به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ موارد جدید کووید ۱۹ در قاره اروپا در یک هفته اخیر افزایش شدید و نگران کنندهای داشته و رشد ۴۴ درصدی را نسبت به هفته قبل ثبت کرده این در حالی است که شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیا کاهش یافته است.
سازمان جهانی بهداشت اوضاع همه گیری کرونا در اروپا را بسیار نگران کننده توصیف کرده است.
انگلیس که در میان کشورهای اروپایی بیشترین تلفات را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده است (۴۳ هزار و ۴۲۹ کشته) شرایط نگران کنندهای پیدا کرده و مقامات لندن برای مهار شیوع ویروس تدابیر شدید و سختگیرانهای به اجرا گذاشته اند.
انگلیس که بیش از ۵۵ میلیون نفر جمعیت دارد پیش از این نیز تجمعات را به شش نفر (چه در محیطهای بسته و چه فضاهای باز) محدود کرده و مالکان باشگاههای شبانه و بارها را ملزم کرده است ساعت ۲۲ تعطیل کنند.
اما از روز شنبه بیش از نیمی از جمعیت انگلیس با محدودیتهای شدیدتری مواجه شدند که دولت برای مقابله با شیوع ویروس و جلوگیری از وخامت موج دوم کووید ۱۹ به اجرا گذاشته است. شهر لندن و بسیاری از مناطق دیگر که یازده میلیون نفر را در خود جای داده اند، تجمعات داخلی میان اعضای خانوادهها و دوستان را ممنوع کرده اند و منطقه لانکشایر در شمال غربی انگلیس و همچنین لیورپول در وضعیت هشدار بهداشتی حداکثری قرار گرفته اند و دیدار خانوادهها چه در فضاهای داخلی و چه بیرونی ممنوع شده است. در استان ایرلند شمالی میخانهها و رستورانها از روز جمعه به مدت یک ماه بسته شدند و تعطیلات مدارس نیز طولانیتر شد.
در فرانسه نیز انتشار ویروس کرونا سرعت گرفته و مقامات این کشور روز جمعه از ۲۵ هزار و ۸۶ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ خبر دادند. ساکنان نزدیک به ده شهر بزرگ این کشور از جمله پاریس و حومه آن که حدود بیست میلیون نفر را در خود جای داده اند، از روز شنبه باید مقررات منع آمد و رفت در ساعات ۲۱ تا ۶ را رعایت کند و این وضعیت دست کم چهار هفته ادامه خواهد داشت. فرانسه نیز یکی از بدترین کارنامههای مبارزه با ویروس کرونا را در اروپا به نام خود ثبت کرده است چرا که ۸۳۴ هزار و ۷۷۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور گزارش شده است و بیش از ۳۳ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته اند.
علاوه بر پاریس تدابیر سختگیرانهای نیز در شهرهای لیون، لیل، تولوز، مونپولیه، سنت اتیئن، اکس-مارسی، روآن و گرونوبل به اجرا گذاشته شده است.
در آلمان نیز وضعیت چندان بهتری حاکم نیست چرا که مقامات این کشور روز گذشته از ۷ هزار و ۸۳۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت اخیر خبر دادند که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور روز شنبه به طور رسمی از شهروندان خواست تماسها و فعالیتهای اجتماعی خود را به حداقل برسانند.
مرکل خطاب به شهروندان مصرانه از آنها خواست از هر گونه سفر غیرضروری خودداری کنند، از برگزاری مراسمی که ضرورت ندارد، بپرهیزند و تا حد ممکن در خانه بمانند.
وی افزود: دولت درباره نوئل ودر روزها و هفتههای آینده تصمیم گیری خواهد کرد.
طبق اعلام دولت لهستان، تدابیر محدودکننده جدیدی در ورشو و دیگر شهرهای بزرگ این کشور به اجرا گذاشته میشوند. در راستای این تدابیر، مدارس و موسسات آموزشی بسته میشوند و آموزش از راه دور را دنبال خواهند کرد. رستورانها از ساعت ۲۱ فعالیت خود را متوقف خواهند کرد، برگزاری مراسم عروسی ممنوع میشود و شمار افرادی مجاز در فروشگاهها، حمل و نقل عمومی و اماکن مذهبی محدود خواهد شد.
در جمهوری چک که از نظر جمعیت بالاترین میزان ابتلا به کووید ۱۹ و تلفات ناشی از این بیماری را در قاره اروپا ثبت کرده است، تدابیر جدیدی برای مهار شیوع ویروس به اجرا گذاشته میشود. دولت جمهوری چک روز جمعه از ارتش خواست یک بیمارستان صحرایی پانصد تختخوابی در خارج پراگ احداث کند. این کشور که ده میلیون و هفتصد هزار نفر جمعیت دارد، تا کنون دست کم یکهزار و دویست و هشتاد و سه تن از شهروندان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست داده است. تنها در روز جمعه یازده هزار و یکصد و پنج مورد جدید ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شد که سومین رکورد پیاپی تعداد بیماران جدید در این کشور محسوب میشود.