پخش زنده
امروز: -
با امضای تفاهم نامه همکاری آموزش و پرورش و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ۱۵ میلیون دانش آموز و معلم تحت آموزش تغذیهای قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی، فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس این تفاهم نامه آموزشهای لازم به ۱۴ میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم برای استفاده از تغذیههای مناسب در زمان تعطیلی مدارس و شرایط قرنطینهای داده میشود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در این مراسم، گفت: ۵۵ تا ۶۰ درصد عامل مرگ و میر بیماریهای غیرواگیر مسائل تغذیهای هستند و اگر ما در این بخش ورود پیدا کنیم و سواد تغذیه مردم را بالا ببریم حتما در دو دهه آینده با کاهش بار بیماریها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰ درصدی بیماری غیرواگیر را خواهیم داشت.
آقای دکتر جلال الدین رزاز با تأکید براینکه دستگاههایی مانند وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، و سازمانها و نهادهای دیگر که تأمین مایحتاج اولیه را به عهده دارند باید مهمترین هدف آنها ترویج تغذیه سالم باشد، گفت: وقتی که آمار بیماریهای غیرواگیر بالای ۶۵ درصد است یعنی سلامت عمومی جامعه خوب نیست.
وی افزود: در دو ماه گذشته مقدمات اجرای این طرح را فراهم کرده ایم و با توجه به کمبود اعتبارات و تأمین بودجهی ادارات این منابع را از محل اعتبارات بخش خصوصی تأمین و در دستور کار قرار داده ایم.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش نیز در این مراسم با بیان اینکه ۲۱ درصد دانشآموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند از اجرای طرح کنترل اضافه وزن و چاقی دانشآموزان در سال تحصیلی کنونی خبر داد.
آقای مهرزاد حمیدی افزود: غربالگری دانشآموزان چاق، مشارکت مؤثر خانواده در کنترل چاقی و اضافه وزن را از جمله برنامههای امسال مدارس عنوان کرد و گفت: مدرسه میتواند با اجرای دقیق برنامههای سلامت، به چاقی دانشآموزان پایان دهد.
وی گفت: مشکل اضافه وزن در دوران قرنطینه کرونایی را هم باید در نظر گرفت و طرح کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان نیز بر همین اساس طراحی شده است.
وی با بیان اینکه کنترل چاقی و تغذیه سالم دانشآموزان را از سال ۹۲ در دستور کار داده ایم، گفت: بر اساس گزارشهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۶۰ درصد ابتلا به دیابت و ۱۸ درصد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بر اثر اضافه وزن و چاقی است و همچنین ۲ تا ۹ درصد هزینههای سلامت صرف پیامدهای چاقی افراد جامعه میشود.
وی از آغاز طرح غربالگری دانشآموزان از ۱۵ مهر خبر داد و افزود: ثبت توده بدنی دانشآموزان در اسفند انجام میشود و ما باید متغیرهای محیطی را که باعث چاقی دانشآموزان میشود اصلاح کنیم.
آقای حمیدی با بیان اهمیت رسیدگی به سرویسهای بهداشتی و آبخوری مدارس در سلامت دانشآموزان، گفت: انتظار داریم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سرویسهای بهداشتی و آب خوریهای مدارس را استانداردسازی کند.
وی یادآور شد: دانشآموزان با کمک خانوادههای خود میتوانند از طریق برنامههایی که در شبکه شاد بارگذاری شده است وزن خود را کنترل کنند و به انجام فعالیتهای ورزشی بپردازند، بنابراین آموزش خانوادهها یکی از برنامههای معاونت تربیت بدنی و سلامت در شرایط کرونا است.