ادامه شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۴۰ میلیون و ۷۲۰ هزار مبتلا در جهان
به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۴۰ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۲۶۲ نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد یک میلیون و ۱۲۴ هزار و ۲۱۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از سازمان جهانی بهداشت تاکنون چهل میلیون و هفتصد و بیست هزار و دویست و شصت و دو نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد یک میلیون و یکصد و بیست و چهار هزار و دویست و سیزده نفر جان خود را از دست داده اند و سی میلیون و چهارصد هزار و سیصد و سی و سه نفر نیز بهبود یافته اند.
خبرگزاری فرانسه سه شنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که جان بیش از یک میلیون و ۵۷ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
- بیش از ۴۰ میلیون مورد ابتلا در جهان:
براساس آخرین آمار رسمی، از اواخر ماه دسامبر که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا پایان دوشنبه، بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد دست کم یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۴۹۹ نفر جان خود را از دست داده اند.
براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده، آمریکا با ثبت ۲۲۰ هزار و ۸۶ مورد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» بیشترین شمار مبتلایان و قربانیان کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا، برزیل (۱۵۴ هزار و ۱۷۶ مورد مرگ)، هند (۱۱۴ هزار و ۶۱۰ مورد مرگ)، مکزیک (۸۶ هزار و ۱۶۷ مورد) و انگلیس (۴۳ هزار و ۶۴۶ مورد) بیشترین آمار مرگ ناشی از کرونا را دارند.
ایران دوشنبه ۳۳۷ مورد مرگ ناشی از کرونا ثبت کرد که بالاترین آمار روزانه مرگ و میر در این کشور از آغاز همه گیری است. بر اساس آخرین آمار رسمی، شمار مبتلایان در کانادا دوشنبه از سطح ۲۰۰ هزار نفر گذشت و شمار قربانیان نیز به ۱۰ هزار نفر نزدیک شد. در آرژانتین نیز شمار مبتلایان از یک میلیون نفر فراتر رفت.
- قرنطینه در ایرلند و ولز:
ایرلند و ولز دوشنبه نخستین سرزمینهای اروپایی شدند که برای مهار موج دوم همه گیری تصمیم به قرنطینه گرفتند. مایکل مارتین، نخست وزیر ایرلند اعلام کرد از نیمه شب چهارشنبه سراسر این کشور مجددا قرنطینه میشود. وی افزود این قرنطینه از نیمه شب چهارشنبه (ساعت ۲۳ به وقت گرینویچ) برای مدت شش هفته به اجرا درخواهد آمد.
ولز نیز از جمعه به مدت دو هفته قرنطینه میشود؛ سختترین اقدامی که از هنگام موج نخست همه گیری در فصل بهار، در انگلیس به اجرا درآمده است.
- حمله به کارکنان درمانی در کلمبیا:
وزارت بهداشت کلمبیا دوشنبه اعلام کرد در دوره همه گیری در این کشور، حملات به کارکنان درمانی افزایش یافته است. بین ماههای ژانویه تا سپتامبر ۲۴۲ مورد حمله به کارکنان درمانی صورت گرفته است که بالاترین رقم در هشت سال گذشته است.
به گفته مقامات کلمبیا، پرستاران، پزشکان، رانندگان آمبولانسها، تکنسینها و امدادگران به سهل انگاری پزشکی یا به عنوان منبع احتمالی انتقال بیماری متهم شده اند.
- اعمال محدودیتهایی در مناطق ناوارا و بورگوس اسپانیا:
در اسپانیا، از پنجشنبه محدودیتهایی در منطقه ناوارا و از شامگاه سه شنبه نیز محدودیتهایی در شهر بورگوس اعمال خواهد شد.
- وضع مقررات منع تردد در بلژیک و اسلوونی:
با تشدید همه گیری در بلژیک، کافهها و رستورانها دست کم برای مدت یک ماه تعطیل میشوند و از شامگاه دوشنبه ممنوعیت تردد از نیمه شب تا ساعت ۵ صبح اعمال شد. در اسلوونی نیز از سه شنبه از ساعت ۲۱ تا ۶ صبح روز بعد ممنوعیت تردد وضع میشود. تجمع بالای شش نفر و همچنین سفر بین ۱۲ منطقه این کشور ممنوع خواهد بود. از دوشنبه تنها دانش آموزان دوره متوسطه میتوانند به مدرسه بروند.
- محدودیتهای جدید در سوئیس:
از دوشنبه تجمع بالای ۱۵ نفر در اماکن عمومی ممنوع شد. همچنین استفاده از ماسک در اماکن سربسته عمومی اجباری شد. در شهر برن بار دیگر تظاهرات بالای هزار نفر ممنوع شد.
- محدودیتها در اتریش و رومانی:
در اتریش، تجمع بالای شش نفر در فضای سربسته و بالای ۱۲ نفر در فضای بیرون، به جز مراسم خاکسپاری، ممنوع شد. تعداد تماشاچیان در سالنهای سربسته به هزار نفر و در فضای بیرون به ۱۵۰۰ نفر محدود میشود.
در بخارست رومانی، استفاده از ماسک حتی در فضاهای باز برای افراد بالای پنج سال اجباری شد. موسسات آموزشی دست کم برای مدت دو هفته تعطیل شدند و کلاسها تنها به صورت مجازی ارائه میشود. در دیگر شهرهای بزرگ این کشور نیز استفاده از ماسک در فضاهای سرپوشیده و فضای باز اجباری شده است.
- قرنطینه برای افراد در تماس با فرد آلوده:
دکتر مایکل رایان، مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد به منظور قطع زنجیره انتقال «کووید-۱۹»، باید این اطمینان حاصل شود که هر فردی که در تماس با یک مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا بوده است، برای مدتی قرنطینه شود.
- اتصال برنامههای کاربردی ردیابی مبتلایان در اتحادیه اروپا:
در چارچوب سیستمی که ممکن است در مجموع ۲۰ کشور اروپایی را در بر گیرد، از این پس برنامههای ردیابی موارد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان، ایرلند و ایتالیا به هم متصل میشوند.
- همسر مکرون قرنطینه شد:
بریژیت مکرون، همسر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که با فرد مبتلا به ویروس کرونا در تماس بوده است، بی آنکه علائمی داشته باشد، خود را برای مدت هفت روز قرنطینه کرد.
- حال صائب عریقات وخیم است:
بنا بر اعلام بیمارستان اورشلیم که صائب عریقات دبیر کل سازمان آزادی بخش فلسطین به علت ابتلا به «کووید-۱۹» به آنجا منتقل شده است، حال وی که از فیبروز ریوی نیز رنج میبرد، وخیم است.