پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، وزارت خانههای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش را پرکارترین دستگاهها در موضوع استقرار دولت الکترونیک خواند.
آقای رضا باقری اصل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: امیدواریم بقیه دستگاهها هم بتوانند همه خدماتشان را الکترونیکی ارائه کنند.
وی گفت: قوه قضاییه، خدمات مربوط به سوء پیشینه را الکترونیکی کرد و بانک مرکزی هم خدمت در سیستم استعلام حسابهای یکپارچه را به صورت الکترونیکی انجام داد و سازمان بورس هم چندین تحول بزرگ در خدمات الکترونیکی ارائه داده است.
باقری اصل ادامه داد: دستگاههای کم کار باید کم کاری خود را جبران کنند و در حوزه سلامت و مالیات الکترونیکی و تامین اجتماعی و خدمات مربوط به سامانه تجارت هم در انتظار تحولات خواهیم ماند.
وی افزود: نیروی انتظامی هم از ۶ خدمتی که بقیه دستگاهها از این نیرو مطالبه کرده بودند خدمت استعلام نظام وظیفه را تحویل سازمان سنجش و مرکز آموزش عالی داد و در این خصوص دیگر مراجعهای صورت نخواهد گرفت.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: در جلسه امروز کارگروه تعامل پذیری نیز خدمت اماکن را خواهیم داشت و بقیه خدمات الکترونیک هم با همکاری ناجا برقرار میشود.
وی درباره خدمات احراز هویت و زمان تحویل کارتهای هوشمند به متقاضیان افزود: خدمات احراز هویت در جهان مبتنی بر کانالهای مختلف است و وقتی مشاهده کردیم به واسطه برخی فرایندهای پشتیبانی امکان ارائه آن در کارت هوشمند وجود ندارد مصوبه این بود که بومی سازی صورت گیرد، اما به واسطه اینکه این امکان برقرار نشد راهحلهای جایگزین را برای روشهای یکپارچه و احراز هویت ارائه کردیم.
باقری اصل گفت: اکنون کانالهای ارائه سرویس احراز هویت متعدد شده است و مثلاً خدمات بورس به صورت برخط ارائه میشود.
وی ادامه داد: در حوزه قوه قضاییه هم خدمات احراز هویت الکترونیک انجام شد و بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی خدمات احراز خدمات الکترونیک بدون اتصال به کارت هوشمند انجام میشود، اما کارت هوشمند هم شرایط خاص خود را دارد و در حقیقت احراز ۱۰۰ درصدی را برای برخی خدمات برقرار میکند.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: ما پایلوت را با سازمان ثبت احوال برای نام نویسی سیم کارتهای خدمات ارتباطی در حال انجام داریم که آن هم زودتر به نتیجه خواهد رسید و سازمان ثبت احوال و شرکت چاپخانه دولتی قول دادند تا آن ۱۰ میلیون کارت هوشمند باقی مانده را هرچه سریعتر تحویل مردم بدهند.
وی افزود: رویکرد شورای اجرایی فناوری اطلاعات استفاده از سایر کانالهای احراز هویت بوده که موفق بوده است.
باقری اصل در پاسخ به سوالی درباره درج نام مادر روی کارت ملی هم گفت: به نظر میرسد این موضوع به کارتهای قبلی تسری پیدا نمیکند و برای کارتهای بعدی استفاده میشود.
وی افزود: اکنون در حوزه داده مشکل نداریم و فقط روی نحوه چاپ اطلاعات است و مثلاً کد پستی هم روی کارت درج نمیشود، چون اطلاعات آن تغییر پذیر است.