برداشت گیاه دارویی خرفه در مرودشت
بیش از یکصد تن تخم خرفه از ٢٠۵ هکتار از مزارع خرفه تولید و روانه بازار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: متوسط عملکرد خرفه ۵٠٠ تا ٧٠٠ کیلو گرم در هکتار است که بسته به میزان آبیاری، مرغوبیت خاک و تغذیه مناسب تا ١۵٠٠ کیلوگرم در هکتار نیز عملکرد دارد.
عزیز رحیمی افزود: برداشت این محصول از اوایل مهر ماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه این گیاه در هر شرایط خاک و آب و هوایی رشد میکند، تصریح کرد: بخشی از زمینهای این منطقه به دلیل اینکه زیر پوشش شبکه سد درودزن هستند و آبدهی موقتی دارند و یا از لحاظ حاصلخیزی در وضعیت خوبی نیستد برای کشت این گیاه مناسب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: خرفه یکی از مفیدترین گیاهان دارویی است که مصرف آن برای کمک به کاهش وزن، تقویت و سلامت قلب، افزایش رشد کودکان، جلوگیری از ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش، سلامت پوست، تقویت قدرت بینایی، استحکام استخوانها و بهبود گردش خون مفید است.
رحیمی تصریح کرد:گیاه خرفه را علاوه بر برداشت تخم خرفه به صورت تازه خوری همراه با سالاد، سوپ، به صورت خام، به عنوان طعم دهنده گوشت و از تخم آن عنوان یک ماده تزئینی در نانهای شیرینی در بسیاری از کشورها استفاده میکنند.
در مرودشت بیش از سه هزار هکتار انواع گیاهان دارویی از جمله آویشن، بادرنجبویه، ختمی، خاکشیر، زعفران، بابونه، زوفا، مریم گلی، سالویا، گل همیشه بهار، مرزنجوش و اسطوخدوس نیز کشت میشود.