انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ تنشهای لفظی و فیزیکی میان حامیان نامزدها
رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به ساعات پایانی خود نزدیک میشود و شدت برخوردهای لفظی و حتی فیزیکی میان نامزدها و حامیان آنان رو به افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ اقدام گروهی از هواداران خودروسوار دونالد ترامپ برای محاصره اتوبوس تبلیغاتی جوبایدن در ایالت تگزاس، یکی از شاخصترین نمونههای درگیری فیزیکی میان حامیان و مخالفان نامزدهای انتخاباتی امریکا طی روزهای اخیر بوده است. ترامپ در واکنش به این اقدام غیر معمول هوادارانش، در توئیتی با انتشار تصاویر ویدئویی هجوم خودروها به سمت اتوبوس فوق الذکر، به دفاع از آنان برخاست و نوشت: «من عاشق تگزاس هستم.»
همزمان نشریه اکسیوس خبر داد که ترامپ قصد دارد در سه شنبه شب، درصورت پیشتازی در برخی از ایالتهای کلیدی، پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کند و متعاقب آن، در صورت سبقت گرفتن بایدن، دموکراتها را به دزدی انتخابات متهم نماید. به گفته اغلب رسانه و نهادهای نظارتی بر فرآیند انتخابات امریکا، تنشهای سیاسی در این کشور در دهههای اخیر سابقه نداشته است.
گروه بین المللی بحران در گزارشی، خطرات پیش روی جامعه امریکا به دلیل اختلافات انتخاباتی را برشمرد و نوشت: «درگیری که باعث اختلال در رای گیری یا شمارش آرا در یک کشور مهم میشود، میتواند به سرعت تشدید شود، به ویژه اگر ترامپ پیش از پایان مراحل رسمی شمارش آرا، ادعای پیروزی کند و حامیان خود را به خیابانها دعوت نماید.»
البته این صف آرایی از هفتهها قبل آغاز شده است. حامیان ترامپ متاثر از سخنرانیهای مکرر رئیس جمهوری امریکا، بایدن و حامیان وی را گروهی سوسیالیست، ضد سرمایه داری، مهاجر پرست و فاسد قلمداد میکنند که اگر به قدرت برسند، نه فقط منافع ملی امریکا را به خطر میاندازد، بلکه موجب نابودی دین و هویت ملی امریکاییها میشوند.
در مقابل نیز حامیان بایدن به ترامپ و طرفداران وی به چشم جریانهای فاشیستی، نژادپرست و تفرقه انگیز نگاه میکنند که در صورت ادامه حضور در قدرت، کشور را به سقوط به ورطه جنگ داخلی و نابودی وجهه بین المللی امریکا میکشانند.
میزان تعصب در میان حامیان هر دو نامزد، به قدری عمیق است که به نظر نمیرسد نتیجه انتخابات بتواند مرهمی بر زخمهای اجتماعی در این کشور بگذارد.
بحرانهای متعدد در آمریکا نیز بر عمیقتر شدن شکافهای سیاسی- اجتماعی در امریکا اثرگذار بوده است. تقریبا اکثر قریب به اتفاق شهروندان امریکایی، چه دموکرات، چه جمهوریخواه و چه مستقل، به نهادهای اصلی امریکا شامل ریاست جمهوری و کنگره به شدت بی اعتماد هستند. ناکارآمدی و سوء مدیریت در حوزههایی همچون کرونا، بیکاری و تعارضات نژادی، بر نارضایتیها و خشم عمومی شهروندان امریکایی افزوده و موجب کاهش تحمل سیاسی- اجتماعی در این کشور شده است.
به همین دلیل، برخلاف معمول، انتخابات امریکا در سالهای اخیر با صحنههایی همچون زد و خورد حامیان نامزدها، حمله به صندوقهای پست و حتی تلاش برای ربودن فرمانداران امریکایی همراه بوده است.
به نظر میرسد ناتوانی مقامات و نهادهای مسوول در کاستن از عمق شکافهای سیاسی - اجتماعی در آمریکا، در نهایت این کشور را به سمت بحرانهای خطرناک امنیتی سوق دهد.
برگههای رای پستی در پنسیلوانیا ناپدید شد
مقامات اداره پست ایالت پنسیلوانیا آمریکا اعلام کردند، هزاران برگه رای پستی مربوط به رای دهندگان منطقه «باتلر» در این ایالت ناپدید شده است.
حمایت ترامپ از مزاحمان به طرفداران بایدن
رئیس جمهور آمریکا افرادی که باعث ایجاد مزاحمت برای اتوبوس بایدن شده بودند را وطن پرست خواند.
انتخابات ۲۰۲۰ پرهزینهترین انتخابات تاریخ آمریکا
یک نهاد آمریکایی اعلام کرد، انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ آبان آمریکا پرهزینهترین انتخابات تاریخ این کشور خواهد بود.
نماینده جمهوری خواه: ترامپ پیروز انتخابات است
رهبر اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا، پیش بینی کرد که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز خواهد شد.
ترامپ: نتیجه انتخابات باید سه شنبه شب اعلام شود
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور که روز سه شنبه سوم نوامبر برگزار میشود، باید سه شنبه شب اعلام شود.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
یک روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه ۱۲آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و دو دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۱.۱ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۳.۹ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که یک روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۳۶ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
انتقاد کاخ سفید از اظهارات فائوچی درباره تضعیف ترامپ
کاخ سفید، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا را به تلاش برای تضعیف دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم کرد.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به یک روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
بازداشت دست کم ۱۰ نفر در اعتراضات ضد ترامپ در نیویورک
پلیس نیویورک دست کم ده نفر را در اعتراضات روز یکشنبه بر ضد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در شهر مَنهَتَن بازداشت کرد.
تظاهرات علیه ترامپ در نیویورک
در آستانه آغاز رسمی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا صدها نفر علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور و نامزد جمهوری خواهان در شهر نیویورک تظاهرات کردند.
آمادگی گروه «پاسخ استراتژیک» نیویورک برای مقابله با اعتراضات
نگرانی از احتمال بروز ناآرامی بعد از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، گروه «پاسخ استراتژیک» مستقر در اداره پلیس شهر نیویورک به حالت آماده باش در آمدند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
افزایش بدهیهای عمومی آمریکا در دوره تصدی ترامپ
در مدت ریاست جمهوری دونالد ترامپ (۲۰۲۰-۲۰۱۷)، به بدهیهای عمومی آمریکا ۶ و ۶ دهم تریلیون دلار افزوده شد.
میزان بدهیهای آمریکا از مرز ۸۴ تریلیون دلار گذشت
سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا اعلام کرد، میزان بدهیهای دولت این کشور از مرز ۸۴ تریلیون دلار فراتر رفت.