فردا در ویدئو کنفرانس با رئیس جمهور:
بهره برداری از طرح بزرگ آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس
طرح بزرگ انتقال آب از آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس به استانهای کرمان و یزد فردا به صورت ویدئو کنفرانس با رئیس جمهور به بهره برداری میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، وزیر نیرو گفت: مرحله نخست این طرح شامل نمک زدایی و انتقال ۷۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج فارس به هرمزگان و کرمان است.
رضا اردکانیان گفت: در مراحل بعدی، آب این آب شیرین کن به استان یزد و دیگر استانها انتقال خواهد یافت.
وی افزود: وزارت نیرو طرح مطالعات لازم را در این زمینه انجام داده و این طرح را در فلات مرکزی کشور، مناطق ساحلی خلیج فارس و دریای عمان و برخی استانهای ساحلی که نیازمند آب هستند پیش برده است.
به گفته وزیر نیرو، در چارچوب این طرح، ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب شور به ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین تبدیل میشود.
استاندار هرمزگان هم در این زمینه گفت: در طرح بزرگ آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس، ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی شده است.
استاندار هرمزگان در بازدید از روند آماده سازی مرحله نخست این طرح افزود: مرحله نخست آبشیرین کن با عنوان طرح ملی ساقی کوثر با هدف تأمین بخشی از نیاز آبی حوزه صنعت، کشاورزی و آب آشامیدنی مردم استانهای هرمزگان، کرمان و یزد، با ظرفیت انتقال روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب بهزودی وارد مدار تولید میشود.
وی گفت: اکنون بهصورت آزمایشی بخشی از این آب تولید شده به ظرفیت روزانه ۴۰ هزار مترمکعب برای تامین آب مورد نیاز شهرخمیر و روستاهای اطراف وارد مدار شده است.
همتی افزود: فناوری شیرین سازی آب تا پیش از این در خارج از کشور بود و به علت تحریمها و به همت مهندسان، نیروی انسانی جهادگر داخلی بیش از ۷۰ درصد دانش و تکنولوژی بکار رفته در این پروژه بومی است.
وی با اشاره به بهره برداری ازمرحله دوم آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس تا پایان سال ۱۴۰۰، افزود: با سرمایه گذاری معادن بزرگ کشور استانهای کرمان و یزد در آب شیرین کن بندرعباس، ظرفیت بزرگی برای تامین اب شهر بندرعباس و روستاهای اطراف آن و شهر خمیر به وجود امد.
همتی گفت: برای تامین آب بخش کشاورزی و صنایع شهرستان حاجی آباد و دیگر روستاهایی در مسیر خط انتقال آب به استانهای کرمان و یزد نیز برنامه ریزی شده است.
وی افزود: استانداردهای زیست محیطی برای اجرای این پروژه بهطور کامل و با مطالعه علمی کامل رصد و پایش میشود.
استاندار هرمزگان با اشاره به اعلام آمادگی متقاضیان برای تحویل پساب آب شیرین کن، افزود: مقدماتی برای تحویل پساب آب شیرین کنهای شماره یک و دو بندرعباس برای صنعتی سازی به متقاضیان برنامه ریزی شده است.
مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز گفت: این طرح حیاتی در ۲ بخش اصلی و در سه فاز اجرایی شده است.
تقی زاده گفت: بخش اول آن شامل تاسیسات آب شیرین کن با ظرفیت یک میلیون متر مکعب در روز است که در ۳۵ کیلومتری غرب بندر عباس واقع است و بخش دوم شامل ساخت ایستگاههای پمپاژ و لوله گذاری خطوط انتقال آب به طول ۸۲۷ کیلومتر و قطر یک هزار و ۳۰۰ و ۹۰۰ میلیمتر است.
به گفته تقی زاده، فاز نخست از محل تاسیسات آب شیرین کن بندرعباس تا شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به طول ۳۰۳ کیلومتر فردا افتتاح میشود.
وی افزود: فاز دوم از گل گهر تا مس سرچشمه به طول ۱۵۴ کیلومتر و فاز سوم از مس سرچشمه تا مجتمع صنعتی اردکان به طول ۳۷۰ کیلومتر است که تا پایان بهمن ماه به استان یزد میرسد.