پخش زنده
امروز: -
یک سال پس از توافق ریاض در یمن همچنان درگیری ها در این کشور ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از العالم، با آنکه یک سال از زمان امضای توافق توقف درگیریها میان شبه نظامیان تحت حمایت امارات و گروههای مسلح هوادار کابینه نزدیک به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن، در مناطق جنوبی این کشور میگذرد، اما روند درگیریها در این مناطق بیشتر شده است.
از زمان امضای توافق توقف درگیریها در جنوب یمن، بارها و بارها استانهای مختلف جنوبی شاهد اتفاقاتی بود که بیانگر شکست در اجرایی کردن بندهای توافق است.
علی الذهب خبرنگار العالم در گزارشی از یمن تصریح کرد، باگذشت یک سال از امضای توافقنامه ریاض، در عرصه میدانی تغییری در استانهای جنوبی یمن حاصل نشده است و حتی بر خلاف توافقنامه، دایره درگیریهای مسلحانه از عدن عبور کرد و به استانهای دیگر مثل ابین، شبوه، المهره، سقطری و لحج رسید، ضمن اینکه تنشهای امنیتی، ترور، آدم ربایی و دیگر اتفاقات مشابه نیز در این مدت رشد داشته است.
سمیر المسنی از کادر رهبری حزب حراک جنوبی گفت، نه الان و نه آینده، توافق میان شورای انتقالی با کابینه مقیم ریاض، دستاورد تازهای نخواهد داشت، دلیل آن هم برنامهها و اهداف اشغالگران، چون امارات و عربستان است.
از همان لحظات اولیه امضای توافقنامه ریاض، به دلیل بحران بی اعتمادی، افزایش دامنه اختلافات میان طرفهای توافق درباره سازوکار توافقنامه، به ویژه در حوزه نظامی، و تشکیل دولت مشترک، شواهدی از ناکامی آشکار و توافقنامه به یک نوشته بی ارزش تبدیل شد، حتی مناطق جنوبی یمن پس از این توافق شاهد شرایط بدتری بود، زیرا هیچ گواه مثبتی برای اجرای بندهای توافق دیده نمیشد.
انیس الاصبحی فعال سیاسی جنوبی گفت، در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد، بیش از هر چیز این توافقنامه بیانگر حجم توطئهای بود که امارات و عربستان با سیاست ایجاد شکاف در یمن، آن را مدیریت میکنند.
با گذشت زمان نیتها و اهداف عربستان و امارات در طرح چنین توافقاتی، آشکار و مشخص میشود، این توافقات، نمادین و در سایه تلاش ریاض و ابوظبی برای تنش افروزی در جنوب یمن است. عربستان و یمن سعی میکنند با چنین روشهایی به حضورشان در یمن مشروعیت دهند و مناطق نفوذشان را در یمن مشخص سازند تا بتوانند به اهداف پنهانشان برسند.
همه این شواهد حاکی از آن است که توافقنامه ریاض، متوقف شده است، این یعنی شرایط در مناطق جنوبی به ویژه با افزایش دامنه درگیریهای مسلحانه و افزایش اختلاف بر سر تشکیل کابینه، پر تنشتر شده است.