کرونا در جهان
ويروس کرونا همچنان در جهان قرباني مي گيرد
کشورهاي آمريکا، هند و برزيل در صدر بيشترين تعداد مبتلايان قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پايگاه رسمي سازمان جهاني بهداشت نزديک به چهل ميليون نفر تا به امروز در سرتاسر جهان به ويروس کرونا مبتلا شدند.
ابتلای ۵۲۸نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجانبا ابتلا ۵۲۸نفر دیگر به کووید ۱۹در جمهوری آذربایجان شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۴۴هزار و ۳۱۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از ستاد مبارزه با کرونا امروز با مرگ ۲ نفر دیگر براثر کرونا تعداد جان باختهها براثر این ویروس هم به ۶۲۳ نفر افزایش یافت.
با پیوستن۱۰۳ نفر بیمار کرونایی به جمع بهبود یافته ها، تعداد بهبودیافتگان هم ۳۹هزار و ۹۰۳نفر شد.
هم اکنون ۳هزار و۷۹۱ نفربیمار کرونایی در بیمارستانهای این کشور بستری هستند.
۸۶۹ نفر دیگر در مالزی به کرونا مبتلا شدند
خبرگزاری رویترز گزارش داد دولت مالزی از ۸۶۹ مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد و تعداد تلفات جدید را نیز چهار نفر اعلام کرد.
مرکل از آلمانیها خواست برای جلوگیری از شیوع ویروس در خانه بمانند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز شنبه به طور جدی از شهروندانش خواست روابط اجتماعی خود را تا حداکثر ممکن کاهش دهند و همچنین آنها را تشویق کرد در خانههای خود بمانند.
وی در حالی این سخنان را بیان کرد که شیوع کرونا در آلمان افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
صدراعظم آلمان گفت: «از هر سفر یا شرکت در مراسمی که واقعا ضروری نیست بپرهیزید. لطفا در صورت امکان در خانهها و محل اقامت خود بمانید».
وی هشدار داد «زمستان و سال نوی ما را روزها و هفتههایی که پیش رو داریم تعیین میکنند».
براساس آمار رسمی که روز شنبه منتشر شد، در آلمان، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۸۳۰ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است. این آمار از آغاز شیوع کووید ۱۹ در این کشور، بی سابقه بوده است. در مجموع، شمار قربانیان کرونا در این کشور ۹۷۶۷ نفر است که بیش از ۳۳ نفر آنها طی ۲۴ ساعت گذشته فوت کردند. تاکنون آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای همسایه کمتر از کرونا آسیب دیده بود.
صدراعظم آلمان برای مبارزه با بازگشت شیوع کرونا، بر ضرورت رعایت دستورالعملهای بهداشتی و جریان داشتن مداوم هوا در فضاهای بسته تأکید کرد.
وی هشدار داد: «اگر در حال حاضر هریک از ما برای مدتی به طور جدی شمار دیدارها در خارج از خانواده امان را کاهش دهیم، میتوانیم موفق شویم تا شیوع ویروس را متوقف کنیم».
مرکل تصریح کرد این تلاش موقت امکان میدهد تا از بار سنگینی که بر دوش نظام سلامت است کاسته شود، مدارس باز بمانند و اقتصاد و مشاغل نجات یابند.
وی افزود: «این ابزاری بسیار مؤثر است که ما هم اکنون برای مبارزه با شیوع کرونا در اختیار داریم و در حال حاضر بیش از هر زمانی ضروری است».
همچنين فرانک اشتاینمایر رئیس جمهور آلمان اعلام کرد در پی ابتلای یکی از محافظانش به کرونا، خودش را قرنطینه کرده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره هم گزارش داد: وزیر امور خارجه بلژیک اعلام کرد به ویروس کرونا مبتلا شده است.
یازدهمین اپیدمی ابولا در کنگو مهار شده است
یک کارشناس اپیدمولوژی روز شنبه اعلام کرد یازدهمین اپیدمی ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو که از ژوئن تا کنون ۵۳ قربانی گرفته، مهار شده است.
دکتر ژان-ژاک مویبه مسئول مقابله با همه گیری ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو اعلام کرد وضعیت همه گیری بیماری ابولا در مناطق شمال غربی کشور تحت کنترل درآمده و برای شانزدهمین روز متوالی هیچ مورد جدید این بیماری گزارش نشده است.
این کارشناس افزود در حال حاضر هیچ فرد مبتلا به ابولا در مراکز درمانی و بیمارستانها بستری نیست و از مجموع سیزده منطقه آلوده به ویروس ابولا فقط یک منطقه (ماکانزا) تحت نظارت فعال مسئولان و کارشناسان قرار دارد.
سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد چهاردهم اکتبر ۲۰۲۰ برای شانزدهمین روز پیاپی حتی یک مورد تاییدشده ابتلا به بیماری ابولا نیز در منطقه شمال غربی کنگو گزارش نشد.
