جابجایی روستای سراب کلان سیروان؛
وعدهای که محقق نشد
موضوع جابجایی مردم روستای تاریخی سرابکلان از توابع شهرستان سیروان در استان ایلام بیش از ۲۰ سال است بلاتکلیف مانده و همچنان مردم این روستا بر روی یک شهر تاریخی در حال زندگی هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز ایلام؛ روستای تاریخی سرابکلان سیروان با جمعیت ۹۰۰ نفری بیش از ۲۰ سال است
که بر روی بافت شهر تاریخی سیروان قرار گرفته است.
این درحالی است که مردم روستا از هرگونه ساخت و ساز مسکن منع شدهاند و هیچ گونه خدماتی نیز در این روستا نظیر اجرای طرح هادی انجام صورت نمیگیرد.
مهرماه سال ۱۳۹۷ بود که با حضور مسئولان کشوری و استانی کلنگ احداث سایت جدید روستا برای جابجایی مردم به زمین زده شد و حالا بعد از گذشت دو سال هیچ خانوادهای از مردم روستا جابجا نشده است.
مردم روستا معتقد هستند که وعدههای مسئولان برای جابجایی روستا محقق نشده و باید به حق و حقوق آنها توجه جدی شود. حالا بعد از ۲۰ سال بلاتکلیفی مردم روستای سرابکلان همچنان پابرجاست و وعدههای مسئولان برای جابجایی روستا به جایی نرسیده است.
ممنوعیت ساخت وسازهای غیر مجاز در روستای سراب کلان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: هرگونه ساخت و ساز در روستای سرابکلان ممنوع است.
عبدالمالک شنبه زاده افزود: باید با همکاری دیگر دستگاههای اجرایی، جابجایی مردم به سایت جدید روستا انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ خانوار در این روستا زندگی میکنند، تصریح کرد: در حال حاضر اجرای طرح هادی نیز در این روستا ممنوع است.شنبه زاده اضافه کرد: هرگونه ساخت و ساز در روستا منجر به تشکیل پرونده قضائی خواهد شد.
جواد رحیمی مقدم فرماندار سیروان نیز گفت: موضوع ایجاد سایت جدید روستا و جابجایی مردم به دلیل عدم رغبت مردم برای جابجایی هنوز به جایی نرسیده است.
لزوم کار جهادی وعملیاتی بای حل مشکل روستای سراب کلان
نماینده مردم استان نیز در بازدید از این روستا گفت: در مورد مشکلات روستای سرابکلان، همه مسئولان و نمایندگان استان باید به دنبال کارهای عملیاتی و اجرایی باشند.
علی اکبر بسطامی افزود: حل مشکلات این روستا دیگر با گفتار درمانی و شعار جوابگو نیست چراکه مردم این روستا دچار مشکلات شدیدی شدهاند.
طبق مطالعات و کاوشهای باستان شناسی این روستا دارای قدمت بیش از ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ ساله است و با توجه به آثار تاریخی و بناهای قدیمی به جای مانده و موقعیت طبیعی و جغرافیایی منطقه و بر اساس گمانه زنیهای تاریخی این مکان تفریحگاه انوشیروان ساسانی بوده است.