جزیره کیش؛
تبدیل کیش به هاب دیپلماسی علمی در کشور
دستیار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از ایجاد دانشگاه مشترک بین المللی با بهره گیری از ظرفیتهای قانونی و تحقق یافتن کیش به عنوان هاب دیپلماسی علمی در کشور خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، داریوش سلیمی در نشست خبری وبینار تخصصی روسای دانشگاههای منطقه آزاد کیش با روسای دانشگاههای عضو IAUP ،تبدیل منطقه آزاد کیش به عنوان هاب دیپلماسی علمی را یکی از دستاوردهای مهم به منظور معرفی پتانسیل ها، جاذبههای گردشگی و ظرفیتهای علمی این منطقه به کشورهای خارجی عنوان کرد.
وي اهمیت استقرار عضو"IAUP" و تمام اتحادیه بین المللی روسای دانشگاهها جهان در جزیره کیش را یکی از مهمترین سیاستها سازمان منطقه آزاد کیش برشمرد و افزود: بر اساس مصوبه برنامه ششم توسعه، طبق بند الف، ماده ۶۴ امکان ایجاد دانشگاههای کشور با دانشگاههای خارجی؛ در قالب دانشگاههای مشترک در مناطق مختلف فراهم میشود.
سليمي تصریح کرد: ظرف یک ساله گذشته با انجام اقدامات ارزشمندی در این حوزه موجب ایجاد پژوهشگاههای مختلفی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور چین و در شمال کشور شده است.
دستیار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در حوزه علم و فناوری؛ بهره مندی دانشگاههای مادر از ظرفیت قانونی برنامه ششم توسعه را یکی از سیاستهای سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد و افزود: موضوع مهم بین المللی سازی مراکز آموزش عالی یکی از پتانسیلهای جدی مناطق آزاد از جمله جزیره کیش مورد بررسی قرار گرفته است.
داریوش سلیمی گفت: امضای تفاهم نامههای همکاری میان سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاههای "شهید بهشتی، علوم پزشکی شیراز، علم و صنعت، امیر کبیر و دانشگاه تربیت مدرس" و آغاز فعالیت آنان در حوزههای مربوطه، شاهد تحولات خوبی در حوزههای مختلف این منطقه خواهیم بود.
سلیمی بر لزوم اهمیت بین المللی سازی دانشگاههای مستقر در جزیره کیش اشاره كرد و گفت: با استقرار دفتر "IAUP" در این منطقه به عنوان یکی از ابزارهای ارتباطی با دانشگاههای جهان، امکان استفاده از ظرفیت موجود در این منطقه محقق میشود.
وی در خصوص ایجاد رشتههای مشترک با دانشگاههای خارجی از جمله رشتههای بین رشتهای با محوریت برگزاری دورههای مهارت آفرینی؛ بیان داشت: هدف نهایی استفاده از ماده قانونی و ایجاد یک دانشگاه مشترک در جزیره کیش است که با امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران، زمینه ایجاد کنسرسیوم برای شناسایی و ایجاد رشتههای بین رشتهای میان دو دانشگاه و ارتباط گرفتن با یک دانشگاه خارجی به همراه چند دانشگاه برتر کشور آغاز شده است.
داریوش سلیمی یکی از ابزارهای موجود برای افزایش ارتباطات مستقل پردیسهای مستقر در کیش با دانشگاههای خارجی را فعالیت دفتر "IAUP" در این منطقه عنوان کرد و افزود: ایجاد تعامل میان دانشگاههای داخلی با مجموعه دانشگاههای منطقه و خارجی در اروپا و کشورهای دیگر مورد بررسی قرار گرفته تا زمینههای ارتباط دو سویه با کشورهای خارجی و همچنین ارائه خدمات در این حوزه به کشورهای همسایه نیز فراهم شود.
دکتر محمد شریف ملک زاده رئیس منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه "IAUP" تبدیل جزیره کیش به هاب دیپلماسی علمی و ایجاد دفتر منطقهای خاورمیانه در کیش را یکی از فرصتهای بسیار مهم و ارزشمند در کیش دانست و افزرود: با ایجاد دبیرخانه دائمی در جزیره کیش و ارتباط دانشگاههای کشور با منطقه "IAUP" میتواند یکی از ظرفیتهایی بسیار مهم برای معرفی پتانسیلهای علمی و جاذبههای گردشگری این منطقه به کشورهای خارجی باشد.
ملک زاده با بیان این که محدویتهای ناشی از شیوع بیماری کرونا نتوانست کوچکترین وقفهای در فعالیتهای انجام شده در این زمینه ایجاد کند افزود: استقبال شمار زیادی از دانشگاههای مطرح برای حضور در این نشست؛ نشان دهنده ظرفیتهای دیپلماسی علمی و پژوهشی جزیره کیش و فراهم شدن شرایط لازم برای شناسایی جایگاه تخصصی این منطقه میان کشورهای دیگر است.
فرامرز صحرایی مدیرکل حراست سازمان منطقه آزاد کیش تحقق یافتن این اقدام مهم را موجب اصلاح پذیرش دانشجوهای خارجی، تبادل دانشجو و مهارتهای آموزشی در کنار تحصیلات در این دانشگاهها عنوان کرد و اظهار داشت: با فراهم شدن ساز و کارهای مورد نیاز؛ ارتقای کیفیت علمی و آموزشی کلید خواهد خورد و پردیسهای بین المللی کیش یکی از ظرفیتهای موجود در جذب دانشجو خواهد بود.
زهرا حسین زاده دبیر کارگروه بینالمللی سازی دانشگاههای کیش و مسئول امور بین الملل و کنسولی پردیس کیش، دانشگاه علوم پزشکی تهران، آغاز فعالیتهای بین المللی سازی دانشگاههای مستقر در جزیره کیش را با محوریت "شناساسیی چالشها و مشکلات موجود" در این منطقه عنوان کرد و گفت: اولویت نخست در این حوزه ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز در جزیره کیش بود که اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است.
حسین زاده در خصوص ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز در منطقه آزاد کیش در چار چوب استاندارد جهانی افزود: جزیره کیش نخستین مناطق آزادی هست که نسبت به بین المللی سازی دانشگاههای این منطقه به صورت حرفهای با سه محوریت "کنسولی و تبادل ارزی اتباع خارجی و مسائل فرهنگی اقدام کرده است.