به گفته مقامات کینشازا، خبر همه گیری ابولا اوایل ژوئن در مناطق دور افتاده شمال غربی کنگو منتشر شد. از آن زمان در مجموع ۱۲۸ مورد ابتلا به این بیماری در کنگو ثبت شد (۱۱۹ مورد تاییدشده و ۹ مورد احتمالی) و ۵۳ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشازا، از سال ۱۹۷۶ که برای اولین بار ویروس ابولا در کنگو مشاهده شد، این اپیدمی یازدهمین اپیدمی ابولا در این کشور آفریقایی محسوب میشود.
اپیدمی قبلی ابولا در کنگو که اول اوت سال ۲۰۱۸ در شرق کنگو شروع شد و ۲۵ ژوئن رسما به پایان رسید، بسیار مرگبار بود و ۲ هزار و ۲۷۷ قربانی بر جا گذاشت.
کنگو همزمان با اپیدمی کووید ۱۹ نیز مبارزه میکند. اولین موارد بیماری کووید ۱۹ مارس گذشته در این کشور مشاهده شد.
طبق تازهترین آماری که مقامات بهداشتی کنگو پنجشنبه ۱۵ اکتبر منتشر کردند، ۱۱ هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ در کنگو ثبت شده و ۳۰۲ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند.
شمار مبتلایان به کرونا در آفریقای جنوبی از مرز ۷۰۰ هزار نفر گذشت
بنابراعلام آمار رسمی، شمار مبتلایان به کرونا در آفریقای جنوبی- که در بین دیگر کشورهای آفریقایی بیشترین آسیب را از کرونا دیده است- روز جمعه از مرز ۷۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
براساس آمار وزارت بهداشت آفریقای جنوبی، روز جمعه در این کشور، ۲۰۱۹ مورد جدید ابتلا ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی ۴۳ درصد از موارد ابتلا به کووید ۱۹ را در قاره آفریقا تشکیل میدهد و پس از آن مراکش است که رسما تعداد ۱۶۰ هزار مورد ابتلا در آن اعلام شده است.
بنابراعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، با وجود این، افزایش دو درصدی موارد ابتلا در آفریقای جنوبی در مقایسه با افزایش هفت درصدی کل قاره آفریقا ، طی ماه گذشته، همچنان بسیار ضعیفتر است.
اوج شیوع کرونا در آفریقای جنوبی بین ماههای ژوئیه و اوت، با متوسط روزی ۱۲ هزار مورد جدید ابتلا، ثبت شد.
تدابیر سختگیرانه قرنطینه و محدودیتهای سفر که به اجرا گذاشته شده بود، کاهش پیدا کرده است، اما وزیر بهداشت از ساکنان آفریقای جنوبی درخواست کرد هشیار باشند، زیرا خطر ظهور موج دوم وجود دارد.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در اتریش
خبرگزاری رویترز روز شنبه در خبری فوری از وین گزارش داد آمار وزارت کشور و وزارت بهداشت اتریش نشان میدهد طی ۲۴ ساعت گذشته تاکنون، یک هزار و ۷۴۷ نفر دیگر در این کشور به کرونا مبتلا شدند که بیشترین ابتلا از زمان شیوع کوید-۱۹ در این کشور محسوب میشود.
بیش از ۸ هزار نفر در هلند به بیماران کرونایی افزوده شد
خبرگزاری رویترز روز شنبه در خبری فوری از هلسینکی گزارش داد آمار رسمی هلند نشان میدهد طی ۲۴ ساعت گذشته تاکنون بیش از هشت هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند.
حدود ۱۱ هزار مورد جدید به آمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا اضافه شد
وزارت بهداشت ایتالیا اعلام کرد: تعداد ده هزار و ۹۲۵ نفر دیگر در این کشور در روز شنبه به ویروس کرونا مبتلا شدند.
افزایش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹وزارت بهداشت اسلوواکی اعلام کرد در بحبوحه موج دوم شیوع ویروس کرونا، این کشور روز جمعه دومین رکورد تعداد موارد روزانه ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پراگ، این وزارتخانه روز شنبه در این خصوص اعلام کرد روز جمعه ۱۱ نفر نیز بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند که این بیشترین تعداد مرگ بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ طی یک شبانه روز محسوب میشود.
بر اساس گزارشها شش نفر نیز روز شنبه بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند و از این رو مجموع موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اسلوواکی به ۸۸ نفر رسیده است.
اسلوواکی که جمعیتی ۵ و نیم میلیون نفری دارد موج نخست شیوع ویروس کرونا را با تعداد کم موارد ابتلا پشت سر گذاشت، اما این ماه تعداد افرادی که در این کشور به کووید-۱۹ مبتلا شده اند افزایش پیدا کرده است.
طی ۱۴ روز اخیر در اسلوواکی از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۶۹ مورد ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است. با این حساب اسلوواکی نهمین کشور اروپایی از نظر تعداد موارد ابتلا محسوب میشود.