خبرگزاری فرانسه از آلماتی نوشت
رکورد زنی سایوز در رسیدن به ایستگاه فضایی
فضاپیمای سایوز حامل یک فضانورد آمریکایی و دو فضانورد روس پس از سفری با سرعت بی سابقه که مدت آن حدود سه ساعت بود به ایستگاه فضایی بین المللی رسید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از آلماتی، فضاپیمای سایوز ساعت ۵ و ۴۵ دقیقه بامداد به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرتاب شد و ساعت ۸ و ۴۸ دقیقه به ایستگاه فضایی رسید.
کاتلین رابینز، سرگئی ریجیکوف و سرگئی کودسورچوف سرنشینان این فضاپیما بودند. آژانس فضایی روسیه چند ساعت پس از اتصال سایوز به ایستگاه فضایی و قرار گرفتن در مدار در ۴۰۸ کیلومتری زمین با انتشار بیانیهای اعلام کرد رکورد جدیدی ثبت شد و از زمان پرتاب تا پهلو گرفتن سایوز در ایستگاه فضایی تنها ۳ ساعت و ۳ دقیقه به طول انجامید. این فضاپیما حتی ۴ دقیقه پیش از زمان تعیین شده به محل اتصال رسید.
سریعترین پروازها به ایستگاه فضایی بین المللی تاکنون حدود ۶ ساعت زمان برده است. این رکورد جدید به لطف سیستم هدایت گر جدید ثبت شده است که اتصال به ایستگاه فضایی را از طریق دو مدار امکان پذیر میسازد. این در حالی است که پیش از این اتصال از طریق دست کم سه مدار بود. این سیستم در ماه آوریل سال ۲۰۱۹ هم با فضا پیمای پروگره برای رساندن تجهیزات و آذوقه به ایستگاه فضایی آزمایش شده بود. فضانوردان جدید به کریس کاسیدی، آناتولی ایوانچین و ایوان واگنر به فضانوردان کنونی ایستگاه پیوستند. آنها قرار است ۲۲ اکتبر به زمین باز گردند.
در شرایط همه گیری کرونا همه اقدامات پیشگیرانه از جمله قرنطینه اجباری سه فضانورد انجام شده است تا از هرگونه خطر وارد کردن کووید ۱۹ به ایستگاه فضایی خودداری شود. کاتلین رابینز در نشست خبری پیش از پرتبا اعلام کرد ما در قرنطینه بودیم که برای من از ماه مارس آغاز شده بود. این نخستین پرتاب موشکی روسیه به سوی ایستگاه فضایی بین المللی پس از پرتاب موفقیت آمیز موشک آمریکایی اسپیس ایکس در ۳۰ مه از ایستگاه فضایی کندی در فلوریدا بود که به نه سال انحصار استفاده از فضاپیمای روس برای فرستادن فضانوردان به ایستگاه فضایی پایان داد. پرتاب بعدی اسپیس ایکس به فضا ماه آینده خواهد بود که قرار است سه آمریکایی و یک ژاپنی را به ایستگاه فضایی ببرد.
ایستگاه فضایی بین المللی یکی از معدود زمینههایی است که همکاری میان روسیه و غرب در آن همچنان ادامه دارد. در سایه این همکاری دیمیتری روگوزین رئیس آژانس فضایی روسی این هفته اعلام کرد بی شک روسیه در ایستگاه فضایی آینده در مدار ماه که آمریکا قصد دارد در سال ۲۰۲۳ راه اندازی کند مشارکت نخواهد کرد.