امروز در ویدئو کنفرانس با رئیس جمهور:
بهره برداری از مرحله نخست طرح ملی انتقال آب خلیج فارس
طرح انتقال آب از آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس به استان های هرمزگان، کرمان و یزد امروز به صورت ویدئو کنفرانس در ارتباط با رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
طراحی و اجرا و تامین مالی این طرح بزرگ به طور کامل داخلی استبه گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، رییس جمهور افزود: این طرح ملی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مسیر را طی میکند و امروز در مرحله اول ۳۰۵ کیلومتر آن طی شده، و بعد به مس سرچشمه و بعد به یزد میرود تا صنایع را متحول کند.
رییس جمهور گفت: با بهره برداری از این طرح صدها چاه آب بسته میشود و یا به مصارف دیگری میرسد.
روحانی با بیان اینکه این طرح در چارچوب اصول محیط زیستی اجرا شده است افزود: محیط زیست در این طرح حضور دارد.
وی گفت: آب موجب حیات مردم است ودر آینده ۵۰ درصد آب مصرفی مردم بندرعباس از آب شیرین کن تامین میشود.
رییس جمهور افزود: ما تا سال ۹۲ تنها ۱۸ آب شیرین کن داشتیم و امروز به ۷۲ دستگاه آب شیرین کن رسیده ایم وتلاش برای آبادانی ایران در ۹ ماه عمر دولت ادامه دارد.
مهم نیست نتیجه انتخابات امریکا در دست چه کسی باشد
رئیس جمهور در این مراسم گفت: سختی هایی که در این سه سال به مردم ایران وارد شد در تاریخ ایران سابقه نداشته است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: شخصی که در کاخ سفید بود بی رحمانه جنگ و تحریم های اقتصادی را تشدید کرد و به هیچ اصولی پایبند نبود اما در نهایت ملت ایران پیروز خواهد شد.
وی گفت : مهم نیست که نتیجه انتخابات امریکا در دست چه کسی باشد اما آنها در برابر قانون، فشار افکار عمومی و در مقابل صبر این ملت بزرگ شکست خواهند خورد.
آنها چاره ای جز تسلیم شدن در برابر اراده ملت ایران ندارند.
دکتر روحانی افزود: ملت ایران هم با سختی ها و هم با کرونا و هم با تحریم ها مقابله کرد و افتتاح این پروژه ها نشانه این است که ملت ما در برابر این فشار ها کمر خم نمی کند.
استفاده مردم و صنعت از این طرح
وزیر نیرو گفت: مرحله نخست این طرح شامل شیرین سازی آب به ظرفیت 200 هزار متر مکعب در روز برای مصارف شرب و صنایع است.
رضا اردکانیان گفت: در محله اول این طرح آب با 305 کیلومتر خط انتقال به بندرخمیر و بندرعباس و سیرجان در استان کرمان منتقل می شود.
در مراحل بعدی، آب این آب شیرین کن به استان یزد و دیگر استانها انتقال خواهد یافت.
وی افزود: وزارت نیرو طرح مطالعات لازم را در این زمینه انجام داده و این طرح را در فلات مرکزی کشور، مناطق ساحلی خلیج فارس و دریای عمان و برخی استانهای ساحلی که نیازمند آب هستند پیش برده است.
فریدون همتی افزود: قطعه نخست این طرح با ظرفیت 200هزار متر مکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شد.
در این طرح 15میلیون متر مکعب آب برای مصارف شرب در بندرعباس و بندرخمیر استفاده می شود.
استاندار هرمزگان مجموع هزینه مرحله شیرین سازی و خط انتقال تا سیرجان را 16هزار و 300میلیارد تومان بهصورت ریالی و ارزی اعلام کرد و افزود: در قطعه نخست این طرح، آب از تأسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لوله های فولادی به قطر 1600میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ می شود.
هفت ایستگاه پمپاژ در دل این طرح
وی عنوان کرد: این خط شامل هفت واحد ایستگاه پمپاژ، با توان مصرفی 147مگاوات و ارتفاع کل پمپاژ حدود ۱۸۰۰ متر ستون آب است.
همتی با بیان اینکه طول خط انتقال در فاز اول این طرح بیش از 300کیلومتر با دبی 4.4متر مکعب بر ثانیه است، افزود: 2مخزن تعادلی، شش مخزن در ایستگاه ها، یک مخزن ذخیره، 10مخزن اتمسفریک، 10پست برق، 150کیلومتر خط انتقال برق و 13ایستگاه حفاظت کاتدیک در فاز اول احداث و راه اندازی شده است.
استاندار هرمزگان، ظرفیت سازی داخلی از طریق عقدقرارداد با 194 سازنده داخلی به منظور استفاده از توان فنی و مهندسی شرکت های سازنده داخلی برای بومی سازی و تولید برخی از تجهیزات پیشرفته در داخل کشور از قبیل پمپ ها و الکتروموتورها، شیرهای بزرگ صنعتی را از جمله ویژگی های مهم و اثرگذار این طرح بر شمرد و افزود: با اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس، برای بیش از 16هزار نفر در رده های مختلف مهندسی و اجرایی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاده است.
فاز دوم این طرح از گل گهر تا مس سرچشمه به طول ۱۵۴ کیلومتر و فاز سوم از مس سرچشمه تا مجتمع صنعتی اردکان به طول ۳۷۰ کیلومتر است که تا پایان بهمن ماه به استان یزد می رسد.