پخش زنده
امروز: -
این روزها همراهی والدین در انجام تکالیف فرزندان اهمیتی دوچندان یافته است، زیرا به سبب همهگیری بیماری کرونا و محدودیتهای اعمال شده نزدیک به اکثر قریب به اتفاق دانش آموزان به مدرسه نمیروند.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، شمار زیادی از محققان در سراسر دنیا معتقد هستند که کمک والدین به فرزندان خود برای انجام تکالیف مزایای زیادی دارد. تثبیت عادات تحصیلی و آموزشی مثبت، رفتارهای مطلوب و همچنین انتقال پیامی قوی مبنی بر ارزشمند بودن کلاس درس و مفهوم آموزش از جمله نتایج همراهی والدین در انجام تکالیف فرزندان است بنا بر این مطالعات والدین نقش بسیار مهمی در زندگی دانشگاهی فرزندان خود دارند و قادر به افزایش موفقیتهای تحصیلی آنها هستند.
همانطور که پژوهشهای بسیاری با نتایج مثبت در مورد کمک درسی والدین به فرزندان بویژه در مورد تکالیف مدرسه وجود دارد، مطالعاتی نیز هست که در این مورد نتایج منفی نشان میدهد.
برخی مطالعات نشان میدهد که کمک مکرر والدین در منزل میتواند با نمره پایینتر آزمون دانش آموزان همراه باشد. درحالیکه این یافته به معنای آسیبرسانی کمک والدین به کودکان نیست. برای مثال هنگامیکه کودکان در مدرسه با مشکلات تحصیلی روبهرو میشوند، بسیار طبیعی است که والدین برای یاری بیشتر به آنها وارد عمل شوند. بدین ترتیب کمک مکرر در منزل هرچند ممکن است دلیل اصلی چالشهای پیش روی کودک نباشد، اما میتواند در قالب عامل تشدیدکننده آنها مطرح شود.
مکانی مناسب و بدون حواسپرتی فراهم کنید، اطمینان حاصل کنید که کودک شما مکانی برای انجام تکالیف خود دارد که هیچ عامل حواسپرتی در آن نیست. به آنها کمک کنید تا وقت خود را برای انجام تکالیف مختلف مدیریت کنند و نیز مطمئن شوید که فرزندتان تمام وسایل موردنیازش را در اختیار دارد.
وقتی فرزندتان تکالیفش را انجام میدهد، شما نیز کار مشابهی انجام دهید. اگر فرزندتان در حال روخوانی است، روزنامه را بخوانید. اگر فرزندتان ریاضی حل میکند، حساب و کتاب منزل یا صورت حسابهای خود را بررسی کنید. به این ترتیب، کودک شما درمییابد که تکالیفی که انجام میدهد مهارتهایی است که بعداً در زندگی ضروری و لازم است.
بخشی از عملکرد خوب یادگیری نحوه کنترل اضطراب و دلواپسی است. اگر کودک شما در انجام تکلیف به مشکل برخورد، به او بگویید اشکالی ندارد و به او اجازه دهید کمی استراحت کند.
با دادن پاداشهای کوچک پس از آنکه فرزندتان تکلیفش را انجام داد به او بگویید که برای سختکوشیاش ارزش قائل هستید همچنین کاری کنید که بچهها انجام تکالیف را راهی برای دلجویی از والدین خود بدانند. به یاد داشته باشید، تکالیف بچههای شما لازم نیست که تمام وقت شمارا بگیرد. فقط مطمئن شوید که آنها این کار را انجام میدهند و فقط در صورت نیاز به آنها کمک کنید.
نویسنده: مریم صادقی