بیشتر بدانیم؛
خُرفه منبعی سرشار از امگا ۳
خُرفه یکی از منابع گیاهی سرشار از اسیدهای چرب امگا سه، محسوب میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: خُرفه با نام علمی Portulaca Oleracea در مناطق مختلف دنیا رشد میکند و هشتمین گیاه پرکاربرد در دنیا است و در برخی از مناطق ایران به نام "پَرپین" نیز نامیده میشود.
فاطمه شفیعی افزود: با اشاره به اینکه خُرفه دارای بسیاری از ترکیبات مغذی و خصوصیات آنتی اکسیدانی است، گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در قسمتهای مختلف این گیاه شامل کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، روی، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، فسفر، سلنیم و ویتامین A، E، C، فسفر است.
شفیعی افزود: روغنهای استخراج شده از دانههای خُرفه دارای نسبتی از اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ است این گیاه پرخاصیت منبع غنی از ویتامینها، اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب است.
وی بیان کرد: این گیاه میتواند در رژیم گیاه خواری و رژیم هایی که ماهی در آن جایگاهی ندارد، استفاده شود.
این کارشناس ارشد تغذیه، ادامه داد: بررسیها نشان میدهد در مناطقی که این گیاه مصرف میشود سرطان و بیماری قلبی کمتر گزارش شده است.