تنها راه تشخیص عسل طبیعی و تقلبی
تنها یک راه قطعی جهت تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی وجود دارد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگر برای خرید عسل به بازار بروید از کیلویی ۳۰ هزار تومان تا کیلویی ۳۰۰ هزارتومان عسل پیدا میشود اما آیا واقعا عسل ۳۰ هزار تومانی عسل طبیعی و با کیفیت است؟ بدون شک نه.
اگر طرفدار عسلهای طبیعی و با کیفیت باشید، حتما میدانید عسل طبیعی قیمت بالایی دارد اما سؤال اینجاست که عسل طبیعی را چطور میتوان تشخیص داد و قیمت آن باید چقدر باشد؟ در این جا به این دو سؤال، پاسخ روشنی خواهیم داد.
تنها یک راه قطعی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد و آن آزمایش عسل در آزمایشگاههای معتبر عسل است اما باید بدانید که آزمایش عسل وظیفه فروشندگان عسل است و نه مشتری. پس این بار که برای خرید به بازار رفتید یا تصمیم به خرید اینترنتی عسل گرفتید، به دنبال برگه معتبر تأیید آزمایشگاه عسل باشید.
سؤال دومی که قرار بود در این جا به آن پاسخ دهیم، قیمت عسل طبیعی بود. قبل از هر چیز باید بدانید عسل طبیعی چه تفاوتی با عسل تغذیهای دارد تا بگوییم چرا قیمت آن بسیار گرانتر است. در تولید عسل طبیعی، زنبورها فقط از شهد گلها و گیاهان تغذیه میکنند اما در تولید عسل تغذیهای علاوه بر شهد گل، زنبوردار به زنبورها محلول آب و شکر نیز میدهد تا تولید عسل چند برابر شود.
عسل تغذیهای چند برابر عسل طبیعی تولید میشود و در ظاهر تفاوتی با عسل طبیعی ندارد اما از لحاظ خواص و کیفیت، متفاوت است. به همین دلیل قیمت عسل طبیعی چند برابر عسل تغذیهای است.
تفاوت عسل تغذیهای و عسل طبیعی در مقدار ساکارز عسل است. ساکارز عسل تغذیهای به دلیل اینکه زنبورها از آب و شکر تغذیه کردهاند، بیشتر است. طبق استاندارد ملی، ساکارز عسل طبیعی زیر ۵ درصد است. البته بعضی از عسلها میزان ساکارز بیشتری دارند.
تنها راهی که میتوان عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص داد، آزمایش عسل است. هیچکدام از روشهای خانگی مانند آویزان کردن عسل یا حتی بررسی رنگ و میزان شل یا سفت بودن آن روشهای معتبری نیستند.
عسل طبیعی ممکن است شکرک بزند و شکرک زدن عسل دلیلی بر خوب یا بد بودن آن نیست. در دمای پایین و هنگامی که رطوبت عسل بالا باشد، امکان شکرک زدن عسل وجود دارد.
رنگ عسل طبیعی، ممکن است زرد روشن یا خرمایی تیره باشد و این به منطقه برداشت عسل و گیاهانی که زنبور از آن تغذیه می کند، بستگی دارد. بهتر است عسل را با آب یا چای داغ میل نکنید، زیرا گرم کردن عسل موجب از بین رفتن خواص و آنزیمهای آن می شود.
بسیاری از مومهای عسلی موجود در بازار، مصنوعی هستند و در معده هضم نمیشوند. بنابر این، بهتر است عسل را با موم، استفاده نکنید.