براساس تحقيقات جديد
آلودگی صوتی، خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد
محققان علوم پزشکی در دانشگاه میشیگان در آمریکا اعلام کردند آلودگی صوتی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه میشیگان در آمریکا با بررسی ۵ هزار و ۲۲۷ فرد در شیکاگو که ۶۵ ساله یا بالاتر بودند و ۳۰ درصدشان به اختلال شناختی خفیف و ۱۱ درصد نیز بیماری آلزایمر داشتند، دریافتند آنانی که در شرایط آلودگی صوتی ۱۰ دسی بل یا بالاتر قرار میگیرند و منزل مسکونی شان نزدیک به این صداها قرار دارد ۳۶ درصد بیشتر در خطر ابتلا به ضعف قوای شناختی خفیف و ۳۰ درصد بیشتر در خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند.
این بررسی نشان میدهد جوامع شهری باید مراقب تاثیر آلودگی صوتی بر مغز ساکنان باشند. دکتر سارا آدار از دانشگاه میشیگان میگوید این یافته از آن جهت اهمیت دارد که اکنون بسیاری از مردم آمریکا ساکن مناطقی با آلودگی صوتی شدید هستند و با این حال، توجه کافی به این مشکل نشده است.
نتایج این بررسی در شماره اخیر نشریه انجمن آلزایمر و موسسه ملی پیری منتشر شده است. بر اساس آمارها، برآورد میشود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد، ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش مییابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل میشود. این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان میدهد. خاطرهها، ترکیبی هستند از یادآوری دیدهها و شنیدهها و احساسات که برای یاداوری آنها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخشها دارد.
به همین علت، با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطرهها کمرنگ یا فراموش میشوند. در بیماری آلزایمر، ترشح سروتونین به شدت کاهش مییابد، اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلولها نیست. سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلولهای مغز میشود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرسها و اسمها آغاز میشود و کم کم تا آنجا پیش میرود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش میکند. بیماری آلزایمر درمانی ندارد، اما میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.