پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی جایزه جلال گفت: ۱۶۹۱ اثر ادبی در این جایزه به رقابت میپردازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مصطفی راضی جلالی افزود: این آثار در بخشهای داستان، رُمان، داستان کوتاه، مستند نگاری و نقد ادبی داوری میشوند.
وی اضافه کرد: جایزه جلال آل احمد بخش ویژهای دارد که در آن بهترین کتابهای دفاع مقدس در چهل سال گذشته انتخاب میشوند. داوری این بخش به عهده خبرنگاران و اصحاب رسانه خواهد بود.
آقای جلالی گفت: این خبرنگاران در مرحله نخست ۱۰۰ کتاب را انتخاب میکنند و در نهایت هیاتی ۹ نفره بهترین اثر را معرفی خواهند کرد.
وی درباره تاثیرگذاری جایزه جلال افزود: تاثیرگذاری جایزه، آنی نیست بلکه تدریجی است و جایزه جلال تاکنون به اندازه خودش تاثیرگذار بوده است.
دبیر اجرایی جایزه جلال درباره میزان این جایزه گفت: ما میزان را تعیین نمیکنیم و در سالهای قبل هم که مبلغ ۱۱۰ سکه تعیین شده بود تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و اکنون سکه قیمتی که سیزده سال قبل داشت ندارد.
وی افزود: ما پیشنهاد تجمیع و ساماندهی اساسنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ارائه خواهیم کرد و در خصوص مقدار جایزه بیشتر تلاش میکنیم در قالب بستهای حمایتی از نویسندگان حمایت کنیم.
آقای ابراهیم حسن بیگی دبیر علمی جایزه جلال هم درباره این که آیا این جایزه براساس گرایشهای سیاسی به نویسندگان جایزه میدهد گفت: تلاش ما این است که ادبیات آثار را مد نظر قرار دهیم و اگر نویسندهای در مصاحبهای از موضعی سیاسی حمایت کرد برگردن جایزه ادبی جلال نیست، چون نگاه ما کاملا علمی است.
جایزه ادبی جلال آل احمد سیزدهمین دوره خود را میگذارند.
این جایزه آذر و در ایام سالگرد تولد جلال آل احمد برگزار میشود.
پیش از این کتابهایی، چون " نقاشی قهوه خانه "، "الف لام خمینی"و " رهش " جزو برندگان این جایزه بوده اند.
بهترین آثار حوزه ادبیات داستانی با اهدای " جایزه جلال آل احمد "، آذر معرفی میشود.
آقای ایوب دهقانکار گفت: جایزه جلال آل احمد در حالی برگزار میشود که " خانه کتاب و ادبیات ایران " در نخستین گام شکل گیری خود آن را تجربه میکند.
وی افزود: سیزدهمین دوره جایزه جلال نسبت به دورههای قبل از خود، تفاوتهایی دارد که از آن جمله میتوان به دو نوع رویکرد " نگاه به درون " و " نگاه به بیرون " اشاره کرد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ما در نگاه به درون، تلاش کرده ایم به نوعی" جلال شناسی " را در قالب طرحی با عنوان "پدید " دنبال کنیم، طرحی که نام آن به صورت اختصاصی به " پژوهشی درباره ادبیات داستانی " اشاره میکند و تلاش دارد آثار داستانی نامزد شده در جایزه ادبی جلال را بررسی کند تا با واکاوی عمیق، بتواند برای طیف وسیعی از مخاطبان مورد استفاده و استناد باشد.
وی افزود: ما اگر بخواهیم برای جایزه ادبی جلال کاری کنیم باید شناخت دقیقی از آثار داشته باشیم و در گام نخست ۶۰۰ اثر داستانی را بررسی دقیق کرده ایم.
دهقانکار گفت: رویکرد دیگری که برای این جایزه دنبال میکنیم، " نگاه به بیرون " است که در واقع در پی بین المللی کردن جایزه جلال است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: ما در این رویکرد موضوع بین الملل را در نظر گرفته ایم و یک پیوست منطقهای را دنبال میکنیم که بر این اساس، امسال کشور پاکستان را به عنوان جامعه هدف انتخاب کرده ایم.
وی اضافه کرد: ما در نیمه دوم سال علاوه بر جایزه ادبی جلال، هفت کتاب و طرح پاییزه کتاب هم داریم که کارهای مقدماتی آن در حال انجام است.
جایزه ادبی جلال سیزده سال قبل کلید خورد و به عنوان گرانترین جایزه در حوزه ادبیات داستانی شناخته میشود.