تهیه نقشه باستانشناسی دشت مرودشت
فصل سوم بررسی و تهیه نقشه باستانشناسی دشت مرودشت فارس به پایان رسید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس،مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، بررسیهای باستان شناسی در محدوده حرایم تخت جمشید در وسعتی بالغ بر ۸۵ هزارهکتار تکمیل شد .
حمید فدایی افزود: بررسیهای باستان شناسی منطقه تخت جمشید در حدود هفتاد سال قبل توسط لوئیس واندنبرگ آغاز و در دهههای بعد توسط ویلیام سامنر، دکتر عباس علیزاده، رمی بوشالا و دکتر علی اسدی دنبال شده است.
وی افزود: تکمیل این بررسیها از سال ۱۳۹۶ تاکنون در سه فصل به سرپرستی وحید بارانی و همکاری دیگر اعضای باستان شناس و مستندنگاری پایگاه انجام شده است.
فدایی از شناسایی محوطه تاریخی در نقاط مختلف مرودشت خبر داد و تصریح کرد: در فصل سوم بررسی ها که از ۲۵ تیرماه سال جاری شروع شد، ۲۶۰ محوطه دامنه غربی کوه حسین، کوه میان قلعه، استخر، کوه ایوب، کوه مجد آباد و دشتهای ابرج و رامجرد شناسایی شد .
سرپرست بررسی و تهیه نقشه باستان شناسی با تاکید بر به کارگیری اطلاعات به دست آمده در شناخت بهتر و بیشتر آثار تاریخی، بیان کرد: با توجه به پراکنش نسبتاً فراوان محوطههای باستانی در دشت مرودشت، با تهیه نقشههای GIS و نیز پیوست این نقشهها با یکدیگر میتوان اقدام به تهیه یک نقشه منسجم باستان شناسی نمود که در نتیجه به شناخت بهتر و بیشتر الگوهای استقراری در این ناحیه منجر میشود.