برگزیدگان جشنواره۳۳ معرفی شدند
سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوان با معرفی برترینها به کار خود پایان داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ علیرضا تابش دبیر جشنواره با اشاره به شیوع کرونا و برگزاری این جشنواره به صورت مجازی گفت: میشد با انفعال جشنواره امسال را تعطیل کنیم، اما وظیفه خود دانستیم برای زنده نگه داشتن امید و نشاط در جامعه شکل جدیدی از برگزاری جشنواره ترکیبی مجازی و فیزیکی را تجربه کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این جشنواره با اشاره به جایگاه مهم کودک و نوجوان در سینمای ایران گفت: پس از انقلاب اسلامی بیش از ۲۰۰ فیلم کودک و نوجوان ساخته شده است.
پیام ویدیویی وزیران ارشاد و بهداشت
عباس صالحی با اشاره به شیوع کرونا و تاثیر آن بر فضای برگزاری جشنواره افزود: این شرایط فرصتی از طریق فضای جدید برای امکان ارتباط فراملی پدید آمد و امکان ورود بهتر به بازارهای جهانی را فراهم کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در پیام ویدیویی با تلاش از مسئولان برگزاری جشنواره گفت: دور شدن بچهها از مدرسه، تأثیرهای مهمی در روح و روان کودکان میگذارد، اما جشنواره توانست یک بار دیگر این نشان را به درون خانوادهها و کودکان و نوجوانان برگرداند و انزوای ناشی از کرونا را به حداقل برساند.
سعید نمکی تاکید کرد: علاوه بر رعایت شیوه نامهها و استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی، جامعه محور کردن فضای سینما در جشنواره امسال به خوبی دیده شد.
قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان هم اعلام کرد:حدود ۵۰۰ میلیون تومان از هزینههای جشنواره، به خرید لوازم و امکانات تحصیل در فضای مجازی برای کودکان مناطق کمتر برخوردار استان اصفهان تخصیص داده شد.
معرفی برترین های جشنواره
امشب در اختتامییه سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوان برترینهای جشنواره در بخشهای مختلف معرفی شدند.
در بخش مسابقه بینالملل جشنواره، جایزه مخصوص سیفژ به رالف کوکولا و مانیاس برون برای فیلم «حکایت انقلابی» (فریتزی) و پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه پویانمایی به مریم کشکولینیا برای فیلم «قدم یازدهم» تعلق گرفت.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه داستانی هم به عبدنور زیان برای فیلم «روزه تابستانی» و بخش دستآورد فنی به فیلم عباس عسکری برای فیلم «لوپتو اهداشد.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر به روحالله زمانی برای فیلم «خورشید و بهترین فیلمنامه به «آنسوی رودخانه» آرویند سیواکوماران، ویجای ک. پاتل از هندوستان تعلق گرفت.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به مجید مجیدی برای فیلم «خورشید و بهترین بهترین فیلم هم به همین فیلم به تهیهکنندگی مجید مجیدی و امیر بنان اهداشد.
جایزه ویژه هیات داوران را هم فیلم «بچه گرگهای دره سیب» به کارگردانی فریدون نجفی و جایزه ویژه هیات داوران کودک و نوجوان بخش بینالملل را رالف کوکولا و مانیاس برون برای فیلم «حکایت انقلابی» (فریتزی) کسب کردند.
جوایز ویژه جشنواره
جوایز ویژه جشنواره هم در بخش یونیسف به فیلم «بعد از اتفاق» به کارگردانی پوریا حیدری اوره و تهیهکنندگی شهاب حسینی و در بخش «کرونا روایت» به دلیل توجه دلسوزانه به ایثارگریِ مدافعان سلامت بنا، به محمدمهدی فکریان کارگردان فیلم کوتاه ملاقات آخر اهدا شد.
جایزه ویژه دبیر برای حضور مداوم و مستمر در سینمای کودک ایران و تلاش برای پیوند میان میراث فرهنگی ایران و سینمای روز جهان به حسین قناعت برای فیلم «سلفی با رستم» تعلق گرفت.
جایزه ویژه دبیر برای توجه به فرهنگ مقاومت و برداشت ملموس مردمی و قابل فهم برای نسل امروز ایران اسلامی به رقیه توکلی کارگردان فیلم سینمایی «مهران و برای کسبوکار و رونق صنعت تصویر کودک و نوجوان به محمدحسین صادقی (تهیهکننده فیلم لوپتو) اهدا شد.
بخش زاون قوکاسیان
جایزه بخش زاون قوکاسیان به مجید مجیدی برای فیلم خورشید اهدا شد.
بخش وبسری جشنواره و جایزه شهید بهنام محمدیدر بخش وبسری جشنواره دیپلم افتخار بهترین وبسری به علی درخشی کارگردان مجموعه کُووید ۱۹ اهدا شد.
همچنین پروانه زرین جایزه شهید بهنام محمدی هم به دلیل نگاه قدرشناسانه به مدافعانِ سالهایِ دفاع مقدس به رقیه توکلی کارگردان فیلم سینمایی مهران تعلق گرفت.
جوایز بخش مسابقه سینمای ایرانپروانه زرین بهترین فیلم پویانمایی کوتاه به دلیل پرداختِ هنرمندانهیِ کارگردان به موضوع پیوند با طبیعت و دوستی با حیوانات و همچنین تکنیک بدیع و خلاقانه به مریم کشکولینیا کارگردان فیلم قدم یازدهم اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه داستانی به دلیل توجه به اهمیت دورانِ کودکی در رشد و پرورش انسانها به رضا نجاتی کارگردان فیلم شوفر تعلق گرفت.
پروانه زرین بهترین فیلم بلند داستانی به دلیل توجه به حق آموزش، بهداشت و ایمنی کودکان به محمد صالحینژاد کارگردان فیلم پیله و پروانه اهدا شد.
پروانه زرین بهترین دستآورد فنی یا هنری به دلیل ترسیم و عینیت بخشیدن هنرمندانه به حریم خصوصی نوجوانان به کیوان مقدم طراح صحنه فیلم سینمایی خورشید اهدا شد.
پروانه زرین بهترین بازیگر به دلیل بازی صمیمانه و باورپذیر نوجوان فیلم بچه گرگهای دره سیب به محمدرضا عالیور اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلمنامه به دلیل نگاه انسانی و توجه ویژه به آرامش و زندگی صلحآمیز کودکان به فریدون نجفی کارگردان فیلم سینمایی بچه گرگهای دره سیب اهدا شد.
پروانه زرین بهترین کارگردانی به دلیل توجه به امنیت کودکان بدون در نظر گرفتن ملیت، رنگ و نژاد به مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی خورشید اهدا شد.
پروانه زرین بهترین فیلم به دلیل توجه به استقلالِ هویتی کودکان و احترام به حریم خصوصی و خانوادگی آنان به مجید برزگر تهیهکننده فیلم سینمایی بچه گرگهای دره سیب اهدا شد.
جایزه ویژه هیأت داوران جشنواره به دلیل توجه توجه ویژه به اهمیت شادابی و طراوت کودکان در رشد و پرورش انسانها به مهین جواهریان کارگردان فیلم کوتاه پویانمایی بعله! اهدا شد.
در ادامه هیئت داوران کودک و نوجوان ایران رأی خود را به نادره ترکمانی برای فیلم «بازیگوشها» اهدا کرد.