها را برای طلب خسارات وارده از دو کشور پیگیری کنیم.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه تصریح کرد: یکسری خسارت هم به خاطر استمرار درگیریها در ۳۰ سال گذشته بوده است، به عنوان مثال سد خداآفرین با هزینه جمهوری اسلامی ایران و در توافق مشترک با آذربایجان توسط ایران ساخته شده است در حالی که منطقه این سد تحت اشغال ارمنستان بود، ولی ما با آذربایجان توافق کردیم و سد را خودمان ساختیم و هزینه آن را هم پرداخت کردیم، قریب ۱۰ سال است که این سد آماده بهرهبرداری است، ولی به دلیل همین درگیریها، اشغال و عدم امکان حضور طرف آذری در سد و ساخت نیروگاهی که در طرف آنها بود، به بهرهبرداری کامل نرسید. چنین خساراتی به ما وارد شده است.
وی در ادامه گفت: امیدواریم با بازگشت سرزمینهای اشغال شده به آذربایجان و صلحی که در منطقه برقرار میشود، هم مناطق مرزی ما از این به بعد در آرامش بیشتری باشد و هم امکان بهره برداری از سد فراهم شود و هم امکان از سرگیری تعاملات اقتصادی در دو طرف مرز ایجاد خواهد شد و در تعاملات اقتصادی و تجاری مرزی وضعیت متفاوت خواهد شد و فرصتهایی است که خاتمه درگیریها برای ما به وجود آورده که باید از اینها استفاده کنیم.
انتخابات تماشایی آمریکا / هیبت دروغین دموکراسی آمریکایی فروریخت
آقای عراقچی در ادامه درباره انتخابات اخیر آمریکا اظهار کرد: بنده به عنوان یک کارشناس روابط بینالملل عبارت بهتری نسبت به عبارتی که مقام معظم رهبری درباره انتخابات آمریکا استفاده کردند، نمیتوانم به کار ببرم. واقعاً این انتخابات تماشایی است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه، افزود: کشوری که ادعای بزرگترین دموکراسی دنیا را دارد و گفته میشود قدیمیترین سنتهای دموکراتیک در آن حاکم است به وضعیتی میرسد که همه مواردی که کشورهای دیگر را به آن متهم میکردند، الان در داخل خودشان اتفاق میافتد. همدیگر را به تقلب متهم کنند و کل انتخابات را به خاطر تقلبهایی که مدعی هستند، فاسد بدانند.
وی خاطر نشان کرد: اینکه طرفداران خودشان را به خیابان بکشانند، اردوکشیهای خیابانی کنند و همه چیزهایی که به دیگران خرده میگرفتند و بعضی وقتها مسخره میکردند، الان خودشان تجربه میکنند. به نظرم هیبت دروغین دموکراسی آمریکایی را کاملاً نشان داد و این هیبت را فرو ریخت و نشان داد که آنها هم از چه نقاط ضعف ساختاری برخوردار هستند.
آقای عراقچی تاکید کرد: انتخابات آمریکا واقعیت دیگری را هم نشان داد و آن دو قطبی شدن جامعه آمریکا است. آمریکا به شرایطی رسیده که دقیقاً دو قطب تقریباً مساوی در آن وجود دارد و این دو قطب با یکدیگر به رقابت میپردازند و نمیتوانند همدیگر را تحمل کنند.
معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: با همه خصایلی که از ترامپ میشناسیم تقریباً ۵۰ درصد جامعه آمریکا به وی رای میدهند، همه آن خبایث و رذایلی که در شخص ترامپ وجود دارد، آن سیاستهای زورگویانه، قلدریها و خلاف قواعد حرکت کردن، با همه اینها نصف جمعیت آمریکا طرفدار او هستند که به نظرم این موضوع قابل مطالعه است و این موضوع میتواند تهدیدی برای جهان باشد.
آقای عراقچی تاکید کرد: ترامپ چه برود چه نرود، ولی تفکر ترامپیست و تفکری که خود را برتر از همه دنیا میداند و قائل به هیچ همکاری نیست و همه توافقات و تعاملات بینالمللی را کنار میگذارد و خودش را اول میداند و هر چیز را حاضر است قربانی کند، در جامعه آمریکا ۵۰ درصد طرفدار دارد و این نشان میدهد که رهبران آمریکایی غیر از خودشان، جامعه آمریکا را هم به سمت یک جور انحطاط سیاسی پیش بردند و اینها چیزهایی است که دنیا با نگرانی به آن توجه میکند.
وی درباره اینکه در دو ماه آینده ترامپ در سطح بین المللی و به خصوص در رابطه با ایران خواهد کرد، گفت: آقای ترامپ نشان داده که اولا به هیچ چیزی پایبند نیست و هر کاری ممکن است انجام دهد، ولی نکته دوم که از اول مهمتر است این است که هر کاری هم انجام دهد نتیجهای نخواهد گرفت، چهار سال هر کاری خواسته کرده و به تعبیر خودشان دو سه هفته پیش گفتند دیگر تحریمی نمانده که بخواهیم اضافه کنیم. پریشب از سیلاب تحریمهای جدید نام میبرد، مشخص است که میخواهند با فضای روانی ما بازی کنند و نسبت به آینده ناامید کنند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه تصریح کرد: این فضاسازیها را در ادامه سیاست فشار حداکثری است. سیاست فشار حداکثری آمریکا غیر از تحریمهایی که در عرصه میدانی تحمیل کرد و فشارهایی که در فضای بینالمللی وارد آورد، به لحاظ ذهنی و فکری هم خیلی کار کرد و سعی کرد مقاومت مردم ایران را بشکند، ولی ناموفق بود.