پخش زنده
امروز: -
وزارت تعاون، یکی از بزرگترین بنگاه دارهای دولت است که در بخشهای مختلف با مدیریت بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه خود نقش پررنگ و کلیدی را ایفا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، فاطمه پهلوانی، رئیس سازمان بهره وری ایران با بیان این مطلب در نشست کمیته راهبردی ارتقای بهرهوری که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونان و روسای سازمانهای تابعه این وزارتخانه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: اگرچه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جدول ماده ۳ قانون برنامه ششم توسعه به عنوان دستگاه مسئول در دو بخش فعالیتهای تخصصی و امور عمومی شناخته شده است، اما یکی از بزرگترین بنگاه دارهای دولت است که در بخشهای مختلف از طریق مدیریت بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه خود نقش پررنگ و کلیدی را ایفا میکند.
وی، اشراف وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوع بهرهوری را راهگشا خواند و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از بزرگترین دستگاههای اجرایی کشور است، و با توجه به نقش آن در صنایع مهمی از جمله نفت، باید نگاه ویژهای به اهمیت و جایگاه این وزارتخانه در موضوع بهره وری داشت.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با اشاره به سه بخش مهم سرمایه، اشتغال و بهرهوری عوامل تولید در شاخص تولید ناخالص ملی، نقش این وزارتخانه را در اشتغال کشور مهم دانست و افزود: وزارت کار در این حوزهها، نیز نقش کلیدی را ایفا میکند.
وی به موضوع اسناد بالادستی و حاکمیت بهره وری نیز اشاره کرد و گفت: از نظر سازمان ملی بهرهوری در کشور دو بعد همجوار اقتصاد و نظام اداری، دارای محوریت هستند.
پهلوانی به ضرورت تفکیک دو حوزه اقتصاد و نظام اداری تاکید کرد و اظهار داشت: در مواد ۳ و ۵ قانون برنامه ششم توسعه کشور به حوزه اقتصاد اشاره شده است.
وی بر ضرورت تدوین برنامه ارتقای بهرهوری دستگاههای اجرایی به منظور رشد اقتصادی تاکید کرد و افزود: شاخصهای بهره وری دستگاهها باید با یک سازوکار جداگانه تعیین شوند.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با اشاره به شاخصهای ارتقاء بهرهوری دستگاهها موضوع بند ب ماده ۵ قانون برنامه ششم توسعه تصریح کرد: رسیدن به شاخصهای بهره وری کار بسیار دشواری است، ملاک عمل، میزان فعالیت دستگاهها برای افزایش استقرار چرخه بهرهوری است و متناسب با این افزایش، امتیاز دستگاهها نیز بیشتر میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر دستگاهی در اصلاح نظام اداری رتبه بالایی را به دست آورد به این معنا نیست که بهرهوری در آن دستگاه بالا است، افزود: آنچه که در حوزه بهرهوری امتیاز محسوب میشود، حرکت دستگاه در مسیر بهره وری است.
پهلوانی با ابراز امیدواری از اینکه در آینده به یک درجه بندی از میزان بهره وری دستگاههای اجرایی برسیم، افزود: این ملاک میتواند در جشنواره شهید رجایی نیز منظور شود.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با بیان اینکه ایجاد کمیته بهرهوری در استانها در دستور کار قرار دارد، افزود: ساختار ایجاد این کمیته ذیل شورای راهبردی توسعه مدیریت به استانها ابلاغ شد و کمیتهای به ریاست استانداران، دبیری روسای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی و عضویت دستگاهها اقتصادی استان شکل گرفت.
پهلوانی با اشاره به اینکه شاخصهای بهره وری در سازمانهای مختلف با هم تفاوت دارد افزود: باید علاوه بر بعد ملی از دستگاههای ستادی نیز اطلاعات دریافت کرد و در سطح استانی با حضور استانداران به ظرفیتهای سرزمینی جغرافیایی نیز توجه شود.
وی، شکل گیری شبکه ملی بهره وری را ضروری خواند و بیان کرد: سازمان ملی بهره وری ایران نهادی کوچک از جایگاه حاکمیتی است که وظیفه بسترسازی و تسهیل گری را برعهده دارد.
رئیس سازمان ملی بهروری ایران تصریح کرد: راهبری، نظارت و برنامهریزی سه وظیفهای است که در قانون برای سازمان ملی بهرهوری دیده شده است.
پهلوانی با تاکید بر اینکه باید شبکه مشاوران بهرهوری را تقویت کرد اظهار داشت: در استانها باید از ظرفیت دانشآموختگان در این حوزه استفاده شود.
وی، شکل گیری اتاقهای حل مسئله در موضوع بهره وری را مهم دانست و گفت: در این رویکرد چرخهای، روح بهبود نهفته است.
پهلوانی، تصریح کرد: در برنامه سوم توسعه، کمتر از ۲۰ درصد رشد اقتصادی از محل بهرهوری بوده است.
رئیس سازمان ملی بهره وری با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه هدفگذاری کمی در این حوزه صورت گرفته است، تصریح کرد:۳۰ درصد رشد اقتصادی باید از محل بهرهوری محقق میشد.
هنوز در مرحله مسئله شناسی قرار داریم
وی گفت: هدفگذاری دولت در برنامه پنجم توسعه نیز تحقق۳۳ درصدی از محل ارتقای بهرهوری بود.
پهلوانی با تاکید بر اینکه باید شاخصهای اندازه گیری بهره وری در سالهای مختلف از هم تفکیک شود، عنوان کرد: هنوز در مرحله مسئله شناسی قرار داریم و باید بعد از آن وارد مرحله ارائه راه حل و سپس اقدامات اساسی شد.
وی خاطرنشان کرد: مباحث اصلاح نظام اداری و استقرار چرخه بهرهوری به عنوان شاخص اندازه گیری بهره وری در نظر گرفته شده است و هنوز به شاخصهای ارتقای بهرهوری در بخش و دستگاه نرسیدهایم.
پهلوانی اظهارداشت: با توجه به گستردگی و کلیدی بودن حوزه وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، لازم است تمامی دستگاههای تابعه این وزارتخانه همزمان و هماهنگ برنامههای خود را ارائه کنند.
وی گفت: گزارشهای دریافتی از سازمان بهزیستی در موضوع بهرهوری نشان میدهد کارهای اساسی و خوبی انجام شده است.
پهلوانی بر ضرورت شکل گیری شاخصهای ترکیبی در قالب یک کمیته بین دستگاهی با هدف اندازه گیری بهرهوری در کشور تاکید کرد و افزود: در مراحل بعد، به اصلاحات جدی ساختاری در راستای ارتقای بهرهوری در کشور نیاز داریم و خیلی از اصلاحات باید از درون بدنه نظام اداری شکل گیرد.