پخش زنده
امروز: -
شرایط جدید دریافت گاز مایع موجب بروز مشکلاتی برای مصرف کنندگان خانگی اصناف و خودرویی این گاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان شمالی ، شرایط جدید دریافت گاز مایع موجب بروز مشکلاتی برای مصرف کنندگان خانگی اصناف و خودرویی این گاز شده است؛ موضوعی که خانم کیوانپور آن را در مستندی تحقیقی پیگیری کرده است:
آقای نامجویان مسئول شرکت توزیع گاز مایع می گوید: مصرف کنندگان گاز مایع طبق طرح جدید شرکت فرآورده های نفتی باید در سایت تجارت آسان، ثبت نام کنند تا بتوانند گاز مایع دریافت کنند اما او که از این وضعیت و صف های طولانی و دعوا با مردم بسیار ناراحت و خسته شده ، معتقد است برای اجرای این طرح باید زمان مشخص تعریف شود تا مردم خود را با این شرایط وفق دهند.
آقای ایزانلو می گوید 8 سال ایزوگام کارم و حال که برای ثبت نام به سایت مراجعه کرده ام، پروانه کسب خواسته اند و اگر پروانه کسب بگیرم، بیمه ام قطع می شود.
خیلی افراد دیگر هم بودند که حتی برای ورود به سایت مشکل داشتند چه برسد به ثبت نام در سایت.
مقایسه گاز مایع و سی ان جی
استا رضا صبوری مکانیک با تجربه می گوید گاز مایع علاوه بر اینکه آلودگی هوا را کاهش می دهد از سرعت حرارتی بالایی برخوردار است و از نظر صرفه اقتصادی هم بسیار مناسب تر است.
وی می گوید در حال حاضر تبدیل کردن کپسول های ال پی جی به سی ان جی برای مردم بویژه رانندگان مقدور نیست؛ قیمت هرکپسول سی ان جی 9 میلیون تومان است.
شاگرد مکانیک هم از تغییر یکباره این دو سوخت می گوید. از اینکه چرا سی ان جی را بهتر از ال پی جی و سوخت پاک معرفی می کنند که دوباره مردم با گرفتاری های بسیار برای تغییر کپسول ها دست به کار شوند که مشخص نیست سود این تصمیم ها به جیب چه کسی یا کسانی می رود.
تقی زاده کارشناس فنی سایپا خودرو می گوید: در هر 100کیلومتر، هشت لیتر گاز مایع، 30 لیتر سی ان جی و 9 لیتر بنزین مصرف می شود که اگر برای گاز مایع، کپسول های استاندارد تولید و تست اُلتراسونیک، 5 سال یکبار انجام شود، بسیار سوخت پاک و بهتر از سی ان جی است.
108 هزار و 921 خانوار خراسان شمالی در 834 روستا از گاز طبیعی برخوردارند و البته 3 روستای بالای 20 خانوار و 111 روستای زیر 20 خانوار باقی مانده اند.
آقای احمد نیا ساکن روستای نجف آباد می گوید از خرداد پارسال لوله کشی گاز تا در منازل انجام شده اما هنوز گاز رسانی نشده و از همه بدتر اینکه از ابتدای امسال برای گرفتن نفت سفید و اکنون هم دو ماه است برای گرفتن گاز مایع دچار مشکلیم و سوختی نداریم.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان شمالی می گوید سهمیه استان ماهانه هزار و 500 تن نفت سفید است که تاکنون 20 درصد بیشتر از سهمیه اختصاص یافته به استان، مصرف کرده ایم و هیچ گاه دچار کمبود نشده ایم.
آقای شکوری می گوید از این گاز برای مصارف خانگی مناطق فاقد گاز طبیعی، مصارف صنعتی ، صنفی و تولیدی استفاده می شود.
وی از اجرای طرح جدید توزیع الکترونیک (اینترنتی) گاز مایع می گوید که دیگر شامل حال خودروها نمی شود و در سبد سوخت جایی ندارد تا با شناسایی مصرف کنندگان واقعی، جلوی قاچاق این سوخت با ارزش گرفته شود.
شکوری می گوید برای خودروها سوخت بنزین و سی ان جی در نظر گرفته شده است و دولت 70 درصد هزینه تبدیل ال پی جی به سی ان جی را در خودروهایی همچون تاکسی و وانت بارهای عمومی، تقبل می کند.
وی می گوید: شاید فراهم کردن امکانات و تولید گاز مایع در کشور، پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان و خودروهای کشور نباشد و از طرفی، صادرات، صرفه بهتری برای کشور داشته باشد چرا که فروش گاز مایع به تاسیسات و روستائیان، مبلغ قابل توجهی در بر ندارد: پس رانندگان باید این سوخت را فراموش کنند.
وی اشاره می کند که تاکنون 700 هم استانی، خودروی خود را به سی ان جی تبدیل کرده اند.
کارشناس (روابط عمومی ) شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان درباره ثبت نام در سایت تجارت آسان می گوید از 20 مرداد ثبت نام گروه هدف برای تحویل گاز مایع در سراسر کشور آغاز شده و در استان، پنج هزار نفر در این سایت ثبت نام کرده اند.
برومند می گوید هر ماه 440 لیتر نفت سفید و 4 کپسول گاز مایع در کارت سرپرستان خانوار روستاهای فاقد گاز طبیعی، شارژ می شود.
وی می گوید علاوه بر این گروه، به اصناف، گردشگری ها، رستوران ها و مراکز صنعتی نیز با شناسه صنفی و تائیده صنف مربوط یا سازمان صمت - که بیش از چهارهزار صنف است- به میزان لازم ارائه می شود.
کارشناسان چه می گویند؟
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش نفتی، پنجم مرداد امسال در گفتگو با خبرگزاری موج می گوید روزانه 26 هزار تن گاز مایع در کشور تولید می شود که شش هزار تن آن در بخش خانگی توزیع می شود و 20 هزار تن قابلیت اضافه شدن به سبد سوخت را دارد که انرژی آن، معادل روزانه 36 میلیون لیتر بنزین است.
جعفری مدیر گمرک استان می گوید سال گذشته 17 میلیون و 250هزار تن گاز مایع به ارزش 4 میلیارد و 451 میلیون دلار به کشورهای افغانستان، چین، پاکستان، ارمنستان و عراق صادرات داشته ایم در حالیکه در شش ماه امسال یک میلیون و 461 هزارتن به ارزش 371میلیون و 500 هزار دلار بوده.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید باید زیرساخت های مورد نیاز برای گازمایع همچون جایگاه های سوخت و حمل و نقل و مراحل دیگر را فراهم کنند تا از ایجاد صف های طولانی جلوگیری شود.
عباس دوانی می گوید استفاده از این سوخت ارزشمند برای خودروها و دیگر مصارف کاملا اشتباه است چراکه باید از این سوخت فرآورده های دیگر به دست آورد و همانند دیگر کشورهای پیشرفته برای سوخت خودروها به سمت برقی شدن رفت که اولین مزیت آن هوای سالم و پاک است.
وی این طرح را از برنامه های آتی مجلس عنوان کرد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بجنورد میگوید اگر استانداردهای لازم در کپسول های ال پی جی، مخازن ، جایگاه ها و تجهیزات رعایت شود، از سی ان جی، صرفه اقتصادی و ارزش حرارتی بالاتر و حمل آسان تری دارد.
گریوانی می گوید سال گذشته درباره کپسول های سی ان جی دو حادثه داشتیم در حالی که ال پی جی، تنها یک مورد بوده و امسال نیز خوشبختانه هیچ حادثه ای تاکنون رخ نداده است.